måndag 6 september 2010

Dagens va?

Här har jag gått runt och trott att min Monchhichi var ett neutrum men det finns ju flickor och pojkar! Hur man ser det? Flickorna har röda rosetter i pälsen. Det är lite som i S:ets skola där de tydligen fick måla skyltar till tjejernas respektive killarnas toalett (också dagens va. Att de har skilda toaletter.) Killen fick blå och gröna kläder och tjejen fick klänning och röd rosett i håret. Själva sinnebilden av en blid liten flicka kändes på något sätt fullständig när S:et berättade att tjejen fått blont hår och blå ögon.
Bildkälla
Det är alltså ungefär exakt så här den klassiska
arten "svensk liten flicka" ser ut.

8 kommentarer:

Mi sa...

Ja faktiskt så tyckte min dotter när hon var lite yngre att det var bra med separata toaletter, i låg/mellanstadiet fick barnen inte ha skor på sej inomhus. Behöver jag säga mer? allmänt känt är väl att mestadels av alla pojkar står och kissar och inte alla är så pricksäkra heller. Kiss på strumporna! nej tack.

Medelklassman sa...

Jimmie would have been proud.

Josefine sa...

Jag tycker ändå att det är väldigt konstigt. Tror kanske inte heller att pojkarna vill stå i kiss. Tror inte heller att alla flickor är ess på att torka sig. Det droppas nog där med.

Anonym sa...

Vadå konstigt, det är ju du som är konstig. Det är bara sunt att pojkar och flickor på olika sätt får bekräftat redan som små att dom är väldigt olika och har olika kön och att det här med unisex bara är nåt övergående trams som vissa biologiskt/identitetsförvirrade rödstrumpor av bägge könen sysslar med, till vilken nytta kan man undra. SUCK.

mikebike sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Josefine sa...

Du och jag är väldigt olika! Rödstrumpa är ett kul ord förresten. Används alldeles för sällan.

Caroline sa...

Sen sa det på nyheterna också att (ja vad var det nu då - något med sport?!) hade fått sin första kvinnliga chef. Ja men vad har DET med saken att göra då!?

Josefine sa...

caroline: det kanske var sensationellt på nåt sätt så att det hade ett nyhetsvärde. men rent allmänt när det ska göras en poäng av att det är en man/kvinna är det ju ganska meningslöst. men det beror väl på situation antar jag.