torsdag 17 februari 2011

Trött och frusen.

Jag längtar efter att sista ungen ska ner i sin säng (S:et). Då ska jag duscha och slänga mig i sängen med In treatment. Och sen ska jag beställa hem lösgodis och helst få ett bokpaket uthämtat. Det är sånt man får ställa upp med om man jobbar över (frivilligt) tycker jag.
...
När man sagt "Gå nu och borsta tänderna" mer än fem gånger utan resultat börjar man (=jag) nästan känna sig lite förnedrad. Lite som en idiot.
..
Och sen
- Nu ska du lägga dig.
- Nä..
- Jo. Det ska du.
- Haha. Det bestämmer jag själv.
- Nej det gör du inte.
- Jo.
- Nej.
- Jag ska spela gitarr med katten.
- Du ska lägga dig.
- Hmm.

6 kommentarer:

Tinalinatiny sa...

"Spela gitarr med katten", det är ju givetvis mycket roligare än att sova. Skulle jag också tycka.. Hahah.

Jonna sa...

Haha, älskar att hon valde att satsa på "spela gitarr med katten"-kortet. Igår hade min unge råkat se att det fanns godis hemma och kunde alltså inte tänka sig något annat till kvällsmat, när jag påpekade att det inte sorteras under kategorin kvällsmat slog hon ut med händerna och ba "Men godis är gott". Hon fick äta tre godisar, jag kunde liksom inte argumentera emot. Jag håller ju med liksom.

Helena mitt i smeten sa...

Känner igen det där. Det är så otroligt jobbigt med tjatet vid läggdax och man själv är trött som ett helt ålderdomshem!

LillaGrå sa...

Haha, spela med katten var innovativt!Den har jag aldrig hört däremot många andra varianter av "jag måste bara...". Fast oftast ignoreras bara det man säger rakt av.
Hemma hos oss kallas nioåringen för "förhalaren".
Men jag måste säga att det tjatas betydligt mindre nu än för ett par år sedan. Nu räcker det med i bästa fall två tjat. Snart kanske det är inget tjat? (Eller näe, där var jag nog lite väl optimistisk).

optikerdotter sa...

när jag bodde med barn körde vi med "då kommer el hombre bombilla från botkyrka elverk" (O.O) "ja, och han kommer häfta fast tummarna i bordet och säga: ey len, fatta keff! man måste äta/sova/borsta tänderna. okej. måste gitta" vilket iallafall ibland följdes av tystnad och plötsligt intresse för maten/kudden/tandborsten.

om barn kan spela gitarr med katten kan väl jag få leka med el hombre bombilla :)

Rebecca sa...

spela gitarr med katten, haha!