lördag 2 april 2011

Jonas Wahlström säger den sorgliga sanningen i Fokus.


Varför blir det så stor uppståndelse och engagemang kring de här björnungarna?

- Så är det alltid. Det krävs åtminstone 200 ihjälsvultna barn i Somalia för att väga upp en halvdränkt kattunge.

6 kommentarer:

Sandra sa...

Så blir det när man har det lite för bra i sin egen bit av världen.

Har en kompis som ringde rundor till både polis och länsstyrelsen för de där björnarna. Men människor är det inte så noga med, enligt henne.

Annika i Colombia sa...

Så är det nog även i de delar av världen där allt inte är för bra.

Här i Colombia för några veckor sedan blev det totalt ramaskri när ett uggla landat på en fotbollsplan mitt under en match och en av spelarna sparkat iväg den.
Någon vecka senare mördades en domare som ledde åtalet mot några militärer som våldtagit och torterat ihjäl tre barn. Dagen innan hon mördades hade hon nekat militärerna villkorlig frigivning. Var var ramaskriet då?

Jag vet inte, det känns ibland som att folk på något sätt vill engagera sig men inte pallar att ta tag i de riktigt jobbiga ämnena.

Anonym sa...

Jag väljer att se det som att allt engagemang är av gogo. Oavsett om engagemanget riktar sig mot svältande barn i somalia eller mot övergivna björnungar inger det hopp om mänskligheten. Engagemang föder engagemang.

/Anna

Du har en himla rolig blogg förresten! Brukar kika inte här ett par gånger i veckan.

Miss Muffin sa...

sandra: ja det är kanske så det är.

annika: ja herre gud. det kanske också handlar om att folk är så övermatade med död i nyheterna att de blivit lite lätt blasé. en gullig svältande björn blir en annan sak liksom. oavsett känns det verkligen hemskt hemskt hemskt.

anna: ja engagemang är alltid bra. men det är något lite lustigt över hur otroligt mycket folk engagerar sig i just den här typen av saker. det finns ju ganska enkla sätt att hjälpa människor också.

Miss Muffin sa...

och tack anna förresten! alltid kul att få höra.

Mirijam sa...

Åh jag blir så ledsen av allting som är hemskt!