tisdag 22 februari 2011

Sortera.

M gick just ut med en hink kartong, hårdplast, papper mm som ska källsorteras. Överst låg plast.

M (den motsträvige källsorteraren) - Jaha, vad är det här. Det är bara papper va?
J - Nej. Men alltså. Kolla i hinken. Vad ser det ut som?
M - Jaha.
J - Ja du ska sortera det.
M - Ja?
J (vis av erfarenhet)- Alltså SORTERA.
M - Självklart.
J - Mm. Säkert.

6 kommentarer:

30+ sa...

Jag hatar folk som inte kan/är för lata för att källsortera. Ja, hatar i ursprungsbetydelsen. Inte dagens mesiga hat i betydelsen ogilla lite lagom.

Miss Muffin sa...

Jag VET. Det finns en anledning till att jag nästan alltid gör det själv. Jag diskar allt och viker ihop fint och prydligt.

Fan. Måste införa nån sorts straffsysten för M. Jag blir helt jävla galen när jag upptäcker att han bara öst ner allt mitt hårda sorteringsjobb i vanliga soporna.

mikebike sa...

30+: hahaha jag fnissar just nu.

Sofia sa...

Fattar inte. A hade en period då han var värsta miljöaktivisten och skulle göra skitmycket bra grejer. Sen ebbade det där ut lite, kanske var vi på det torra redan med miljöbil? (?)
Men jag källsorterar så sjukt duktigt. Och kommer hem efter att miljöaktivisten varit ensam hemma och hittar både glas och mjölkpaket i soporna. (inte ens ihopvikta, wtf?)

Carola sa...

Klassiskt!! :) Jag fattar inte hur svårt det kan vara. Där vi bor återvinns bara aluminium-burkar. Det är fortfarande lika svårt!

Miss Muffin sa...

sofia: hahaha.. skönt att safea med miljöbil så!

JAAA!! Det där bara vräka ner i soporna i sin fulla storlek. SDå JÄVLA dumt. M gör det hela tiden. Då får JAG ta upp det igen, skölja ur och vika ihop. Och det är ju äckligt när det varit nere i soporna och vänt.

carola: ja jag förstår inte. det tar ju bara några sekunder extra.