torsdag 25 augusti 2011

Vilka är ni?

Det här har jag aldrig gjort någon gång men jag har blivit sugen varje gång andra gjort det.

Vilka är ni som läser här? Hur gamla är ni? Vad jobbar ni med? Vad pluggar ni? Vad gör ni när ni är lediga? Var bor ni? Vad ser ni fram emot? Vad ska ni göra idag? Vad läser ni? Vad ser ni för tv-serie? Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om?

Jag skulle bli jätteglad om ni orkar svara på frågorna. Eller skit i att svara på frågorna om ni inte känner för det och berätta vad ni vill!

81 kommentarer:

Linn sa...

Hej Josefine! Jag heter Linn och jag fyller 28 i november. Jag jobbar som webshopsansvarig för ett klädföretag, men pluggade till tråkekonom på Handels i Göteborg en gång i tiden. När jag är ledig så är jag antingen på en bar/restaurang med ett glas i handen eller totalt utslagen på soffan. Jag bor i Stockholm och ser fram emot vintern. Jag älskar vinter. Idag ska jag jobba och sen ska jag käka middag med Apple, dear-Sofia. Jag ser på Criminal minds på gammelteve, men älskar egentligen bara Dexter. Och ingenting behöver du blogga mer om. Du är urbra som du är!

elvis sa...

Hello. Anna, snart 34, blev nyss arbetslös för första gången i mitt liv, men tänkte lösa det med studier på specialpedagogiska i Umeå samt timvikariat i Ötå. När jag är ledig läser jag, promenerar med hunden, plockar och pillar, eldar rökbastun o tar ett glas rosé och är nog ganska mycket svensson. Jag bor både i Thn o i Övertorneå, vi kör lägenhet i stan och gård i norrbotten- bra lösning så att ingen av oss behöver säga hejdå till sitt. Jag ser fram emot hur mitt nya liv ska bli, som student/vik och att få mer och lugnare tid med M. Idag ska jag åka nånstans med min mamma, men jag vet inte vart än. På sommaren läser jag nästan uteslutade kriminalromaner, för det ska vara lättsmält- avslutade senast Jo Nesbös senaste. Det lutar nog åt kriminalhållet på tv okså faktiskt, Criminal Minds gillar jag, men sen är det också mycket sitcoms, de roligaste just nu är How I met your mother och Big bang Theory. Jag tror jag gillar lättsmälta grejer privat för att jag så ofta stöter på en massa problem i jobbet. Och du.. blogga på bara som vanligt! :) (men det vore kul om du svarade på samma frågor själv också!

elvis sa...

Fast förresten- jag ser ingenting på TV- jag har ingen.. det vi ser ses i laptopen och det enda M har tittat på tillsammans med mig är "the Walking Dead" så den rekommenderar jag! :)

Anna sa...

Heej, Jag heter Anna ,26år, född i norrland,blev mer vuxen i skåne, nu vantrivs jag i stockholm.
Arbetslös-fritiden tecknars det, ska börja läsa utrensning av Oksanen.
Har följt din och Ms blogg ganska länge (typ 2år? eller?) Du skriver bra och intressant och kan inte komma på något ämne...skulle vara mat då? Känner mig sjuk like a motherfucker nu så hjärnan kommer inte på så många serier.

Den där Andreas sa...

Hej Josefine! Jag heter Andreas och är 27. Jag har pluggat färdigt och kallar mig numera civilingenjör och jobbar med byggprojektledning åt Stockholms stad, där jag också bor fast ute förorten Vällingby.
Just nu ser jag fram emot den nya kaffemaskinen på jobbet då det kaffe vi har knappat hade fungerat som surrogat under kriget. I det lite längre perspektivet så ser jag väldigt mycket fram emot att Radiohead kommer och spelar i Sverige. När det sker vet jag inte.
Just nu har jag börjat läsa Game of thrones efter att inte ha läst fantasy sedan tonåren. På tv ser jag allra helst The Wire, även om jag redan sett hela serien. Annars är The Big Bang Theory också väldigt underhållande.
Jag tycker att du bloggar bra och att du ska fortsätta med det. Fast, jag är själv lite nyfiken på hur du ser på det att du har ett bonusbarn såväl som ett eget barn. Gör du skillnad på dem? Intressant att veta då jag själv har ett bonusbarn men ännu inga egna. Och jag själv vill ju inte senare göra skillnad. Men i övrigt, fortsätt som du gör.

Medelklassman sa...

Hej hej,
jag är en man i mina sämsta år som bor i Stockholm med fru, barn och ett själsdödande jobb. När jag är ledig hänger jag med min familj, är på internets och spelar datorspel. Jag ser fram emot en tillvaro då jag kan kommunicera med mina barn som kognitiva, rationella individer. Idag ska jag se över en digital strategi och sen gå hem och slappa då båda barnen ska leka med kompisar efter förskola/skola. Just nu läser jag en rätt bra fantasyserie av en man som heter Joe Abercrombie. Men jag läser också mycket historisk facklitteratur och har till och med en bok av Slavoj Zizek hemma som jag måste ta tag i. Glädjande nog har jag tagit tag i The Wire, bl.a. efter tips från dig och M, och det är bland det bästa jag varit med om på tv.

Jag tycker du ska fortsätta i din egen stil och göra det som du känner för. Hittills har det varit bländande.

Lina sa...

Hej!! Jag är ny här! Hittade hit efter din kommentar i min blogg. *stoppar din blogg bland favoriterna* :-D
33år, Blekingebo som bott i Sthlm sen 12år tillbaka men är nu påväg till Gotland m man & 2barn. Huset ligger på hemnet & vi håller tummarna!
Idag ska jag jobba kvällspass så innan det tänkte jag svänga inom 1 eller 2 barnsecondhand & se om jag kan göra några fynd. Stora växer så det knakar på längden!
Gillar loppis, antikt, mat, svampplockning, ÄLSKAR hösten & våren, barnen & såklart mannen min!

Bra blogg!!

Johansson sa...

Johansson heter jag, och har sent omsider vid 37 års ålder insett vad jag vill bli när jag blir stor. Jag läser alltså Lärarprogrammet i Örebro och ska så småningom jobba med dom som är en meter långa och neråt.

Senaste tvserien jag såg var den brittiska "The shadow line". Rekommenderas starkt.

Idag ska Johansson ta bussen upp till universitetet och köpa skolböcker, och tjöta med handledare, men innan jag åker så blir det en kopp kaffe och ett sviktat tunnbröd med prästost.

Josefine sa...

Åh det här är ju helt jävla underbart!

Lisa sa...

Lisa heter jag, blev 28 i sommras. Går på gravidpenning och snart på föräldrapenning, annars jobbar jag som personlig assistent och lär så göra tills jag kommer underfund med vad jag vill bli, vilket tycks vara omöjligt.
Umgås med familjen, kollar tvserier (The Wire, True blood och The Walking dead.) På kvällarna försöker jag läsa (Just nu En dag av David Nicholls) men jag inser att jag skapat ett gravt beroende av min mobil och har således svårt att hålla mig borta från att läsa alla bloggar. Måste lära mig läsa böcker igen!
Flyttade precis till hus på landet efter att ha drömt om det i rätt många år, just nu tycks vi dock ha fastnat i ett renoveringskaos och längtar tills eländet ska vara över - och tills bebis i magen ska komma ut. Också längtar jag efter ett glas vin och massa kladdiga ostar.
Idag ska jag inhandla det sista till bebis, och så ska jag rasta liten vilding och längta till kvällen som jag ska spendera ensam i soffan framför True blood.

Blogga på som du gör! Men gärna lite mer om mat som du nämnde i ett tidigare inlägg. =)

Johansson sa...

Josefine: Tack!..;)

Freddie sa...

Hej
Jag heter Fredrika, och vi träffas ibland i S:ets klass :-)
Jobb: administration/förpackningsbranschen och egenföretagare. Ledig: Sover, äter, lagar det vi ska äta, läser, tar hand om våra barn, går på loppis, tränar fast jag inte vill, arrangerar om i en för liten lägenhet, grejar i trädgården i stugan, dricker vin på valfri altan/uteservering/bar…
Ser fram emot att jobba mindre på mitt fasta jobb och frilansa mer. Läser det mesta, undviker nog bara framtidsskildringar och historiska romaner. Har dessutom slutat att läsa kriminalromaner eftersom jag till slut blandade ihop alla mordoffer och mördare. Läste igår ut Grimsrud, En dåre fri.
Idag ska jag jobba, luncha med en vän och shoppa kläder till 40-årsfest + födelsedagspresenter till min snart sjuåring. Tv ser jag nästan aldrig på, varken hinner eller orkar.
Jag gillar bloggen som den är!
/F

Karin sa...

Jo: Karin, 33år, Gbg, tillfälligt arbetslös (förhoppningsvis från något medicintekniskt/utvecklings-aktikt). Dock på tjocken med beräknad touchdown i november, så kanske inga enorma förhoppningar om att få jobb innan det. Läser just nu The handmaid´s tale av Margaret Atwood (bra) och "Feel the fear and do it anyway" (väl amerikanskt hurtig emellanåt (affirmationer etc...), men har sina poänger). Idag ska jag 1. söka ett jobb 2. gå till gymet och dra lite 3. se om damcykeln jag "glömde" i källaren till andrahandslägenheten på Nobelgatan för 3 år sen står kvar eftersom jag knappt når styret på min mtb längre pga. tjockhet 4. få överaskningskväll av min sambo. Annars ser jag fram emot jobbintervju på tisdag och svamphelg i Värmland nästa helg. Och mer generellt att träffa mina vänner för kaffe och utveckling/underhållning.
Och jag tycker att din blogg är femstjärnig som den är!

Sara sa...

Hej! Jag är Sara, är 25, pluggar till psykolog i gbg. Jag plåtar en hel del (blogga fler bilder, du är grym!) och dräller, som i quizar, fikar, bakar bröd och facebookar för mycket. Just nu blickar jag ut över min nyligen färgkoordinerade pocketbokhylla (o, så analt) och väntar på att jag ska få möta upp med mina kompisar så att vi kan analysera min dejt jag hade igår sönder och samman. Du är en av mina favoritbloggare, kör hårt! (och även om det ju inte är så hett för dig så tycker jag att du glimrar till som fan när du bloggar bittert.)

EnglandsNina sa...

Hej Josefin!

Du vet kanske redan lite om mig, men jag svarar anda!
Jag blir 36 i September och ska snart (om 4 veckor) ga tillbaka till mitt jobb som sjukskoterska efter ett ars mammaledighet. (Har far bara mamman vara hemma sa det heter verkligen mamma ledighet, inte foraldrarledighet...) Jag bor i England, i en by ganska nara Gatwick. Idag har jag slappat hittils, min 10 manaders sover nu sa passar pa att lasa bloggar, sen ska vi hamta storasystern pa dagis och aka och fika i Redhill. Jag laser blandad vampyrporr, biografier, tradgardsbocker, lopar tidningar, Filter och alla svenska bocker jag kommer over samt tittar pa amerikanska The Office pa repeat blandat m lite Inbetweeners. Jag har tyvarr inget forslag om vad du ska blogga mer om, tycker du gor det fantastiskt som det ar! Tycker om ditt satt att skriva och beskriva saker och handelser pa. Det har blev langt men jag ar sa dalig pa att kommentera sa jag tankte att jag kompenserar har!

Tuss sa...

Hej! Jag är Sandra, en 27-årig student i Umeå. Ska bli fritidspedagog när jag blir stor vilket är ganska snart såvitt jag vet.

Idag har jag haft en redovisning om fysikexperiment för barn inför ett gäng fysikstudenter, det gick jättebra! Nu är min sommarkurs slut och jag är ledig tills den 5:e september då höstterminen börjar.

Jag läste din karls blogg ett bra tag innan jag hittade till din. Ni är asroliga och smarta båda två! Minns inte när jag hittade hit men det var innan du ens var gravid med T iaf.

Jag ser jättemycket på TV. Resten av tiden twittrar jag. Och tränar! Började löpträna för ett par månader sen och sprang nyligen 3,7 km för första gången i världshistorien. Ganska coolt.

Eh ja. Ska strax iväg och fika med tjejen som ska bli min inneboende i slutet av veckan. Hon verkar skittrevlig.

Blogga gärna (ännu) mer om det du tänker och känner och läser och ser. Du skriver så bra!

Anonym sa...

Hej! 30 år gammal, jobbar på ett universitet med ekonomi, spelar wii när jag är ledig (just dance), ser fram emot att ta mig ur min ofrivilliga barnlöshet, idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, för tillfället läser jag michael caines självbiografi the elephant to hollywood, ser på big love och du borde visa fler foton på katterna.

E sa...

hej hopp.
Jag är 33 och snart ett halvt. Jag jobbar mest för att jag måste och frilansar lite (också mest för att jag måste), och hoppas på att bli klar med min sista uppsats på bibliotekshögskolan i höst. Det har bara tagit 7 år. Jag ägnar större delen av min fritid åt att läsa, skriva, spela datorspel och titta på TV och film. Mest tittar jag på So you think you can dance, får jag erkänna. Men jag gillar Mad men till exempel, och Game of Thrones var ju bra. Sorgligt nog har alla mina favvisar slutat gå (Lost, Six feet under till exempel) och True Blood har bara blivit så dålig. Idag ska jag köpa ett par shorts tillsammans med min man som han måste ha när vi åker till Serbien imorgon och där är det 36 grader varmt nu och det ser jag så klart fram emot. Det och en löjligt dyr flygplansdrink.
jag tycker också så klart din blogg är bra, men fler boktips! De gånger jag läst ngt du tipsat om, så har jag älskat det (läser The passage nu)

Dee sa...

Jag är 27 år och ursprungligen från Laholmstrakten, har en liten aning om att vi kan ha gått på samma högstadium samtidigt men är inte säker. Nu bor jag norr om Gbg och kämpar på som timvikarie inom förskolans värld, under tiden jag klurar på vad jag ska bli när jag blir stor.
Ser fram emot vår bröllopsresa som vi åker iväg på nästa vecka, ser fram emot en fast anställning ( fast inkomst, woho!), och därmed möjlighet att köpa oss ett litet hus någonstans, och försök oss på det där med barn. Troligtvis inte i den ordningen.
Läser gör jag mycket i perioder, det senaste har det blivit en del japanska författare, annars läser jag det mesta förutom deckare.
Jag tittar på HIMYM, The big bang theory, Futurama, Eureka, Star gate och annat nördigt.
Idag ska jag försöka tvätta klädseln till vår före detta vita soffa, rensa i rum som "råkat" bli förvaringsrum och kanske läsa en blogg eller två.

Johanna sa...

Johanna heter ju jag, och är snart 28 härliga år. Sitter i detta nu och filar på vad jag ska skriva magister om, och ser väldigt mycket fram emot hösten. Faktiskt. Jag har precis kollat igenom The Killing, och gillat, men annars peppar jag på att HIMYM väl måste börja snart igen?

Älskar föresten att du har tagit ditt namn efter en Bruce Springsteen-låt, för det har du väl?!

A sa...

Jag fyller strax 26 år, jag pluggar till socionom och har ett år kvar när jag börjar skolan igen i januari. Så just nu är jag föräldraledig. När jag är ledig vill jag umgås med min käraste ägodel: datorn. Eh, och så gillar jag ju att vara med min familj också = make och två barn. Idag har jag sprungit, nu ska jag vika tvätt och ringa FK, sjukt kul dag det här. Jag ser fram emot att börja jobba och få en riktig lön, annars är jag väldigt nöjd just nu. Jag läser typ allt men just nu nästan ingenting, jag hinner inte!? Kollar inte så mycket på tv men kan alla Bolibompa-jinglar utantill. Och jag är alltid tacksam för dina inlägg som de är, men kan absolut tänka mig att läsa ännu mer om föräldraskap och om saker du blir arg över.

Fredrik sa...

Goddagens! Namnet var *piiiip* och jag är 31. Jobbar som doktorand inom medcinsk biovetenskap och planerar disputera på något år. Pluggar också samtidigt till läkare. När jag är ledig, vilket nästan är aldrig eftersom tre barn utöver jobb och studier tar upp den mesta av tiden, så håller jag på en hel del med musik och foto.
Jag bor i Umeå med min familj och ser fram emot att bli klar med båda mina utbildningar samt den stundande resan till San Diego i september. Böcker jag läser, utöver studentlitteratur, är rejält blandat men jag fullständigt avskyr kriminalromaner och deckare. TV-serier är väldigt få, egentligen mest matlagningsserier (Hell's Kitchen, Masterchef, Jamie Olivers x flera, F Word etc) men självfallet Entourage och Grey's Anatomy. Annars desto mer film.
Idag ska två femtedelar av familjen hämtas upp som varit i Turkland en vecka. I guess that's it!

Fredrik sa...

Och för fuck's sake, jag knarkar serien So You Think You Can Dance hårdare än Keith Richards drar en lina.

Anna sa...

Hej!

Jag heter Anna, är 27 år och bor i Lund. Jag läser juridik, har ett år kvar av mina studier. När jag är färdig vill jag arbeta med att motverka våld mot kvinnor.

När jag är ledig tittar jag mycket på tv-serier, just nu Lost som jag är helt besatt av. Asbra serie!!! Annars så älskar jag att läsa bloggar & twitter, är väl lite "lätt" beroende kanske...

Jag tycker din blogg är bra som den är men om jag får välja skulle du blogga ännu mer personligt. Du borde börja twittra också, om du inte redan gör det?

Anonym sa...

Hej Jenny 31 år bor i majorna och arbetar som socionom i gbg. 1 barn 1 sambo 1 barn i mage. Läser förvånansvärt mycket skitlitteratur?! Gillar att laga mat men allra helst att bli serverad mat (eftersom jag är lat, mkt lat)
Fortsätt blogga precis som du gör!!

Erik F sa...

Erik heter jag. Drygt 10 år äldre än du. Ville bli journalist en gång i tiden men kom inte in på den utbildningen utan fick gå på Handels och läsa ekonomi och juridik istället. Det blev jobb i IT-svängen och de senaste sju åren har jag jobbat med att upprätthålla illusionen av att leva ett flashigt liv i Sydney med fru och två döttrar. Vardagen är dock ganska grå här med, om än med längre somrar. Är göteborgare i själ och hjärta och knarkar göteborgsbloggar sju dar i veckan. Halkade hit via M en gång i tiden och har blivit kvar. Ogillar förändring.

Colombialiv sa...

Hej! Jag heter Annika och är 31 år och bor i Bogotá, Colombia sedan drygt tre och ett halvt år tillbaka. Jag har en grej för Latinamerika, skulle man kunna säga. Jag jobbar som forskarassistent på ett institut som håller på med demokratifrågor, mänskliga rättigheter och sånt och jag jobbar mer specifikt med genus- och hbt. I hur länge som helst har jag läst en masterutbildning samtidigt som jag jobbat heltid så all min lediga tid har gått åt till plugg, plugg, plugg. Nu är jag äntligen färdig med den och har dessutom blivit gravid så nu går min lediga tid istället åt till att sova. Jag ser en himla massa fram emot bebisen, faktiskt. Och att de ska komma och installera diskmaskinen vi köpte häromdagen. Jag känner på mig att den kommer att revolutionera våra liv. Idag ska jag jobba och gå på möten och ta en kaffe med någon svensk som visst är en kompis till en kompis och som är på besök här i Colombia och den här kompisen tyckte att vi skulle ses eftersom vi båda är svenskar... Jag läser alldeles för lite och tittar för mycket på TV. Grey's Anatomy och Private Practice, till exempel.

Blogga på du, du är fantastisk som du är!

stina sa...

Hej hej. Jag heter Stina, är 28 och jobbar som projektledare på en webbyrå. För åtta månader sen sålde jag o min kille (egentligen man, men herreminje det låter ju helt sjukt!) det mesta av våra grejer och flyttade till Accra, Ghana. Har precis börjat känna mig lite hemma i den här stan/landet. Ägnar ledig tid åt att försöka hitta fler nya vänner, få ordning på vårt lilla hus och ta bilen och dra till stranden för häng och öldrickning. Stannar vi hemma fastnar jag ofta i sängen (för soffan saknar kuddar än så länge och är sjukt obekväm) och sträckkollar på West Wing. Det är som knark. Olyckligtvis har den kinesiska-dvd-kopian av säsong 5 slutat ge mig ljud, så just nu har jag panik. Och internet är så sablans dyrt här så ladda ner, det gör man bara inte. och varför skulle du blogga mer on ngt nytt? det är ju så bra som det är.

Mr Elway sa...

Hej J.

Jag heter Peter, (snart) 36 år och pluggar ingenting. Nada. Men jag har gjort, precis som Linn pluggade jag tilltråkekonom men stannade i det facket. När jag är ledig från det som ger mig inkomst så tar la familia med alla de barn som finns där den mesta tiden. Verkar som de flesta har det så i mid-30... Bor i en idyllisk förort till GBG bredvid en liten sjö. Det som jag mest av allt ser fram emot nu är byte av arbetsgivare inom tre veckor. Jag. Kan. Knappt. Vänta.

Min dag idag kommer bestå av att göra excellmallar, reda ut diverse tveksammakonton samt åka hem till min familj, fixa med käk och se till att de kommer iväg till träningen. Få barnen i säng, hälla upp ett glas vin och välkomna min fru hem efter arbete. Man kan ha sämre dagar.

Läsningen är inte djupare just nu än Vårlik, orkade inte igenom Don DeLillo. Men den väntar på mig...

TV-serier är West Wing, The Wire, Mad Men, Dexter (sporadiskt) samt ger The Hour och The Killing en chans just nu. Finns det andra fantastiska serier så hinta gärna.

Hamnade här - som så många andra - via M's blogg när han bloggade om årtusendets bästa låt och du kommenterade om Bruce.

Tycker så som du bloggar nu är väldigt underhållande, keep it up!

Anonym sa...

Jag heter Lina, ar 31 och fran Skane, men bor i London sedan en massa (och vad som ibland kanns som alldeles for manga) ar. Utbildad yogalarare och dansare, sa sysslar med det nar jag far chansen, men jobbar ocksa med lite annat, som t.ex underhallare pa barnkalas.. Tyvarr kan man nog saga att jag ar mest arbetslos for tillfallet ;)
Ska lasa en distanskurs i kreativt skrivande i host & ser fram emot det. Jag ser ocksa fram emot att ut & ga om en liten stund, for att stilla mina rastlosa ben.
Jag har last valdigt blandat pa sistone. Det har blivit deckare, yogabocker och en biografi. Vet inte vad nasta bok blir.
Jag foljer ingenting sarskilt pa tv just nu, men gillar matlagningsprogram och dokumentarer (jo, jag foljde True Blood nar det gick).

Din blogg ar bra precis som den ar; jag saknar ingenting :)

Hanna sa...

Hej Josefine! Jag heter Hanna och jag är 22 år. Bor i Lund där jag läser franska. Siktar på en framtid som förläggare eller översättare. Just nu ser jag mest fram emot att flytta till Frankrike nästa vecka. Rödvin, ost och svinhög hyra! Läser det mesta, mycket engelskt, mycket franskt, och har till min stora förvåning börjat gilla skräck. blev mycket förvånad över den upptäckten. nästa bok blir kanske Knausgård. jag är urdålig på att kolla på tv, beror kanske på att jag inte har nån under större delen av året. men jag gillar britcom och matprogram. speciellt matprogram. mmm Nigella. Idag ska jag skriva klart en miniartikel och sedan tänkte jag hälsa på en kompis medtagandes nybakade muffins. jag ska bara orka resa mig upp och ta fram receptet.joråsåatte. fortsätt blogga som du gör, det gör du himla bra!

Kitty sa...

Hej! Jag heter Kitty, är 28 år och bor i Mölndal fast rötterna finns i Gävle. Jag är just nu mellan två jobb, på riktigt. Slutade som assistent via bemanningsföretag för tre veckor sedan och börjar mitt nya, riktiga jobb om en vecka. Det blir nåt åt admin/inköp/ekonomi. Nystartat litet företag, därav osäkerheten. Har pluggat litt.vet, soc, stats och FEK. När jag är ledig försöker jag träna (yeah right), knarkar film och serier och musik, främst musik. Mycket konserter. Och till det har jag min andra blogg; http://ettlitetkulturkit.blogspot.com/
Jag tänker inte räkna upp mina TV-serier, det är säkert 15 stycken. Men favoriterna är nog Six Feet Under och Battlestar Gallactica. Just nu läser och ser jag Harry Potter. En bok, en film osv.
Jag har inga önskemål på bloggen. Hade jag inte gillat den så hade jag rensat bort den för länge sen :)

Anonym sa...

Hej! Jenny heter jag, är 29 år och doktorerar. Men just nu ligger jag hemma på soffan och väntar på att en bebis ska ploppa ut. Så jag läser, kollar på film och tv-serier. Igår ägnade jag min lediga tid till föräldrautbildning (varför heter det utbildning och inte information?). Annars blir det mycket träning, fikastunder och after work. Jag är dessutom med i en fantastisk bokcirkel! Nu ska jag ägna närmsta timmen åt The Hour på SVTplay. Ha det gott!

Åsa sa...

Hej!
36 år, jobbar, mamma till en 3,5 åring. När han somnat läser jag eller ser alldeles för många avsnitt från valfri DVD box (HIMYM, X-files, Mad Men, Vampire Diaries, Twin peaks, Veronica Mars...). Tränar för sällan, äter gärna glass i stället. Både sambon och jag har läst din blogg i ett par år nu för att du skriver så bra. Skriv gärna fler omdömen (korta går bra!) om de otaliga böcker du verkar läsa :)

Honey sa...

Hej! Jag heter Anna och är 32, bor i Göteborg, men kommer ursprungligen från ett ställe strax utanför Eskilstuna så jag kan ställa om till gnälldialekt om jag vill. Jag jobbar främst med support, fast tack och lov utan att behöva svara i telefon. Det är tur det, för att prata i telefon är något av det obehagligaste jag vet. När jag är ledig ser jag alldeles för mycket på TV-serier, gärna sådana som handlar om mat och är med Gordon Ramsay. Annars läser jag väldigt mycket och väldigt fort, går och dansar eller tränar roller derby. Det sistnämnda är också precis vad jag ska göra när jag kommer ifrån jobbet idag, fast idag ska jag faktiskt coacha, dels en grupp vana åkare och dels en grupp helt fräscha rookies på Bambi-ben. Jag läser som sagt väldigt mycket och har oftast en 2-3 böcker på en gång, men en som jag läser mer primärt än de andra. Just nu är det Jonathan Strouds första Bartimaeusbok. Vissa säger att jag är överdrivet petig och noggrann, jag föredrar att kalla det strukturerad. Jag har kort stubin och svårt för folk som lär sig långsamt, ställer dumma frågor och/eller försöker predika för en viss diet. I övrigt är jag nog ganska snäll. Ja, och så har jag två ouppfostrade katter och är relativt nygift med min man.

Anka sa...

Hola! 57 år!! Överlägset äldst här hittills, kunde vara mamma till er alla. Översättare. Har läst i Åbo, Finland till diplomingenjör (civilingengör) i kemiteknik. Går på Pilates, läser böcker, följer osunt många bloggar, skriver blogg, för ett visst socialliv, slappar (lättjan är min största dygd). Bor i Torrevieja, Spanien. Ser fram emot att ett och annat som är på gång ska lösa sig. I dag ska jag jobba lite till, kanske blogga och därefter gå ned till poolen, sedan middag ute på balkongen med maken, läsa bok om jag orkar. Böcker på gång: Bill Bryson "At Home, a Short History of Private Life" och Carlos Ruiz Zafón "La Sombra del Viento". Ser i perioder och återkommande på bl.a. Sopranos, Six Feet Under, The Wire, Dexter, Desperate Housewives och gamla godingar som All in the Family, Black Adder, Thin Blue Line osv. Senaste favoriten: Downton Abbey. Fortsätt blogga som du gör!

Sparkling sa...

Hm, det känns som att alla andra har LIV...det har inte jag, känns det som. Men jag svarar väl på frågorna ändå. 43 (gammalt!), jobbar som labbråtta på ett företag som tillverkar vägmarkeringar, bor i Skåne men tror allt oftare det är i Ankeborg. Ser (just nu, väldigt kortsiktigt) fram mot att min nackspärr ska släppa och ska idag inte göra mer än äta värktabletter och ligga på soffan med en värmedyna och LIDA. Läser just nu en novellsamling av John Ajvide Lindkvist parallellt med Lars Noréns dagböcker del 1. Ser just nu (känner att jag har använt "just nu" väldigt ofta i den här texten) säsong 1 av "Lilla huset på prärien", den är inte fullt så bra som jag mindes den. Men präktig. Jag gillar att läsa bloggar som handlar om andras vardag, så, tja, det är väl mitt (rätt trista) svar på extrafrågan. Keep up the good work!

Johan Majorna sa...

Heter Johan. Är 35 år och betongarbetare på en stor byggdrake. Bor och är uppvuxen i hjärtat av Majorna. Pluggar gör jag tyvärr inte. Läser just nu senaste nummret av Offside. På fritiden umgås jag med familj (2 barn, sambo) och vänner. Har spelat Words with friends med din sambo/make och vunnit. Han svarade aldrig på min rematch request. Hittade till din blogg via hans som jag följde ett tag innan din (givet).

Tycker det är roligt att följa er renovering, familjeliv och gnabbande med varandra. Skoj när ni båda beskriver någon händelse och man får båda versionerna.

Connie sa...

Emma, sjukhusfysiker. 33 på lördag. Fotar, dricker öl, åker till London. Majorna, troligen inte så långt från dig (ska jag säga hej nästa gång jag tror jag ser dig på ICA eller är det märkligt?). Ser fram emot att ligga i gräset i Hyde Park. Idag tvättar jag. Från det femtonde distriktet av Mavis Gallant. The Hour. Jag vill se mer bilder, för de jag har sett är bra!

Åsa sa...

Jag heter Åsa, är 40 år och bor i centrala Göteborg med man och två söner.
Jag jobbar som inredningsarkitekt.
Har alltid älskat att teckna, men hinner aldrig. Jo, mest kladdar framför jobbdatorn.

Önskar att jag hann läsa mer (har enorma olästa högar av böcker i sovrummet). Orkar mest bläddra slött i någon av mina otaliga inredningstidningar, men ids knappt det heller.

Lyssnar mest på musik. Jag gillar verkligen musik! Hela familjen gillar verkligen musik! Ser fram emot att få gå till jobbet, för då får jag lyssna på Spotify i telefonen. Tyvärr tar det bara 10 minuter att promenera till min arbetsplats.

Ser fram emot att få fira torsdagskvällen med ett glas vin. (McManis Petite Sirah - jättegott
)
Har ingen aning om vad jag tycker att du borde blogga mer om. Bara du bloggar.
Jätteroligt att få läsa vad övriga läsare har skrivit om sig själva!

vickan sa...

hej, Victoria heter jag och är vän med Åsa, märkligt sammanträffande! nyss fyllda 40, mellanchef inom logistik, bor i Johanneberg. Ser fram emot... vete fan, dra på mig mysbrallorna och pusta ut i soffan.Imorgon ska det fikas och ha veckomöte med personalen på jobbet, sen storhandlas, det är ju lön gudbevars. sen hämtar jag min store hund hos dagmatten, kanske orkar jag fota lite och åker hem och mutar 17-åringen att hänga lite med mig. läser ofta och mycket, alltid pocket. är pocket-knarkare. just nu den röda grevinnan/hirdman oxå läser jag om de välvilliga/littell. ordnar mina böcker efter färg, ett uselt system om än snyggt. har TVn på jämt, även när jag egentligen inte tittar. just nu gillar jag the hour. vad ska du skriva mer om? shit, svårt. fortsätt som du gör tycker jag, vardagen är grym!

Anna-Karin sa...

Hej! Jag heter Anna-Karin och är 30 år. Jag bor i Stockholm sen två år tillbaka och jag jobbar som elektroingenjör. Jag har pluggat ingenjör automationsteknik och nu är jag snart klar med en master inom elkraftsteknik. Jag studerar fortfarande vid universitetet i Vasa, Finland där jag kommer ifrån. Så man kan säga att jag inte direkt går så ofta på föreläsningar längre. När jag är ledig tränar jag mycket och uppfostrar mina katter. Jag ser fram emot att snart, äntligen bli klar med mina studier och ta nästa steg i livet (som jag ännu inte vet vad det kan vara). Jag läser massa böcker men mest blir det billiga kriminalromaner. Jag gillar lättsamma tv-serier som "How I met your mother", "2 1/2 Men" och "The Big Bang Theory". Tidigare tittade jag massor på "Fringe", "The Doll House" och "Carlifornication" men jag har inte hittat nån bra ersättare sedan jag slutade titta på de serierna. Du kanske kan blogga om vilka serier man borde se och varför? Annars är det hur bar som helst att läsa om din vardag.

Fifi sa...

Du vet ju vem jag är, vad jag gör och så. Just nu väntar jag på att Elly ska bli mätt och somna så att jag kan göra mig en stor kopp varm choklad, för en sådan har jag längtat efter nästan hela dagen.

Jag älskar din blogg precis som den är! Du nämnde att du kanske skulle börja matblogga lite mer och det vore kul!

kram

Krokofanten sa...

Hej! Jag heter Alexandra, jag är 37 år gammal/ung...
Jag bor i Paris och jobbar som Projekt ledare inom IT.
När jag är ledig gillar jag att flanera i Paris och att upptäcka nya saker, fastän jag har bott här i mer än 16 år.
Jag ser framemot att åka till London om en vecka och träffa mina kompisar.
Idag har jag jobbat, och ny ska det bli slappa av. Just nu läser jag "The Lost Symbol" av Dan Brown men läser ganska mycket på franska annars.
I Frankrike finns det väldigt få serier i original versionen, det mesta är dubbat. Jag brukar titta på CSI eftersom den sänds utan dubbning.
Jag tycker att du ska fortsätta att skriva som du gör, jag tycker att du är mycket finurlig och rolig.
Jag läser även Herrn's blogg som också är mycket rolig och den var min fars absoluta favoritblogg...

Niklas sa...

Niklas alltså. 36. Stockholm. Hittade hit via Mikebike som flera andra ser jag. Tittar på Entourage och Clovn. Och The wire. Och How I met your mother. Har stött på Mikebike en gång i en tvättstuga i Majorna. Och dig och honom på ett café i Majorna. (Med reservation för att det kan ha varit hans ex. Isåfall glömmer vi detta). Vi var osäkra på om det var ni så vi höll tyst. Men det är numera bekräftat. Så hej i efterhand.

Anonym sa...

krista, 30 år. helsingfors. flygvärdinna. läser just nu fallet vincent franke, rekommenderar icke. hittade hit några år sen via silverfisken till mikebike till dig. tycker om det enkla sättet du skriver på+fina bilder. tack! kollat the killing och håller på med säsong 2 modern family.

Josefine sa...

Hej Josefine! Jag heter också Josefine och är 26 år. Jag jobbar som LSS-/biståndshandläggare i en av Stockholms mer utsatta stadsdelar. Jag pluggade till socionom innan jag började jobba och ska ta några fler högskolepoäng inom mitt yrkesområde under hösten. När jag är ledig sover jag och läser böcker och sitter vid datorn och myser med min man. Bor i Täby. Ser fram emot min chartervecka i Kroatien som börjar på lördag och emot hösten som förhoppningsvis slår till snart. Idag måste jag börja packa till resan. Jag läser just nu Anne B Ragdes senaste, och typ 3 böcker till. Jag tittar på flera serier, säkert 10 st. Jag tycker du är bra som du är!

Sara sa...

Så mycket koola människor som läser din blogg!
Jag är Sara, 33 år, Umebo sen ett antal år, misslyckad akademiker som *tillfälligt' jobbar natt i offentlig verksamhet med våldsinslag. Fyller ut mitt liv med en massa film och tv-serier, gärna brittisk humor, fransk realism, zombiefilm och amerikanska saker som inte är überfjantiga. Ser True Blood fast jag egentligen inte tycker om det. Är lite WoW-nerd men blir glad av att spela traditionella sällskapsspel med vänner.
Och gillar din blogg som den är!

Anonym sa...

Hej Josefine! Jag heter * o är 42 år (kvinna) o bor i Lund. Hittade till dig för massor av år sen känns det som - nog via M's blogg.
Jobbar på kontor i väntan på att komma på vad jag ska bli när jag blir stor. Läst psykologi o psykiatri. Går kurser vid sidan om jobb för att bli nånsorts terapeutisk handledare (orkar inte gå in på detaljerna).
Idag har jag jobbat o sen skulle jag träna (knarkar dance aerobics för tillfället) - men var för trött - vilade en timme istället o sen åt jag o for sen iväg till lokal på stan med vänner för att se en kompis kompis spela i ett band där. Drack 2 öl. Imorgon fredag ska jag på lunchdate, känns nervöst.
Tv har jag ingen, är vegeterian och har inga barn.

Gillar dig o det du skriver massor - känns inte som jag önskar något annat än att du fortsätter skriva det du vill. Det enda jag har lite svårt för är din förkärlek för Bruce ;)

Jag är sist på denna bollen va? ja? ja!

Anonym sa...

Förresten, talbokar just nu "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" av Magdalena Graaf.
Den innan var "Håpas du trifs i fengelset" av Susanna Alakoski.

Rekomenderar dem båda.
Samma anonym som förra post.

Karin sa...

Hej. Jag heter Karin, jag är nyutbildad psykolog och ska snart börja jobba (=nervöst). Jag har ett barn som är 11 månader, det är kul, fint och intensivt och gör mig lycklig och trött och ibland sur tyvärr. Jag är beroende av hitta-kärleken-dokus typ The Bachelor och Ensam mamma söker. Jag gillar också loppisar, ost och att läsa tidningen. Och böcker! Men läser alldeles för lite. Tycker mycket om Curtis Sittenfeld pch Lionel Shriver. Blogga om vad du vill. Men MER! Gillar din blogg mycket.

Lina sa...

Hej! Jag heter Lina och fyller 30 i oktober. Jag är lärare men jobbar som förskolelärare fast nu har jag tjänstledigt för att vara personlig assistent åt min favorittant här i Göteborg! Och så ska jag vara hemma på halvtid med mina telningar.
Jag dricker ofta vin eller öl med mina vänner och snackar till vi blir hesa och det blir hål i huvudet eller så hänger jag med telningarna och jag läser mer än gärna; just nu "innan systemet stänger" och "niceville".
Idag har jag bara sova kvar på schemat men imorrn ska jag leta detaljer till en fest och köpa mig en tröja.
Jag älskar true blood, mad men och danska serier: brottet och livet på laerkevej till exempel.

Heidi sa...

Hellooo.

Heidi heter jag och är 27 år. Jag jobbar heltid som personlig assistent i Uppsala, där jag också bor förövrigt. Jag pluggar inte just nu, men lustigt nog ska jag läsa en grundkurs (7,5p) i psykiatri på halvfart med början nästa vecka - det ska bli spännande! Det gör jag för nöjes skull.. :)

När jag är ledig så hänger jag i stallet hos min häst. Spenderar 1-3,5h där dagligen, beroende på om jag rider eller inte och om jag har stallpass.. Jag ser framemot hösten, jag älskar hösten och dess friska luft och härliga färger på/i buskar och träd! Och så längtar jag till söndag då jag ska spöa skiten ur en vän på gammal SNES (super mario..). :D

Idag har jag jobbat och sen varit i stallet 3,5 h.. Nu dött slappardöden framför datorn.

Just nu läser jag:
"Fyrvaktaren" - Camilla Läckberg
"Heroine Diaries" - Nikki Sixx

Tv-serier.. följer jag inte, men slökollar på "lätta" saker som Big Bang Theory (ruuules!), Vänner, Scrubs, 2½ men, How I met your mother och annat trams. Slänger en blick på CSI ibland också..

Skriv mer om.. allt! :D

Anna sa...

Hej!

Jag heter Anna, 28 år och nybliven Majornabo. Jag är civilekonom och jobbar nu som konsult inom förändringsledning och organisationsutveckling, riktigt roligt!

På fritiden så hänger jag med folk, går promenader, tänker på att jag borde träna, fyndar på loppisar, lyssnar på musik, läser, lagar mat mm. Jag ser fram emot den dagen jag träffar min mr Right då jag är så sjukt sugen på att bilda familj. Jag ser även fram emot helgen då det blir vindrickande och umgänge med goda vänner. Kollar inte så mycket på TV för tillfället (det visas ju bara skit! =)) Däremot kan jag förskjunka i bloggar hur länge som helst, bl a din!

Karl sa...

Hejsan
Är en man/kille/gubbe/grabb (beroende på humör och känsla) som har åldersångest och väntar på att den riktigt stora ålderskrisen ska dimpa ner mitt bland alla bajsblöjor och listor med jag-ska-göra-det-imorgon-jag-lovar-grejer. Jobbar i det offentliga, men drömmer mig emellanåt tillbaka till tiden som radioreporter. Bloggar i alla fall en del och fastnar allt för lätt framför datorn. Läser andra vardagsbloggar till framåt nattkröken och tänker ömsom att livet nog inte är så illa ändå och ömsom annat. Mycket annat. Mest. Ibland hamnar jag här.

Sofia sa...

Mig vet du ju redan om men allafall. 31, boknördande bokhandelsanställd som försöker vara kreativ där det går. Syr i perioder, skriver och fotar och planerar saker jag ska göra SEN. Har en Knapp som är nyfyllda 2 och som jag tror precis pratade i sömnen. Och så A förstås.
Ska bygga nytt hus nu, största projektet ever. Nervös och glad.
Tittar ofta på skit-tv med skräckblandad förtjusning och grinar till förlossnings-tv. Ska precis ge mig på andra säsongen av The Wire.
Just hemkommen från grym middag med Linn (högst upp i kommentarsfältet). Mycket bra person tillika min nyaste kompis.
Du ska göra din grej med bloggen, den är bäst.

DDT sa...

Fet, lat och medelålders frilansare i Göteborg. Har köpt ett torp där jag lallar omkring på helgerna i jakt på svamp och sorkar. Idag har jag tillbringat massa förspillda timmar i tvättstugan. Hata tvättstugan! Gillar spontana after work, men vantrivs på uppstyrda tillställningar.
Tittar osunt mycket på matlagningsprogram. Just nu Top chef. Har skaffat Treme men inte vågat börja titta på den eftersom jag är rädd att den inte ska vara så bra som jag hoppas. Läser massor av allt. Älskar skräck, slöläser deckare, men efter att precis ha läst ut Yarden känns allt jag börjar på dåligt och oengagerande.
Funderar ofta på att skaffa en hobby, bli oförskämt rik eller hitta ungdomens källa. Det går sådär hittills.
Jag har inte heller några direkta önskemål om bloggandet. Fast gärna ännu mer förstås!

Jonna sa...

Jag heter Jonna, är 29 år och jobbar som kock på en förskola. Nu i höst tänkte jag läsa, läsa, läsa, göra prov och bli amningsrådgivare, samt dra igång ett till litet sidoprojekt.

När jag är ledig är jag vansinnigt dålig på att hitta på saker att göra som inte innebär att äta socker och/eller spendera pengar och jag inbillar mig att om jag bara bodde på landet så skulle jag och min unge göra små djur av pinnar och kottar och aldrig bara vara inne och kolla på barnkanalen tills vi kräks könsstereotyper.

Jag skäms nästan att erkänna det, men jag ser fram emot julen. Jag har liksom givit upp hoppet om sommaren redan.

Idag ska jag inte något mer än att borsta tänderna noga och krypa ner i sängen och läsa lite i Mian Lodalens Tiger. Imorgon ska jag lämna barn på förskola, gå till tandläkaren, jobba, hämta barn, vara gräsänka och kanske äta någon form av hämtmat.

Jag ser sällan på tv, men planerar att kolla på True Blood när svt behagar börja sända det igen.

Eftersom jag är totalt insnöad på sånt som har med familj att göra så hoppas jag att du fortsätter blogga om vad som händer på den fronten (och en massa annat också).

Jag har funderat på att slänga ut lite såna här frågor till mina läsare också, men vågar inte riktigt, tänk om ingen svarar.

Tinsel sa...

Du känner mig som Tinsel, tror jag. Jag är 37 år gammal och har ett chefsjobb inom journalistik. Ser fram emot helgerna då jag träffar min älskade M, alldeles strax ska jag gå och lägga mig men innan dess har jag tränat, städat och kollat lite på burken. För tillfället (har ingen dvd i min lilla övernattningslya) ser jag på Navy CIS kl 20 men jag har fått en dvd/bluetoothspelare av M så det ska bli min nästa grej. Att se alla bra serier som ni gör.
Läser mycket tidning så klart. Därför blir all övrig läsning kriminalromaner av varierande kvalitet. Läser viss annan litteratur också men det är sommartid när jag känner mig ledig.
Jag tycker du bloggar bra som du gör men vill gärna se fler av dina bilder. Tycker du är en duktig fotograf.

Haren sa...

Hej! Jag är nästan 31. Jag är utbildad journalist och historiker. Bor i ett fint men kallt radhus vid havet i Wellington, Nya Zeeland. Frilansar lite som översättare och ska börja jobba i en bokhandel nästa vecka. Gillar ze internet, rött vin och mat. Och böcker då. Men har läst fantastiskt dåligt sista tiden. Senaste utlästa boken var Lola av Elisabeth Smither. Den var ganska fin. Är galen i film också. Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa mina vänner i Auckland om två veckor, den första gemensamma semestern med min sämre hälft sen 2008(!) till julen och mest av allt ser jag fram emot att åka till Sverige nästa sommar. I dag ska jag åka till stan och köpa lite nya kläder och gå på någon form av hejdå-fest på min onges dagis för en onge som ska börja skolan. Tycker att din blogg redan är så flott så.

Johanna sa...

Hej! Jag heter Johanna och är 27 år, bor i Göteborg och är journalist. Som du vet. Jag har just slutat på mitt sommarvik och kommit på att det kanske inte är en fulländad (utan ganska idiotisk) plan att söka två (stycken, inte hundra) jobb som är typ superdupereftertraktade (läs: omöjliga att få) i det läget. Men jag har bestämt mig för att inte ha panik åt vår bransch för jag orkar inte ha det. "Man kan ju alltid frilansa" är min paniska men ibland tröstade kommentar till mig själv. Så det blir nog bra det här.

När jag är ledig reser jag väldigt mycket, älskar det verkligen intensivt. Men ibland är det också väldigt härligt att inte göra nånting alls, jag gillar tex att "dona" hemma i vår lägenhet, hänga med min kille och våra vänner och sånt. Jag tror att jag gör ganska normala saker när jag är ledig. Umgås, äter, tränar, kollar tv-serier. Typ så.

Just nu läser jag Niceville, som är mycket mycket bra, och min nästa tv-serie jag ska börja med är The Wire eftersom alla verkar älska den och jag är sist ut.

Idag är snart slut, men jag ska ägna kvällen åt att läsa ikapp bloggar samt läsa bok. Min kille är bortrest och (även om jag såklart saknar hnm) så tycker jag att det är så JÄVLA NICE att vara ensam hemma och bara gå runt och plocka med mitt eget dagen i ända. Njuter mycket av detta.

Okej varsågod för uppsats.

Johanna sa...

PS. HUR underbart måste det inte kännas att få SEXTIO kommentarer på en sådan fråga, jag vågar knappt ställa frågan på min blogg i rädsla över att få sådär tre svar..haha.

Anonym sa...

John heter jag, 21 år gammal och en i mängden av studenter som läser din blogg. Pluggar på Chalmers och stormtrivs, förhoppningsvis blir det civilingenjör av mg en vacker dag. Jag hittade hit via M i samma veva som du väntade T, och tycker det är mycket underhållande att följa er som individer, men minst lika intressant att följa er som ett par - när du återger M's resonemang sitter jag ofta och fnittrar hemma i soffan.

Om det är något jag skulle vilja se mer av får jag nog säga dina bilder, de är ofta riktigt bra. Jag har till exempel en av dina Londonbilder som skrivbordsbakgrund (den med fackverksbron, lyktstolpen och allt det där, mycket tjusig). Annars tycker jag du gör ett grymt jobb som det är.

E sa...

Eelena heter jag och är 25 år, 7 månader och nästan 9 dagar ung. Jag jobbar som säljledare på ett telemarketingföretag och på måndag ska jag börja läsa till informatör på Karlstads universitet. Det är lite spännande mest mest av allt jätteläskigt. Idag har jag haft tvättstugan, fikat på stan med två töser jag aldrig träffat förut, köpt pennor till skolstarten, lekt med mina bästisar och slagit in paket. Till middag åt jag pestopasta med kyckling som jag inte gjort själv. Jag tycker mat blir godast när någon annan än jag gör den. På min dator har jag en inspirationsmapp som heter "ett litet hus vill jag ha när jag blir stor" och där finns ett par bilder från din lägga med. Jag skulle bli glad om du bloggade fler bilder. Tack för mig!

Anne sa...

Jag är 31, gift och har en dotter på fyra och ett barn på väg. Jobbar som boendehandledare för funktionshindrade men planerar att läsa till sjuksköterska efter föräldraledigheten.
Jag läser i stort sett allt utom deckare ( även om jag har läst Millenium-trilogin och blev fruktansvärt less på att de drack kaffe och åt smörgåsar på varannan sida).
Jag älskar bra teveserier, ser för tillfället Sopranos som jag inte sett tidigare samt säsong fyra av True blood.
Idag ska jag inte göra så mycket annat än försöka tackla gravidillamående. Tyvärr.

Bondhustrun sa...

Jag är ju Bondhustrun och jag är 34. Jag jobbar på lokaltidning som diverse olika saker, redigerare främst plus lite krönikör och lite så. Har därtill ett annat mediajobb som jag nu är tjänstledig från ett tag. Och så är jag gift med en bonde och har två kids på 7 och 9 år. När jag är ledig bakar jag bröd, spelar tv-spel, syltar och saftar, städar inte så ofta, läser American Rust av Philipp Meyer, ser på The Wire säsong 5 och Mad Men säsong 4 och Scrubs säsong 9 (den är ärligt talat rätt dålig).

Fortsätt blogga som du gör. Det är en fin mix.

Camilla sa...

Äsch jag hakar också på. Camilla 27 år ung, mamma till Julia och gift med Daniel (en fd arbetskamrat till m) är dessutom svägerska till Arne (you know who).

Vi bor i Kungsbacka sen maj i år och innan dess bodde vi ett stenkast från er i Majorna.

Är Informationsdesigner men tillbringar 8-17 (mestadels mån-fre) som webbredaktör på det företag som ger ut CSN-kortet och Mecenatkortet.

tessan sa...

Therese, bor i Uppsala, 36 år. Började läsa Bloggfrossa runt 2005 (tror jag det var) & blev då lite distansförälskad i M. Bloggade själv & blev mäkta stolt när jag ibland fick en kommentar av M, eller ett blogguppdrag. har sedan dess hunnit resa runt en massa, bilda familj, flytta till Sthlm & tillbaka till Uppsala igen, gått från universitetsråtta till mammons bransch. just nu IT-konsult i mammons tjänst, trots mina väldigt röda sympatier. hur som helst, blev nyfiken på den där J som bloggrossa nämnde i sin blogg ibland, & läser numer båda!

Hans sa...

Konstruktör, 30 år, snart två barn. Började läsa M:s blogg och sedan din när jag hade en åtta år lång sejour i Gbg. Numera bosatt på norrlandskusten igen.

Just nu ser jag fram emot barn nummer två som bör uppenbara sig vilken dag som helst. Och ditt twitter förstås.

Idag skall jag kämpa mig igenom arbetsdagen, därefter blir det svettig buffé på restaurang med päronen. Om ork finnes därefter blir det ett arbetspass på hustaket som är under renovering.

Läser böcker gör jag knappt längre. Varför vet jag inte. Nu blir det tidningar i stället. Dagstidningar, Fokus, Affärsvärlden och Filter. Aldrig kvällstidningar! Men likväl sitter man och pundar deras hemsidor på jobbet. Måste sluta.

Tittar på Klovn och har väl snart sett 20 avsnitt. Köpte boxen efter att M höjt serien till skyarna. Älskart. Varför inte på svensk TV?

Anonym sa...

Karin, 42, bor på Södermalm i Stockholm och jobbar i/åt staten. Har man och två små barn (vi började sent). En gång i forntiden pluggade jag juridik, här och i Nederländerna, samt franska i Grenoble. Hålls mest med familjen, tittar på teve (i ärlighetens namn mest barnteve), och har nu i sommar återupptagit tittandet på West Wing-boxar. Läser overkligt mycket usla deckare, nyligen klämde jag tre stycken av någon jeppe som heter Alstedt på tre dagar. Gör inte det. Även om de utspelar sig i Göteborg. Sedan lämnar jag i allmänhet vidare böckerna till min mans gammelmoster, som får en kasse då och då. Just nu läser jag I lejonets skugga av Maaza Mengiste, den är bättre.

Caroline sa...

Hur gamla är ni? 32
Vad jobbar ni med? Information/marknadsföring
Vad pluggar ni? Tog examen 2005, informationsdesigner
Vad gör ni när ni är lediga? Fotar, fikar, bloggar, spelar datorspel, bakar
Var bor ni? Längre västerut
Vad ser ni fram emot? Kort: kvällens äppelpaj Långt: mer tid till mig
Vad ska ni göra idag? Baka paj, blogga, lugna ner mig efter försäljningsfotograferingen av radhuset, phu
Vad läser ni? Bloggar, det fanns en tid då jag läste också böcker, men tiden försvann
Vad ser ni för tv-serie? Jag ser dem när de kommit ut i box
Och en extrafråga: vad borde jag blogga (mer) om? Att vara icke biologisk morsa i en relation och familj, om att bråka/skojbråka med sin man, om ni blev nöjda med renoveringen.

month day year sa...

Hej! Efter att ha bott nästan granne med dig/er i Göteborg (eller iaf några gator bort gissar jag) så bor jag sedan dryga tre år tillbaka i USA och roar mig med att plugga på distans till Sverige. Hittade till din blogg efter att Mike länkade till den och jag får erkänna att jag läser din blogg mer än hans numera. Tycker dina foton är fantastiska och gillar din nya header. Tycker inte du behöver ändra något alls på din blogg. Kanske mer bilder tagna med systemkamera då eftersom du lyckas med ljuset och färgerna så jag blir alldeles avundsjuk :)

Linnéa Åsbrink sa...

Hej Josefin!
Linnéa heter jag och har läst din blogg dagligen i fyra år tror jag. Ganska galet men jag tycker verkligen om att få ta del av dina funderingar. Jag är 27 år, uppvuxen i Borås men bor i Göteborg sen 3,5 år. Jag driver ett eget serviceföretag tillsammans med två vänninor sedan en månad tillbaka (www.LetUs.se) vilket är det roligaste jag någonsin gjort! När jag är ledig ägnar jag mycket tid åt mina varma härliga vänner, att springa och att laga mängder med mat. Senaste investeringen var t ex en lergryta. Den har utan tvekan lyft vardagsmaten till oanade höjder. Jag läser mycket i perioder och plockar då och då böcker du tipsat om. Vad jag läser kan variera mycket. När jag var yngre ville jag uppfattas som svår så jag läste Proust. Nu mer är jag ärlig mot mig själv och ägnar mig bara åt sånt jag vill vilket också lett till att jag bara läser böcker jag vill läsa - creddiga eller ej. De senaste åren har det därför blivit många lättsmälta psykologiböcker, romaner som utspelar sig på engelska sydkusten och samhällsreflekterande pockets. När jag tittar på TV blir det antingen sport, matlagningsprogram, livsstilsprogram à la Lyxfällan & Du är vad du äter eller nyheterna.
Du får gärna blogga mer om mat för det är ju något som ligger mig varmt om hjärtat :) Jag kommer att fortsätta läsa din blogg med glädje. Trots att vi inte känner varandra och kanske är väldigt olika har vi ganska många gemensamma beröringspunkter och jag gillar verkligen att läsa hur du reflekterar kring dessa och allt annat. Allt gott, Linnéa

sandralinnea sa...

Jag är s. eller Sandra om man ska vara korrekt, fyller 26 i november och påbörjar andra terminen på lärarprogrammet med inriktning svenska för tidigare åldrar nästa vecka här i Göteborg. Kommer från Dalarna egentligen och läser alldeles för många bloggar och inredningstidningar men på tok för få böcker. I somras läste jag om min barndomsfavorit Anne på Grönkulla och prickade av några fler ungdomsböcker, upptäckte Helena Henschen och därtill lästes ett par böcker av Moa Herngren. För tillfället läser jag Andrea Stuarts biografi Josephine Fransmännens kejsarinna och ser om Gilmore girls, för vilken gång i ordningen har jag ingen aning. Greys anatomy är min andra stora seriefavorit, även om den tappat en hel del de senaste säsongerna.
Jag älskar din blogg precis som den är och vill passa på att göra tumme upp för din nya header nu när jag ändå är igång. Skulle gärna kommentera oftare, men jag blir blyg när jag ska kommentera hos bloggare jag inte känner :)

Mirijam sa...

Hej Josefine!
Jag heter Mirijam och fyller 32 i december. Jag är journalist och jobbar som redigerare på Kvällsposten i Malmö. Jag har en sambo med många tatueringar och en halv randig hund. Jag läser för lite på papper och för mycket på datorn. Jag älskar min ajfån. Jag är bitter för att sommaren regnade bort och nu är det höst. Jag älskar öl. Jag tycker om när du bloggar ofta och saknade dig i somras.

Camilla sa...

OK, jag kör jag med. Camilla heter jag. 36 år och jobbar på statlig myndighet (vi nöjer oss så). Pluggade språk en gång i tiden och skulle bli översättare. Men jag sket i det pga fick riktigt roligt jobb inom annat. När jag är ledig vill jag slappa. Surfa, äta gott, pussa på barnen, bara vara. Är rätt oäventyrlig av mig. Bor i Hälsingland och ser fram emot... att få sova länge på mornarna om si så där tio år? Idag ska jag fira min svägerska som har fyllt år och sedan (på kvällen då) åka ut till skärgården och glo på tända marschaller längs vattenlinjen (sjukt vackert!). Jag läser mest lättsmälta böcker, klarar inte av deckare/thrillers pga mörkräddast i landet och tunga seriösa böcker får mig oftast att somna. Jag ser cirka alla tv-serier. Är tv-beroende. Nämn en tv-serie och jag tittar på den (utom Bonde Söker Fru, möjligtvis). Inget speciellt du behöver blogga mer om. Keep up the good work liksom. Himla skoj som den är, den här bloggen.

Dano sa...

Tjena J! Visste inte att du bloggade? Får spana in den mer vid tillfälle.


Hälsningar Dano (Mikebikes vän).

Mia sa...

Okej, sent omsider vill jag också vara med och svara.

För det första brukar jag nästan alltid skämta bort den där frågan om vem man är, säga något i stil med att det var väl en existentiell fråga för en måndag eller något annat dumt. Men jag heter i alla fall Mia och har hittade hit när Silverfisken en gång i tiden länkade till dig. Sedan dess har jag hängt med, kommenterat ibland men alldeles för sällan. Jag är 26 år och bor i Stockholm. Har pluggat länge. Tanken är att jag ska åka till New York och göra praktik på FN till hösten. Men vi får väl se, saker har rört till sig och jag känner mig lite svag.

Jag försöker att pyssla mycket när jag är ledig. Ledordet är kreativitet snarare än konstnärlighet. Läser mycket också, går på promenader. Bakar. TV väldigt sällan. Inga världsomvävlvande sysselsättningar precis.

Ser fram emot klarhet i höstens vara eller icke vara.
Har just börjat följa dig på twitter för övrigt. Spännande medium.
Kram och tack för fint bloggeri.

Madelen sa...

Svarade precis i din sambos blogg. Skulle kopierat det hit men glömde det... Madelen heter jag och la precis en kommentar där - den är till dig med. Funkar det? ;)

Jenny sa...

Hej hej, som du förstår heter jag Jenny och jag är 34 (tänk att jag alltid måste tänka efter ett varv). Bor ju i Majorna och här ligger jag gärna på soffan och läser böcker. Och när jag inte läser böcker så kollar jag gärna film, knarkar nån TV-serie, lyssnar på radio, fastnar på internet, träffar mina vänner, hänger med P och tränar. OCH jag älskar god mat och att resa och vin. Så om inte annat dagdrömmer jag om mat och resor- för tillfället hur jag ska återskapa den MAGISKA spaghetti bolognesen jag åt på min semester nyss. Jag tror knepet kan vara att koka sjukt länge? Det ser jag fram emot, och i den allra närmaste framtiden att duscha och stoppa ned fötterna i ett fotbad plus lite annat som händer i höst, besök av en kompis t.ex. och nån spelning. Just nu läser jag Så fick vi se slutet av Joseph Ferris, den är bra. TV jag följer: Mad Men, True Blood, Weeds, How I met yor mother och Damages. Jobbar förresten på kontor. Och undrar om inte du och jag ska våga ta en öl på kvarterskorgen nån gång?

Anna sa...

Jomen lit efter alla andra då! Anna, sjukt nära 30, precis hemkommen efter mer än två veckor i new york och så sjukt jetlaggad att jag mest mår dåligt. Har väl kanske inte riktigt kommit på vad jag ska bli närnjag blir stor, så just nu jobbar jag på som brandman i en större stad (äslakr det ibland och blir överträtt ibland) och eftersom det tillåter mig att utveckla hobbyn med fotografering till ett eget företag så är jag rätt nöjd ändå.

Surfar för mycket på internet, läser allt utom deckare/kriminalromaner, är inte nöjd med senaste inköpet av bokhylla o funderar på att bygga en egen, streamar en massa tv-serier, tränar en hel del och försöker lära mig springa, gillar glossiga magasin och går ut med hunden.

Hittade hit genom mikebike för en herrans massa år sedan, och nu läser jag mer och hellre dig än honom. Så fortsätt du precis såhär.

Idag ska jag ta ut den snarkande hunden, äntligen få laga min egen mat, tanhand om de två resväskor som exploderade när jag kom hem, tvätta och springa en sväng. Imorgon är semestern slut och jag både ser fram emot att få rutiner igen med både kost, träning och jobb samtidigt som jag inte känner mig utvilad någonstans och funderar på en vecka i en solstol någonstans!

Hepp!