torsdag 20 november 2008

There's a thin line between to laugh with and to laugh at.

Jag har troligtvis, eller nej jag har, världens bästa kille.
Han ger mig fotmassage nästan dagligen och en massa andra fina saker.
Men en av de allra bästa sakerna med honom är att han är så JÄVLA rolig.
Ibland har han låg humor som här:
Just här har han ännu inte utövat själva humorn eftersom jag hann före och frågade om han inte skulle... sätta den framför skrevet och säga "kolla här J!" Det här är något han tvångsmässigt gör v a r j e gång vi är i affären. Vad som helst som har en avlång eller fallosliknande form bara måste han hålla framför skrevet. Ibland varierar han "kolla här!" med bara en enkel "var det den här du menade" (och använder exempelvis en olivoljeflaska att sätta framför istället). Oftast är det bara en person som skrattar. Och det är naturligtvis M själv. Men det är ju lite gulligt att man som 32-åring inte kommit förbi det stadiet än så jag låter honom hållas.

Liten uppdatering: fläskfilé är faktiskt en av hans favoriter att hålla framför.

Men ibland är hans humor alldeles blixtrande fantastisk. Som inatt när han berättade om sin ungomds klädsynder. Och hans kompisars. Höjdpunkten var när han berättade om den hett eftertraktade jeansjackan. "Alla andra" (det där var ju bara nåt man sa) hade Levis-jeansjackor och det ville såklart den 14-årige M också ha. En dag när han kom hem från skolan låg det en stor påse på bordet - från den lokala damklädesbutiken. Han anade genast oråd. Hans ömma moder sa att hon köpt en jeansjacka åt honom. M tänkte "Åh herre gud det är mycket jeansjacka i den påsen". Och mycket riktigt. Det var m y c k e t jeansjacka. Det var en stenhårt stentvättad jeansjacka. Som gick nedanför rumpan. En dödssynd. Alla andra hade korta jeansjackor. Men förnedringen slutade inte där. Den hade dessutom...

RESÅR i nederdelen.
Så att jackan helt säkert smet runt om de små pinniga tonårsbenen.

Herre gud. Jag skrattade så jag grät när han berättade om hur han cyklade runt i jackan som var så fel. (Det beror nog på smärtan från egna sådana minnen av kläder man bara hatade som ens föräldrar köpte som var helt fel för de ville köpa nåt som var "varmt och praktiskt" inte snyggt åt en.)

När man skrattar så att man gråter innan man ska sova då vet man att man har fångat den finaste. Sen somnade vi i fosterställning och jag drömde nog om stentvätt natten lång.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hahahahaha. Helt underbart! Jag älskar verkligen allt som har med bus i vardagen och minnen från förr som blir sådär extra roliga i backspegeln.

Hoppas han aldrig tappar stinget ;-)

Josefine sa...

Ja herre gud. Jag påminns ju samtidigt om helt vansinniga kläder jag haft själv. Det var ett sånt fantastiskt skratt som kändes i hela kroppen. Kunde knappt andas. Bästa skrattet! :)

Daniel sa...

hehehe... vad gulligt. När humor e som bäst!!

Jo tjena sa...

Jag hatar verkligen när folk lägger huvudet på sned, snacka om härskarteknik.

Anonym sa...

Hahahaha! "Stenhårt stentvättad" =) Jag kan se det framför mig...

Apropå det där med trams i affären, så gjorde min pojkvän en liknande sak på Konsum för ett par år sedan. När vi passerade fiskdisken hör jag "Kolla här!" från honom. Han hade nämligen fått syn på en inplastad förpackning med kräftor eller nåt annat skaldjursliknande och ville skrämma mig med den. Problemet var bara att det hade gått hål i plasten...Vilket jag så här i efterhand hoppas att han inte såg. Jag tittar nämligen dit och får plötsligt äckligt stinkande spad över hela mig. Det var bara att gå hem och duscha.

Josefine sa...

Daniel: ja det är det bästa som finns.

Jo tjena: verkligen.

Maria: hahahahaha.... dags att utkräva hämnd...?

Medelklassman sa...

Störtskönt shoppingknep. Synd att jag alltid handlar ensam. Det är nog inget man spexar med inför främlingar. I alla fall inte mer än en gång.

Josefine sa...

30+ nä jag tror nog att du ska akta dig för att köra det solo.