tisdag 22 februari 2011

Varning för barnblogg.

Tintin har nu lärt sig några nya ord (det kräver ett tränat öra för att verkligen uttyda det iofs men förskolelärarna hör dem också).

1. Ussin.
Hon går ut i köket på sitt dagis, pekar på skåpen och säger "ussin". Ja det här är ett barn som inte har problem med att överkonsumera russin. Blöjorna blir därefter. Inte lika kul.

2. Oss.
Hon ska ha tjockt med smör och "oss" på mackorna när hon är på dagis. Jag gissar att hon pekar med sitt krokiga lilla tjocka pekfinger på osten också för att förtydliga. Överlag gillar hon att gestikulera. Det räcker inte med ett enkelt "nej" för henne utan hon måste fäkta våldsamt med armarna också för att ingen ska missa motståndet.

Men viktigast:
3. Oh shi.
När hon har bajsat (se punkt 1) väser hon glatt "oh shi, oh shi". Samma sak när man byter den skändade blöjan. Det är M som ansvarig för denna underbara språkutveckling. Han har inte bytt en enda bajsblöja utan att utropa "OH SHIT!" vare sig på Tinto eller S:et när hon hade blöja.

4 kommentarer:

EmReAl sa...

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta men herregud vad underbart roligt det måste vara att höra en sån liten unge säga "oh shi". Jag ser dock INTE fram emot när min egen kiddo börjar ta efter sin husses (pappas) språk - som när det går dåligt i dataspelet eller ungefär vad som helst annars då han uttrycker ord som är en mild omvandling av diverse könsdelar.

emster sa...

Haha! Tino ftw! Roliga lilla unge!

TinaLinaTiny sa...

Hon är ju bara för grym den där ungen, haha.

Sofia sa...

Haha!