torsdag 6 november 2008

En osedvanligt dålig människa.

Är jag. Bilens bromsok är lite paj. Lite vajsing på den. Svårt att säga exakt vad. Ingen av oss vet. M sparkade på däcket när det började krångla. Det gjorde ingen större skillnad faktiskt.

Idag ringde M och lät så sprudlande glad. Han hade fått tid hos en bilverkstad. Alla varningsklockorna gick igång hos mig. Jag tänkte: no fucking way att jag åker med bilen till en verkstad och blir förnedrad - bättre att M åker och blir förnedrad. Jag har inte varit på så många verkstäder men varje gång har jag känt mig som en idiot när de pratar med mig om bilen, och jag ser ju att de tycker att jag är en idiot (och på bilar är det helt sant. jag är en idiot. det är M med).

Jag blev genast förbannad. Skrek, lite sådär eller nja ganska så, obefogat på M för det här med verkstaden. Slängde på luren i örat på honom när jag inte lyckades fatta vägbeskrivningen. Det är sånt som dåliga människor gör. Sen svarade jag inte när han ringde. Loggade ut från msn när han skrev till mig där.

Ja. En riktigt dålig människa är jag. Tur att han älskar mig ändå. Även om jag misstänker att han hatade mig lite när jag skällde på honom för att han lyckats få en tid hos bilmekanikern.

Sen kom jag till bilverkstaden. Och Ali som jag träffade där var den snällaste och trevligaste mekaniker jag träffat. Så förlåt M. Det var ganska onödigt. Jag masserar dig ikväll som kompensation.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hatar att göra saker som får mig att känna mig dum. Som att lämna in min cykel för att jag har fått punka och för att framljuset inte funkar. Det var jag tvungen att göra i förrgår och jag skämdes för att jag inte kunde fixa det själv...

Josefine sa...

sassy: ja fy fabian för det. jag får nog ta och gå nån sorts kurs hos min pappa tror jag för att undivka dylika situationer igen.

Anonym sa...

Slutet gott- allting gott :-)

Josefine sa...

maria: ja, eller hur! jag är en liten krutdurk av känslor ibland. turligt nog vet han det och kan låta det rinna av sig direkt.