tisdag 6 december 2011

Exempel på hur dåligt lokalsinne jag har:

jag ska iväg och jobba om en timme.  Mikael kommer hem och löser av om en stund. Eftersom det blir i senaste laget att komma iväg blir jag tvungen att ta bilen. Jag ska då köra exakt samma väg som jag åkt med bussen x antal gånger. Vet jag hur jag ska köra? Nja. En bit. Över till Hisingen i alla fall (om jag inte missar avfarten - sånt har hänt förr). Men sen? Och den stora problematiken: var fan ska jag parkera? Alla mina bilresor till ställen jag inte riktigt kan vägen till föregås av mycken vånda och ångest. När jag sen inte riktigt vet var jag ska ställa bilhelvetet blir allting mycket värre. Jag kan inte ens beskriva hur mycket gps-funktionen i telefonen hjälpt mitt liv. Men jag kör såklart fel ändå. Det är bara det att det blir lättare att hitta från fel till rätt nu. När jag skulle till Hisingen för att göra en intervju, för någon vecka sedan, åkte jag hemifrån en timme innan jag skulle vara där. En biltur som skulle ta ca 13 minuter tog totalt 50. Det är ett banalt problem men fy fan vad jag hatar det. Till skillnad från typ alla andra i den här stan älskar jag att åka spårvagn och buss dit jag ska. Då blir det inte så fel. Sparar både mitt stresshjärta och miljö.

11 kommentarer:

jos sa...

Det där med att parkera alltså. Hatar't! Det har hänt att jag typ åkt hem igen när jag ska handla eller gå på stan och det inte finns nån bra lucka (läs: stor rymlig lucka som jag INTE behöver backa in i).

Josefine sa...

JA!! Jag trodde att jag var den enda! Alltså inte ja att det är bra men skönt att höra ändå.

tiggerrr sa...

Att jag började jobba på ett företag som gör GPS-mjukvara var typ bland det bästa jag kunde göra. Jag kan gå vilse inne i stan och köra bil var liksom inte att tänka på förut, men nu klarar jag mig rätt bra.

(Och så talar vi tyst om de gånger GPSen inte funkar eller ruttar fel och jag sitter i bilen och gråter "Var fan äääääääär jag?!" *host* i torsdags *host*)

Fifi sa...

När jag precis hade tagit körkort hade jag ett jobb där det ingick en del bilkörande. Jobbet låg på Hisingen och där hittade jag förstås inte alls, så jag körde vilse precis hela tiden. Ibland hamnade jag i Lundbytunneln av misstag och var tvungen att åka till Volvo och vända, ibland hamnade jag på fastlandet. Det värsta var när jag skulle till Lunden och hamnade mitt inne stan, gång på gång.

Josefine sa...

tiggerrr: åh du jag med! jag har suttit och gråtit ute på landet tusentals gånger på den tiden när jag städade hos folk. FY FAN. det jävla rövföretaget jag jobbade åt var för snåla för att skaffa gps åt sina anställda.

fifi: det låter EXAKT som jag. jag missar ALLTID avfarter. blir stressad, kör lite mer fel, kör tillbaka och gör om allt (fel) från början igen.

Jonna sa...

Jag föredrar nästan när det inte finns så många rutor att välja på, det värsta är ju när man kommer in på en parkering och så ba: "Neeej, var ska jag ställa mig". Slutar alltid med att jag får kortslutning och parkerar skitlångt från entrén och dessutom snett/på någon linje så att jag får göra om och göra rätt. Och så tänker jag att alla kollar på mig när jag håller på och så kommer ångestsvettningarna. Lättstressad? Jag?

Anonym sa...

Åh, sån är jag med - och jag kan fortfarande tycka det är lite pinsamt att det är så....

När jag skulle på jobb-intervjuer fick jag be min dåvarande sambo att snällt följa med i bilen så jag fick provköra dit så jag var säker på att jag hittade. Plus när vi var där reka lite vart jag kunde parkera...

Mycket enklare med tåg o buss etc...

Ska börja ett nytt jobb till årsskiftet o jag hoppas som fan att jag slipper ut i poolbilarna o köra - jag hittar ju ingenting!

Sen har de flesta bilarna sådärant modernt att de går på gas. Hur F-n tankar man det?

Åhh... ja jisses. Du förstår ångesten va?

Anna

Anonym sa...

Alltså vi provkörde dit kvällen innan.....

Anna igen

Anonym sa...

Haha, jag och närmsta familjen bor i Stockholm men resten av släkten återfinns i Göteborg. Självklart kör alla i familjen fel i Götet och hamnar alltid, utan undantag på Hisingen. Slår aldrig fel!

Jonna sa...

Å hjälp, tanka gasbil, vill inte ens fundera på det. Det är tillräckligt stressande att tanka spolarvätska ur en pump på macken tycker jag. Vad var det för fel med att köpa en flaska och hälla i i lugn och ro utan stressade medtrafikanter som väntar på sin tur?

Johanna sa...

Ja, känner såklart igen min, men det allra största problemet här är ju att det var till Hisingen du skulle. Det är OMÖJLIGT att inte köra vilse på Hisingen, jag har aldrig lyckat med det. Fattar inte vad det är för fel på ön, men hitta där, det går faktiskt inte.