fredag 22 januari 2010

M går på gym.

M började träna i veckan. Igår gick han på ett bodypump-pass. Jag har ju varit med ett tag nu så jag vet på ett ungefär hur det fungerar med hans träning. Han blev hånad på facebook av vänner och bekanta för sitt nya träningsinitiativ och det har slagits vad på jobbet om hur länge han kommer att orka (3-15 gånger på ett år var någons tanke). Igår knallade han i alla fall iväg på bodypump-passet. På kvällen hade vi vänner över på taco-dinner. De kom innan M hade lyckats ta sig hem. Jag förvarnade dem "Ja nu kommer det tjatas om M:s träning så att ni vet det..". Men det hade jag inte behövt säga för de hade ju redan sett honom skryta på facebook om sin träning. Sen kom han hem och så började det...

"OJ OJ OJ Vad jag känner mig mör nu..."

Sen var det berättelser om vikterna, hans muskler, hur gymmet ser ut, att man får kläder till träningen där, lite mer om hans värk i musklerna, lite till om värken, lite om hur träningsvärken kommer att vara imorgon [läs: idag]. Sen sa han att han kommer att ha feber och vara sjuk i helgen på grund av träningen. Sen skulle han inte prata mer om träningen sa han. Och sen pratade han om hur det kändes i varenda liten cell att han hade tränat.

Vi var alla mycket imponerade.

Jag är kanske speciellt imponerad av kalsongerna och strumporna som hänger på tork i badrummet. Man kan tro att det är en konstinstallation men det är det inte. De behöver bara hänga på tork i ett par dagar innan de är redo att kastas i tvätten. Det blir tydligen ganska svettigt när M tränar.

Igår hann han skriva inte mindre än två inlägg om sin träning.

To be continued..

7 kommentarer:

Jenny sa...

Läste M's inlägg om träningen innan jag läste ditt. Hehe. Vad står du i vadslagningen? :)

Anonym sa...

Jag älskar de här inläggen när man kan läsa bådas tankar om samma sak! Det är väldigt kul :)

Josefine sa...

jenny: ja nu vet man ju inte längre för han hata (HATAR) att förlora också. det kommer att bli minst 15. men han kommer att hålla det fram till att han blir sjuk. sen kommer han göra uppehåll för att sedan "börja igen" någon månad efter tillfrisknad. säger jag att han kommer träna 27 gånger kommer han träna 29. säger jag hela året kommer han träna ett och ett halvt. annars hade jag gissat på kanske.. hm.. 16-17 gånger tror jag. vad tror du? :)

anonym: vad kul!

Jo tjena sa...

Haha det ska bli spännande att följa M's träning =)

Fifi sa...

Haha, då skulle du se hur det ser ut i vårt badrum när både jag och Niklas har varit och tränat och ALLA våra träningskläder, samt svetthanddukar hänger på tork. För man kan faktiskt inte lägga svettvåta kläder i tvättkorgen. Och sedan skulle du höra hur det låter här när vi båda har träningsvärk och det hela tiden är någon som stönar eller skriker av smärta…Ja du…

kram

Jenny sa...

Ja, vi kanske ska starta en vadslagning här på din blogg? Kanske inte bara om antal gånger utan även om vilka träningsformer som kommer bli aktuella/aldrig mer utföras. Nej ush, vad elak jag känner mig. Jag har ju läst M's blogg sen 2005 tror jag (?). Viss lojalitet får man väl ändå ha. M - jag tror det kan bli Göteborgsvarvet för dig inom kort! :)

Fisken sa...

HA, ha, ha! Det här inlägget hade varit ÄNNU roligare att läsa om jag inte insåg att jag och M har en del gemensamt...tyvärr.