onsdag 30 september 2009

Debatt i SVT.

Igår såg vi slutet av SVT:s Debatt. Det handlade om huruvida man skulle skapa ett register där personer dömda för övergrepp på barn skulle hamna. I sedvanlig ordning var det pinsamt lång nivå på mycket av argumentationen som fördes och jag är nog glad för att vi missade allt utom tio minuter. I slutet frågar Belinda Olsson hur man ska göra med barnen till pedofiler om deras föräldrar pekas ut som sexbrottslingar i ett register.

En man (som är för registret) tänker så att det knakar och sen utbrister han triumferande (som om han kommit på något verkligt revolutionerande genomtänkt och smart):

- Det skulle han ha tänkt på innan!
(han = pedofilen)

Verkligen fin logik för någon som säger sig tänka på barnens bästa.
Det känns skönt att inte ha behövt höra resten av det som sades pro register. Jag hann i alla fall höra en annan replik som någon oinsatt person alltid drar fram som att det är ett ess i rockärmen

"Lås in dem och kasta bort nyckeln."

Låg nivå som sagt.

5 kommentarer:

Jo tjena sa...

H e r r e g u d. Jag blir så trött.

Tinalinatiny sa...

Jag undrar vem skulle ha behövt tänkt till innan.
Suck.

jonna sa...

låter som en televiserad version av ring p1, mitt love to hate-radioprogram nummer ett.

miri sa...

arrghhh!!! på allvar liksom. ibland känns det som att debatt om pedofili alltid handlar om att framställa sej själv, att hela tiden propagera att man är sååååå emot pedofili att man glömmer bort själva debatten. som att det inte vore en självklarhet liksom.

hur ska man seriöst kunna diskutera detta om alla bara: "pedofili är DUMT!!11!!". nähä...

Douglas sa...

Brynolf Wendt var alltid ett stort fan av att låsa in dem och kasta bort nyckeln, han också. Det eller vatten och bröd. Undrar vad som händer om man tar två sådana personer, låser in dem och kastar bort nyckeln?