måndag 10 oktober 2011

Körig vecka.

Vi är inte vana vid att båda har dagarna fulla från 8 till 17. Det blir rörigt och springigt och nervöst och stressigt. Idag var det krock (ingen skadad) vid Stigbergsliden så att vi båda blev försenade till hämtning på fritids och dagis. Sen sprang vi hem. Lagade mat och städade samtidigt. När sojabollarna låg i stekjärnet skrubbade jag väggarna i badrummet. Sprang ut. Kände på potatisen. In i badummet igen. Viftade för energiskt med Jif-flaskan så att en hel gul sträng flög in i ögat. Under tiden stod Mikael ute i köket, rensade papper och skrek "ska du ha kvar den? var är den? har du läst senaste Fokus?". I tjugo minuter mellan middag och halv 8 hos mig packade vi upp en av tre säckar med ren tvätt. Efter läggning av barn, nästa två. Sen bytte vi sängkläder. Jag sa att den stora fläcken, som är en kaffefläck, var katten som spytt. Mikael skrek att han hatar täcket. Han har lång tung vecka. Jag har inte lika mycket men ändock mer än vanligt. Och sen är det födelsedagsfirande på onsdag, tårta ska fixas alt. köpas, telefonsamtal ska ringas, mer födelsedagsfirande på lördag. Efter det ska jag krascha ner i en hotellsäng. Mer om det senare. Nu ska jag författa mail och förbereda min framtid. Hej svejs så länge.

7 kommentarer:

A.M.O. sa...

Heja!

Lisa sa...

Jävlar vad duktigt! Laga mat samtidigt som man skurar badrumet, snacka om multitasking.
Skulle nog också behöva ha nån födelsedag att fira så det blev nåt gjort här hemma.

Johanna sa...

Jävlar, galet. Men bra jobbat. Jag skulle behöva den energin idag, står grejer överallt som jag inte orkar ta tag i. Tex ett berg med "sälja på tradera eller skänka bort" - grejer, varför gör man sig inte bara av med dem snabbt så man slipper lida av berget i flera veckor?

Lisa sa...

Märker att jag är precis värdelös på att stava idag. Jag vet till exempel att badrummet stvas med två m.

Fifi sa...

Jag förstår ärligt talat inte hur man hinner jobba när man har barn. Alltså, jag tyckte ju att det var mycket innan jag fick barn att hinna städa och laga mat...

Josefine sa...

A.M.O. Tack!

Lisa: Tack! Jag har känt dåligt samvete överallt möjligt idag så det är bra med en påminnelse ibland. Jag har varit grymt bra idag.

JOhanna: Jag vet! Blir helt tokig. Har varit på helspänn sen igår kväll för den här veckan. Och på tal om det. Öl i nästa vecka igen? Hade i all stress lyckats glömma att Tintins födelsedag är den här veckan vilket medför en del.... planering och bilåkande till släkt.
Och berget ja. Jag skjuter på sånt i all oändlighet. Trots att jag vet hur otroligt skönt det är när det väl är gjort.

Lisa: Haha.. du jag är så trött så det såg jag inte ens.

Fifi: Nä. Inte jag heller! Och de som dessutom bakar och grejar till ungarnas kalas och allsköns händelser. fattar ingenting.

Johanna sa...

Såg ditt svar först nu!

Klart vi kan skjuta på ölen! :)

Nästa åker jag dock till London (yey), troligtvis redan på tisdagen, men vi får ta det veckan efter det helt enkelt. Nån gång ska vi väl få till det i alla fall..haha. Hoppas födelsedagsjoxandet blir skoj! (Och du kan väl skicka mig ett litet mail när du ser detta bara så jag vet att du såg mitt svar, så att du inte står och väntar på svea ikväll och jag är hemma, eller tvärsom.)