onsdag 28 september 2011

Tjejpresent.

Jag var inne och köpte en tigermössa till Tintin på hemvägen från fritidshämtning. Hörde en kvinna med barnvagn inne i butiken fråga efter "en tjejig present till en tjejig tjej som fyller ett år". Här är mina tips.
En traktor,
smink
eller ett litet tyngdlyftnings-set
Bonuspresent till köparen själv samt till föräldrarna till "tjejiga" tjejen:

14 kommentarer:

Lisa sa...

Haha klockrent!
Och man blir fan mörkrädd över att det finns såna där människor alltså.

Fröken K sa...

Bra tips, undrar vilket hon skulle valt!? En gång var jag med om en kvinna på Lindex som nästan skällde ut personalen för att dom inte ville/kunde peka ut vilka som var tjej respektive killbebis kläder. "Nej men alltså vi kör ju unisex ganska mycket till så små" försökte den stackars människan. Men kvinnan gav sig inte utan slet åt sig ett plagg och viftade framör näsan på henne. "Den här tillexempel, är det kill eller tjej!?", med lätt desperat ton. Om jag inte minns fel var det en brun body med vita moln på. Jisses vad vilse i pannkakan man måste vara om man måste ha andra människor till att bestämma sånt. Ledsamt.

S. sa...

Åh vad trött man blir...

Mirijam Geyerhofer sa...

Haha, var är like-knappen? Älskar traktorn, ska nog köpa en till mig själv i julklapp!

Fifi sa...

Vad grym du är!

Anne sa...

Oj så skönt inlägg!
Vad är det för människa som tror att ett ettårigt barn kan vara "tjejigt"? Man blir ju mörkrädd.

Anna sa...

Applåder! Till dig alltså.

Hanna sa...

Fy jävlar vad du är rolig.

Johanna sa...

Haha, du är så himla bra.

Väldigt intressant åsikt, att anse att en 1-åring kan vara väldigt det ena eller det andra eller det tredje. Ettåringar är mest... små barn. Tänker jag.

Önskar intensivt att berörd person ser ditt inlägg, så bra det hade varit!

Josefine sa...

Tack allihopa! När jag stod inne i affären ville jag egentligen mest lägga mig ner och gråta "jag orkar inte mer IDIOTI!!!". Men tack till henne för inspirationen i alla fall. Även om jag inte riktigt pallar se det här från nån ljus sida. Går ju inte!

Lisa sa...

Å älska traktorer! Mycket roligt inlägg. =)

TinaLinaTiny sa...

Klockrent inlägg!

Hemsk människa dock.. Galen värld vi lever i.

Haren sa...

Men som någon annan skrev: kan en ettåring vara "tjejig"? Häromdagen på jobbet letade en kvinna efter en bok till sin son som var precis lika gammal som Trollet, varpå jag sa att min dotter som är lika gammal älskar den här siochsåboken. Och kvinnan typ skrek över hela butiken att ja men han är ju en POJKE och gillar pojkgrejer. Man ba suck. Jobbigt om pojkar och flickor inte ens kan läsa samma böcker. Och nä, boken handlade inte om prinsessor eller fluffiga hundvalpar. För det vet man ju annars att det är ju sånt som flickor vill läsa om.

Josefine sa...

Haren: Ja,herre gud. 1 år liksom. Det är ju barn. Om de är "tjejiga" (vad fan det nu är) så är det för att föräldrarna klätt ut dem till det. Jag blir helt matt när jag tänker på så små där föräldrarna bara "ja men min lille kille gillar BARA bilar". Jaha? Kanske för att du BARA gett ungen bilar och inte aktivt tagit del av leken och introducerat ANNAT!!! AHrrhh. BLir tokig när jag tänker på det. Och det med boken. Det är så vansinnigt provocerande. "Pojksaker", vad skulle det vara? En instruktionsbok i hur man använder en borrmaskin eller nåt då eller? Usch.