torsdag 5 januari 2012

Kort dag idag.

Nu när jag har det här läskig hålet där visdomstanden satt tänker jag på han den där killen som hade en ficka i tandköttet som fylldes med mat som ruttnade där inne och sen hur tandläkaren nästan spydde när h*n skulle rensa. Alltså det är kanske inte sant det där med att tandis nästan kräktes men fatta grejen. Det ryktades om en andedräkt som kändes på flera meters håll. Ja det tänker jag på nu när jag ska gå och äta tapas. Man vill ju inte ha tapas som lagras i sin mun. Förlåt äcklet. Men hur gör man? Växer det igen? Jag fattar inte. Oavsett: äckligt.

14 kommentarer:

Emma sa...

Det fastnar mat, typ riskorn. Jag rekommenderar en spruta utan nål som man kan fylla med vatten och skölja bort det som fastnar.

Johanna sa...

Ja, fastnar gör det ju. Jag minns att jag "rensat" ett sånt hål med hjälp av en pincett en gång. Det var.. hemskt.

Och där försvann matlusten ja...

Anne sa...

Min pappa är tandläkare och han säger att det samlas allsköns gojs i tandköttsfickor. Även tänder i sig kan ruttna och de är tydligen inte alls roliga att dra ut eftersom det är ungefär lika lätt som att dra upp en murken stubbe ur jorden. Slut på äckel.

MissParker sa...

Men fy och usch, jag har en sådan ficka. *illamående nu*

MissParker sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jonna sa...

Hur djupt är hålet. *sensationslysten*

Morran sa...

Haha jag blir nyfiken jag med. Är jätterädd för mina egna visdomständer. Har alltid undrat vad i helsike dom ska vara bra för när dom bara krånglar för en massa människor.

Doktoranden sa...

Har fått extrahera/operera ut tre visdomständer. De lägger en sutur (stygn) i tandköttet där tanden varit så det inte står allt för öppet. Ex så sårvätska etc kan rinna ut. Sedan läker det inifrån och ut varpå det i slutändan fara känns som slätt tandkött längst bak. Bon appetit!

Merlyn sa...

Fick det själv för många år sedan och ja det var inte kul! Först tömma " fickan" på var och det luktade inte hallon sen en vecka med antibiotika för att sedan skära ut tqndjäveln som fastnat och gjort en " luftficka" så nej det växer inte ihop bara sådär, sorry :(

Kråksång sa...

Ja, euuu. Men alltså, man har ett hål där sen, ganska länge. Med tiden rätar det ut sig. Mitt var jättedjupt och rakt ut mot kinden - superlätt att få rent, eh not, men nu, typ två år senare är det faktiskt nästan helt slätt när jag känner efter.

PappaBand sa...

Jag har dragit/opererat ut alla visdomständer. Eter den första i överkäken var jag på "återkoll" hos min tandis och försökte skoja till det när han frågade hur det gick. "Jorå,det går bra, förutom det här jättehålet då, som du lämnade efter dig. Det försvinner saker där, som köttbullar och sånt" sa jag. "Åh det är ingen fara" svarade han, "du vet det där läker igen fullständigt inom en två-tre år.
Han var ingen vidare vitsig man...

Josefine sa...

Men ååååhhhhhhhhhhhh det ska alltså vara ett hål där i flera år nu!

Monster... sa...

Nä alltså, det där är nog olika, jag drog ut en tand längst bak för nån månad sen och jag har inget hål kvar, lite ojämt bara. Men jag fick dra till tandis och skölja ur ett par ggr och sen fick jag med mig en gigantisk spruta hem som man fyllde med ljummet vatten och sköljde själv ett par ggr per dag. Voila!

Anonym sa...

Hej alla .. Ja opererade bort två visdomständer för tre dagar sen och ett stygn har redan släppt ????? Orolig tacksam för svar