onsdag 26 november 2008

När man är hemma med sjukt barn

diskuterar man de viktigaste sakerna i livet:

* Varför har du tusen kläder... kilometer J? (nej det kan man fråga sig)
* När man egentligen ska äta efterrätt. (det blir naturens godis: frukt, lilla barn)
* Vilka man är kär i. S är kär i "alla. i lampan också".
* När man ska få fler presenter.
* Bajs.
* När man kan äta godis igen (inte idag!).
* Bajs. Kiss. Bajs.
* Att jag inte får titta på henne "just nu" för hon ska göra en "hemlig sak". Ska du peta i näsan barn? "Ja, det ska jag så titta inte nu".
* Bajs.
*Hur man gör bebisar ("man har ett frö och sen blir det en bebis när man kramas" sa den lilla S).
*Bajs igen.
* Julstjärnor (vi ska åka och köpa det senare om hon fortsätter må bra).
* Bajs. Och godis.
* Man kan inte äta bajs (helt rätt).

En stimulerande förmiddag.
Tur för henne att jag har precis lika låg humor.

Uppdatering: om man vill hinna göra vuxensaker under tiden som man tar hand om litet barn måste man ha på barnkanalen. då tvingas man höra hasse "kvinnaböska" andersson sjunga "här är franklin.. här är franklin... han kommer till mitt hem" eller något i den stilen. alla som har barn har hört den. alla som har barn hatar den sången. det måste de göra. något annat är omöjligt. eller?
Uppdatering II: Något annat än att hata den är moraliskt förkastligt. Just nu knullar den min hjärna. Jag hör bara "Här är franklin... här är franklin... här är franklin". Kommer aldrig kunna tvätta bort den. Den är tatuerad nu.

7 kommentarer:

Medelklassman sa...

Hur man gör bebisar ("man har ett frö och sen blir det en bebis när man kramas").

Min favoriteufemism i det här sammanhanget är "kramas som vuxna". Bör dock ej användas när man frågar sin sambo/fru/flickvän när man verkligen vill "kramas som vuxna". Då får man inte kramas. Alls.

Josefine sa...

jag får ju tillägga att det här med frö och kramas var s förklaring. men den var bättre än den förra om att man först fanns i himlen. snart är det dags för hardcore vetenskap istället tror jag. nej hade nån frågat om jag ville "kramas som vuxna" hade jag inte ens hunnit säga nej innan jag dog av skratt.

Anonym sa...

Jaa, Franklin suger. Den känns väl lite religiös? Olle kommer alltid ut till köket när serien börjar. Kloka lilla barn.

/Anique

Josefine sa...

Ja den är nog säkert religiös. De serverar sötsliskig moralkaka efter moralkaka. Jag mår illa. Franklin stör mig. Olle är smart. Klart man ska dra när den där förbannade sköldpaddan kommer och ska predika!

kvinnan med koftan sa...

underbart.

Anonym sa...

Fast hos mig fastnar alltid den där j-a Yoko! Jakamoko! Toto! och sitter i en hel dag. Den signaturmelodin är också minst sagt enerverande.

Josefine sa...

kvinnan med koftan: tack!

lilla grå: ja herre gud. den är minst sagt irriterande. här ska det tjatas sen om vem som är vem. jag får vara yoko pappa yakamoko och lilla s toto. sen ska det sjungas i det oändliga.