söndag 28 december 2008

Långsamma morgnar.

Vi har tagit julen på största allvar och försöker vila oss i form så allt går på lite halvfart. Vi går ut på en promenad och upplever det som att vi uträttat ett helt dagsverke och därför kan lägga oss i soffan sen och ligga där dagen lång. Det är skönt. Det var längesen.

Ska snart iväg till Botaniska och ta med en termos kaffe. Lilla S får en med oboy (vilket föranleder min kille att tro att han kan sjunga på skånska... herre gud. Det kan han verkligen inte).

Sen ska vi hem och läsa. Ser fram emot att läsa Cormack McCarthys Vägen så fort jag läst ut "Blonde".
Det är sköna dagar.

I natt såg vi The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford. Först hade jag svårt att koncentrera mig och tyckte den var ganska seg. Men någonstans i mitten satt jag plötsligt som fastnaglad. Den växte på mig. Den var helt fantastisk. Spelet mellan Brad Pitt (Jesse James) och Casey Affleck (Robert Ford) var grymt. Allt var väldigt lågmält men så otroligt spännande och välspelat. Nu har jag lite svårt för Afflecks röst men det spelar ingen roll. Han är så fruktansvärt bra. Även Gone baby gone med honom är bra. Riktigt bra faktiskt (den är så mycket mer än en vanlig tråkig amerikansk kidnappningsfilm - okej bortsett från nån töntig scen med Morgan Freeman som bara inte kan passera utan lite fniss).

Och fotot! Så otroligt snyggt. Jag ville frysa bilden flera gånger och skriva ut och sätta upp på väggen. Det blev så där blurrigt i kanterna som det kommer blir när jag snart börjar använda min julklapp Diana F+!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



och musiken... Nick Cave kan sina saker.

6 kommentarer:

Anonym sa...

å, vad härligt det låter att få ladda batterierna.

Och Botaniska i Göteborg var mitt smultronställe när jag bodde där. Ha världens bästa dag!

Anonym sa...

Tack så hemskt mycket!

Vad mysigt det där lät! Vinterpicnicar är underskattade!

Josefine sa...

maria: ja verkligen! botaniska är super. det är ju alldeles stilla där nu också eftersom det är snorkallt!

Sassy: mmm... verkligen underskattade! klär man bara på sig ordentligt så är det ju fantastiskt.

Anonym sa...

Ja vad fan är det med folk som brister ut i kass skånska så fort ordet O'boy blir aktuellt? Bara det är ju en anledning till att inte ha varan hemma. Min fiancé kan skånska som tur är men varken barnet eller ngn annan i min omgivning behärskar den rotvälskan.

Åsa sa...

Jag fattade inte det där med skånska direkt - jag tänker bara på engelska flottan...
Man e la från Göteborrrg!

Den där 'Vägen' blir jag nyfiken på. En liten recension sen? :-)

Josefine sa...

redbanner: nä jag har ingen aning. här börjar det pratas både danska och skånska så fort det hörs ett ord av något av det på tv.

åsa: ja det kommer en recension sen tror jag! blonde är ju lång den så jag har typ 500 sidor kvar först bara. men den är så fin så fin.