fredag 30 oktober 2009

Exempel på vad jag tänker äta den här helgen:

opastöriserade ostar.

Eventuellt kommer jag enbart äta opastöriserade ostar den här helgen. Och päron- och kumminmarmelad ovanpå den champagnebadade osten.

Det finns en risk för att man inte är tänkbar för hångel när man ätit mögliga ostar i dagarna tre. Jaja. Vi hånglar varenda dag ändå så jag tar den smällen.

10 kommentarer:

Medelklassman sa...

Fyfan va bra med hångel. Det är liksom bra för relationen. Sånt ska man inte glömma bort.

Ha en jävligt bra helg, götlaborgare.

Josefine sa...

Ja det är kanske en av världens bästa uppfinningar! Ha en bra helg själva, Stockholmare! Glöm inte att hångla upp frun.

Anne sa...

Jag känner igen det där med att frossa i de saker som var förbjudna att förtära under graviditeten.
Jag skulle föda i januari och fick därför inte äta någon gravad eller kallrökt lax (som jag älskar, särskilt den gravade) till julbordet.
Så när jag väl hade fött dottern gick jag direkt till ICA och inhandlade en jättebit gravad lax, tog med den hem och deklarerade bestämt för maken att den var MIN och bara MIN. Sen levde jag på laxmackor med hovmästarsås i ett par dagar och trivdes utomordentligt med mig själv.

Josefine sa...

Åh FY FAN vad underbart det låter! Jag känner att jag behöver vältra mig i alla de förbjudna sakerna nu. Min grej är just ostar. Hade kunnat döda för en bit farlig ost under graviditeten. Nu är det rena lyckokänslor när jag får slita upp de där ostarna och vräka i mig!

Jenny sa...

Gud vad underbart. Enjoy the cheese!

jonna sa...

jag var kamikaze och åt de förbjudna ostarna några gånger under graviditeten. samt en och annan blodig köttbit. varsågod att starta lynchningen :)

Velour sa...

Men är inte du vegetarian??
Du vet väl att de flesta ostar innehåller nedmalda kalvmagar (i löpen)? Det finns dock vegetarisk löpe, så kika efter sådana ostar nästa gång, om det inte redan är dem du äter. (Tyvärr är de inte så många...)

Josefine sa...

jenny: det ska jag verkligen göra!

jonna: haha.. ja oroa dig inte. jag gjorde både det enda och det andra förbjudna under den här graviditeten! jag åt tex väldigt ofta gnocchi med ädelost. och rensade kattlåda några gånger. det gick bra ändå!

velour: i strikt mening är jag inte vegetarian eftersom jag äter såna saker. och tänker inte sluta heller. jag gör vad jag kan och orkar.

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Hehehe känner igen det där. Hoppas osten smakar! :) Kram

Velour sa...

Ah! En pragmatiker med god vilja!
Gott så!