måndag 16 januari 2012

Infall.

När jag hade druckit en kopp kaffe verkade idén "kåldolmar till middag!" jättebra. Nu har tyvärr kaffets verkan klingat av och bara det att koka ris känns som ett stort jävla berg att bestiga. Men nu är det igång i alla fall. Mitt livs första kåldolmar. Har faktiskt aldrig ens smakat.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Oj det var väldans. Aldrig smakat och ändå ger du dig på det. Det är fantastiskt gott hur som helst!

Anonym sa...

Noterat en tid och är bara mest nyfiken. Du verkade lite veggie förr? ja? vad hände? har hänt?

Undrar Anna

Josefine sa...

dorro: de blev jättebra! väldigt gott faktiskt.

anna: jag åt fisk men inget annat i 14 år. sen blev jag våldsamt sugen på kött i alla dess former och efter ett halvårs velande och ångestande började jag äta kött igen. det känns inte oproblematiskt. men det är gott.

Arne sa...

Oh, jag funderar också på att börja äta kött... har ätit som du gjorde tidigare i 17 år ungefär, men börjar nu bli sugen på kött... fattar inte varför, och som sagt det känns inte oproblematiskt. Hur har det gått för dig? Hur har det känts?

Josefine sa...

arne: ja gud. så MYCKET ångest det var innan jag tog första tuggan. har inte varit i närheten av kött på de 14 åren så det var ju verkligen... skumt. först tyckte jag... att det var sådär men sen. alltså det var som att öppna en fördämning. jag tyckte att det var otroligt gott med en fin köttbot, sås och så. (obs! tror absolut inte att det är så för alla veggies alltså... att man förnekar sig nåt och lider. det gjorde jag inte alls under de 14 åren. jag var skitnöjd.) nu känner jag att jag borde verkligen börja äta mer vegetariskt igen men just nu har jag svårt att se mig själv sluta äta kött igen. kanske mer hitta en bra balans och verkligen satsa på "bra" kött. till exempel när vi köpte oxfilé från saluhallen från nån bonde här i landskapet - jesus kristus vad gott det var. men jag har dubbla känslor kring det och kommer väl alltid ha. jag känner mig skyldig men inte tillräckligt för att sluta igen. troligen mest för att jag försöker hålla det ifrån mig. väldigt hyckleri alltihopa såklart. jag borde ta mitt ansvar och inte äta kött men...

Anonym sa...

intressant att det kan bli så, att du fick sug på kött efter så många år. har inte själv känt så - men det kanske kommer en dag?

själv är jag veggie sen typ 25 år sen - började tidigt ;)

tror att man ska äta det man känner för, kött eller inte. vi mår nog sämre av att tvinga oss till en viss kost "för att det ska vara bra för oss" än om vi äter det vi vill.

har kompisar som till o från är vegeterianer och sen bryter det o börjar äta kött när de känner för det. tror det är som det ska vara.

Anna igen

Josefine sa...

jag vet! jättekonstigt. det var många som trodde att jag skulle bli sugen under graviditeten men då kände jag ingenting. jag tror också att det kan ha haft att göra med att vi varit på många middagar hos kompisar men även ute på restaurang där det serverats otroligt vällagade rätter med kött. jag suktade inte efter en varm korv, köttfärssås eller nån falukorv eller så utan det var mer en ritkig rustik gryta eller nåt ekxklusivt på kock & vin jag gick och längtade efter. men jag känner verkligen att jag av etiska och miljöskäl borde dra ner på köttkonsumtionen igen. jag skulle knappast dö av att äta mindre. men det allra lustigaste av allt: de som reagerat starkast på att jag börjat äta kött igen? inte är det vegetarianerna. nej det är köttätarna.

Josefine sa...

alltså som i "hur kan du?". vegetarianerna är mer nyfikna.

Arne sa...

Tack för bra svar, jag har börjat lite, tuggat på en bit rökt fårfiol. Min tanke är att jag ska börja äta lite kött. Och då helst vilt eller kravmärkt. Kanske en gång i veckan, och i övrigt behålla min lakto-ovo-vegetariska kost.