torsdag 10 februari 2011

Bra och dåliga vuxna.

Jag har en sprängande huvudvärk så jag orkar inte säga så mycket mer om den här nyheten än att det är så fruktansvärt sorgligt. Och så otroligt upprörande att ansvariga på skolan inte kontaktade föräldrarna. Och att den där pojken är helt jävla cool och modig som fortsatte använda sina rosa kläder och nagellack trots att han blev mobbad. Och att det är skönt att höra om bra föräldrar som inte har några speciella förväntningar eller krav på sina barn utifrån vilket kön de har. Hoppas att han inte ändrar på sig.

Hittat via Ett Mercyfuck i Svensonville.

9 kommentarer:

inte skyldig sa...

Nää! Fy fan alltså, att det ens kan gå till sådär. Blir helt bestört över att vuxna människor inte tar tag i det och sen DESSUTOM ser det som en liten händelse. Herregud!

Colombialiv sa...

Det är sa fel pa precis alla punkter. Utom jättetuffa killen och hans superbra föräldrar.

Anonym sa...

Umm, killen är 6 år gammal.

Min son som är 6 år har ingen aning om vad ens vad ordet bög betyder.

Mycket bissart, koppling till att de befinner sig i bibelbältet?

Anonym sa...

Gräsligt.
En kompis son blev häromveckan utsatt för att bli avdragen byxorna, bli instängd i torkskåpet, instängd mellan ett bandymål och en vägg samt jagad tills han blev liggande... allt under samma dag. Ingen föräldrakontakt. Men ett jäkla rabalder när mamman fick höra av sonen vad som hänt. Förklaringen blev bland flera lama bortförklaringar att L minsann också kan... Så han fick vad han förtjänade?
Helgalet är det...

Hanna sa...

Man vill gråta.

Lotta sa...

som lärare är det hemskt att läsa att folk på skolan inte kontaktat hemmet! En liten incident att bli knivhuggen i nacken... Skulle gärna vilja veta vad de definierar som allvarligt!

Rickard sa...

Jag blir så trött på det där genustramset... http://www.hesperus.nu/?p=660

Ida sa...

Sånt här gör att jag blir LIVRÄDD för att släppa ifrån mig min dotter till dagis/skola/andra barn i grupp. Barn som mobbar andra barn gör fysiskt ont i mig bara att tänka på.

Och till R, hade jag haft en son som ville ha rosa naglar till dagis en dag tro fan att han skulle få ha det.

Och att förskolan ligger i bibelbältet har inte med saken att göra. Vuxna som blundar för utsatta barn sker överallt. Öh, det är alltså ingen kristen förskola det handlar om där personalen eventuellt skulle ha nåt emot homosexuella(?).

Ja. Jag bor i Jönköping.

Så, nu är jag färdig :)

Anonym sa...

Ja artikeln om pojken som bar rosa kläder är fruktansvärt. Vad är det med folk idag? Vi lever på 2011-talet och folk är pryda som på 1800-talet. Ta bara en sån sak som shorts på killar. Idag är de låååånga, släpiga, fladdrande, och inte korta alls. De slutar vid knäna eller helst längre ner. Eller ta badbyxor för killar. Killarna har numera så långa badbyxor att dom släpar i sjok. Och dessutom under de omfattande badshortsen har man för säkerhets skull sina stora boxerkalsonger! Kvinnorna däremot är tillåtna att bära bikini och kort korta shorts, men inte killarna. Då kallas dom bög eller blir uttittade. Är det moralism? Är det en variant av muslimsk okroppslighet? Eller är det bara en ytterligare variant av skillnaderna mellan könen? Finns det någon som kan förklara varför svenskar har bliivt lika pryda som amerikaner och talibaner?

Anna