onsdag 14 september 2011

Tips!

Idag får vi hem en kompis till S:et som inte tål mjölk. Och då kom jag att tänka på att jag inte länkat till det här projektet innan...
Här bloggar Johanna om mat utan mjölk. Produkttips, recept och en massa annat. Så väldigt bra initiativ.

3 kommentarer:

NoMuMu sa...

Vill bara påminna om att INGEN människa egentligen "tål" mjölk. Många kan "tolerera" det, men det är mat avsedd för snabbt växande kalvar - inte för människor.
Mer info här t.ex.: www.nutritionfacts.org

Johanna sa...

Ja, Johannas sida är så himla bra! Eller jag har inte spanat in den så noga än, men HON är ju väldigt bra så det utgår jag ifrån att sajten också är.

Men du NoMuMu: jag är helt med på att man är "intolerant" mot mjölk (eller laktos eller vad det är) och inte allergisk, men man kan väl ändå inte säga att mjölk inte är "avsedd" för människor? Det mjölken som produceras är ju såklart avsedd för människor, av dem som tillverkar den. Och jag tror inte på någon gud som bestämt att mjölk är avsedd endast för kalvar.. ;)
(Men det finns säkert många anledningar till att välja att inte dricka mjölk.)

Nu känns det som att jag märkte ord, förlåt!

MVH, mjölkälskaren.

NoMuMu sa...

Ha ha, ja "avsedd" är kanske fel ord, men jag tror du förstår vad jag menar.
Tradition har gjort mjölk till en storindustri vars syfte är att tjäna pengar - inte främja människors hälsa.
Kolla gärna de videos som handlar om mjölk på video-sidan hos nutritionfacts.org (En helt fristående och icke-kommersiell sida vill jag påpeka - helt baserad den senaste seriösa forskningen, med redovisade källor etc.)