torsdag 27 november 2008

And death and hell were cast into the lake of fire.

Igår skulle vi titta på skräck. Jag förberedde mig på att det skulle vara skit. Det kan man göra från början. För det är i 99 % av fallen skit. Om inte mer. Så vi tittade på Timber Falls och den är skit. Så klart. Det stod att den skulle ha "religiösa undertoner" vilket skulle kunna sägas vara en g r a v underdrift. Filmen börjar med att vi får se en kvinna ligga på ett kors med händerna fastspikade och hennes man hänger i någon annan anordning. Efter ca 3 minuter har man hunnit höra runt tio frågor om vilken församling huvudrollsparet tillhör, om de är gifta osv. Alla som frågar har STORA kors (för att man verkligen inte ska missa att de är kristna) hängande runt halsen. Ganska snart går det käpprätt åt helvete för det superkorkade paret och de är fångna hos den überreligiösa paret med en gigantisk stenkällare där de lastat in tonvis med blockljus (köpt i parti från IKEA?) som ständigt brinner.

Den här SkitSkräckfilmen har nog alla obligatoriska inslag en skräckfilm ska ha (de där inslagen som gör att en skräckfilm aldrig kan bli bra för ska en skräckfilm bli bra så måste den lyftas ut ur den här formen som alla sådana filmer stöps i).

Stad vs. Landsbygd huvudpersonerna kommer från en storstad och galningarna från landsbygden där i stort sett alla verkar inavlade. Troligtvis kommer det dock visa sig att någon av de här galningarna ute på vischan inte alls är inavlad utan en mer ädel vilde som kommer att rädda en av huvudrollsinnehavarna.

Religion vs. Ateism huvudpersonerna vet inte ens vilken församling de tillhör (vilket uppenbart är mycket dåligt i det här sammanhanget), de är inte gifta men de ligger med varandra ändå. Till slut vigs huvudrollerna av de inavlade galningarna och äntligen kan den manliga huvudrollen få ha "samliv" med sin "bitchwhorewife" för att...

Kvinnans sexualitet vs moralen den galna religiösa kvinnan inte är kapabel att få barn. Därför ska det förkastliga paret föda ett barn åt henne. Kvinnor blir nämligen komplett galna när de inte kan fullgöra sin "kvinnliga plikt" och sätta barn på jorden - då blir man mördare (på samma sätt som kvinnor i film i regel bara kan bli hjältinnor om deras familjer utsatts för någon form av hot eller våld... finns lite andra saker som tillåter dem att bli hjältinnor också men allt är väldigt kopplat till "kvinnlighet" eller moderskap.). Den manliga huvudrollen måste beskydda sin kvinna från de här galningarna som tänker "sticka ut hans frus ögon och knulla henne i skallhålen". Vi får även se hur en av de vanställda lantisarna inne i sitt huvud hör den kvinnliga huvurollen väsa till honom "fuck me, oh fuck me hard deacon" - hennes roll är överhuvudtaget mest begränsad till att hon ramlar i vattenpölar så att hennes tröja bli genomskinlig, eller att hon ligger med sin man så att man får se henne naken, att hon går och badar naken eller så gnäller hon om att hon vill gifta sig.

Nu har vi inte sett slutet än. Kommer vi göra i kväll.
Jag vet inte vad M:s gissning är men jag tror så här:
Den manliga huvudrollen kommer att dö för att försvara hennes ära, hon kommer att få överleva (eftersom hon i början av filmen uttrycker en stark önskan om att gifta sig - jippie hennes moral är nästan räddad!) med hjälp av en av de ädla vildarna. De andra gudsfruktiga kommer förmodligen att stryka med på kuppen. Utom möjligtvis den vanställda Deacon som kommer att lura någonstans längs Timber Falls (så heter vandringsleden paret väljer för sin semster) som ett hot mot nästa intet ont anande lättklädda kvinna som kommer trippandes längs stigen.

Ja vi får se.
Men jag skulle gärna vilja se en bättre skräckfilm. Eller egentligen helst en riktigt bra psykologisk thriller. En sådan som är läskig på riktigt. Som "När lammen tystnar" - jag blir så rädd när jag ser den att jag nästan kissar på mig.
Tips bitte!

Inga kommentarer: