torsdag 9 juli 2009

Nyfiken i en strut.

Vi har inget bra arbetsnamn på lilla bebben. Just nu går den under namnet Lillpysen men oftast bara "den" vilket kan tyckas låta lite... kyligt.
Vad kallade ni era när de låg i magen?

Minifrasen som Lillagrå och hennes kille kallade sin är det bästa vi hört.

29 kommentarer:

jonna sa...

vår dotter gick under arbetsnamnet uven. sitt riktiga namn fick hon redan på bb, men det tog ett bra tag innan vi slutade kalla henne uven av bara farten.

fenix sa...

nåt så otroligt fantasilöst som "bullen" fick äldsta heta. han döpte sen nästa mage till "bäfsen". fast det blev ändå mest "den" eller "bebisen". varför är det mer kyligt än ett arbetsnamn?

Anonym sa...

Vi kallar vår för Kinder Falukorv...det sitter som berget och till och med blivande mormor kallar bebisen i magen så.

Calle sa...

Vår bebis gick under arbetsnamnet Håkan (ja, jag bor i Göteborg). Detta mest för att jag insåg att det var enda chansen att få använda detta namnet. Nu blev det en flicka (Sigrid) men det hade nog varit svårt att få igenom även om det hade blivit en pojke.

Anne sa...

Eftersom maken är hängiven hårdrocksmusiker hette dottern så klart "minirocker" i magen.

Fredrik sa...

Den som just nu är i magen kallas för Pyret.

Vad de tidigare två kallades kommer jag faktiskt inte ihåg.

louise sa...

Jag hette tydligen Egon i magen. Inte något man skryter över direkt!

Tinalinatiny sa...

Aldrig haft någon bebis i magen, men själv kallades jag för Lill-Lasse (min pappa heter Lasse), haha.

Helena mitt i smeten sa...

Vi kallade E för lille räkan när han låg i magen. Även H kallades för det ibland och ibland för Pyret. Oftast blev det nog bebisen. Det sa E i varje fall.

Medelklassman sa...

Vänta, står det familjeliv.se i webbläsarn? Nehej inte.

Vi körde på det oerhört fantasifulla "bäbisen".

Förresten, hur förklarar man hur barn blir till? Vi har en nyfiken 4-åring här hemma.

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Vi kallade magen för Chamaggien [läs shmaggien]

Om det blev en flicka skulle hon heta Maggie och om det blev en pojke Charlie och eftersom vi inte visste så blev det en blandning av båda.

Kramelikram :)

Josefine sa...

jonna: haha.. uven är ju jättegulligt!

fenix: nä bebisen tycker jag inte är det minsta kyligt. men när man säger "den" låter det som att prata om en sak (i mina öron). kyligt kanske var fel ord. jag menade mer att jag tycker att det är trevligt med något mer personligt som ett hitte-på-namn.

anonym: hahaha.. vad gulligt!

calle: haha.. då tycker jag att sigrid var finare! men håkan var ju också bra!

anne: ja det är ju också bra. personligt och tufft.

doktoranden: pyret är gulligt tycker jag.

louise: egon.. hahaha... vad kul!

tinalinatiny: lill-lasse var ju också jättegulligt.

helena: åh lilla räkan. du hade väl craving på räkor också? eller var det inte det?

30+: jajaja.. jag är en tönt. du jag vet faktiskt inte riktigt. jag mest blundar och väntar tills det blir tyst när det är såna jobbiga frågor. vi har i alla fall sagt att en kille och en tjej kramas nakna (herre gud vad jag kände mig fjantig när jag/vi sa det) också kommer det som en liten fisk från killen som simmar in i ett ägg i tjejens mage. typ. katerina janouch har skrivit en bok om hur barn blir till och hur bebisen växer i magen som är till för frågvisa barn i ditt barns ålder. efter vad jag hört är den bra och enkel men jag har inte tittat i den själv.

ann-louise: hahah... chmaggien det var också jättefint! maggie är för övrigt ett av mina favvonamn. jättefint tycker jag att det är. kram!

LillaGrå sa...

Haha, tack för den!

Det förklarar att jag helt plötsligt hade så många besök på den gamla sidan!

Minifrasen är fortfarande Minifrasen, om än oftast förkortat till mf. Men vi använder också hans riktiga namn såklart, men det är lite svårt att bli van vid det. Han hette ju Minifrasen i 9 månader, Vilgot har han ju bara hetat i knappt tre!

Kram!

tess sa...

Vårt "jobbnamn" på vår dotter var Lilla Bus. Inte för hon var specillelt bråkig i magen utan snarare för vi hade varit lite småbusiga när hon kom till.

fru hjelm sa...

Bill-Max kallade vi honom rätt länge, i magen alltså. När han kom ut fick det räcka med Max :-)

inna sa...

Min kompis hade nog det klart bästa namnet. Hon mådde väldigt dåligt under hela graviditeten och kräktes konstant. Produktionsnamnet blev Kräket :)

Anonym sa...

Kompisens "Kent-Ellen" är det bästa hittills! :)

Nicky sa...

Vår son hette Skrutten när han låg i magen och även fast han är nästan 10 månader, kallar jag honom för det än :-)

Anonym sa...

Först gången gick magen under det fantasilösa Bebben, andra gången blev det av någon anledning Olle. Så det gick givetvis inte att kalla honom något annat när han kom ut!

Joanna sa...

vi kallar vår för gw.
initialerna på våra efternamn och så gillar vi att man förknippar det med gw persson.
alla i våra familjer och bland våra vänner kallar barnet i magen för gw, vissa kämpar hårt för att det ska bli ett smeknamn även senare.

och att kallas egon är inte fy skam louise.
skulle jag få min vilja igenom skulle vår bäbis heta egon om det blir en pojke.
men man måste tydligen kompromissa när det är två som är föräldrar till barnet.

Nipe sa...

Tja, det har nog varit El Knytto, Knytte, Bebben, Bäbis, Knodden och liknande. Däremot har smeknamnsfloran exploderat sen de fötts. Dottern hette/heter SnuttanGnuttan, Skruttafis, Hönan, Fisan etc, medan lillebror heter Mr Anderson (efter han i Matrix, Pillerill, Emilson, VildeHilde, Mista Kim etc.

fenix sa...

haha, ja kräket hade tvåan kunnat gå som här med :) hyperemesis är inte att leka med.

ang "den", så är jag lite avtrubbad i frågan, eftersom jag som sagt spydde i 9 mån med henne. man blir distanserad, kunde inte bonda. för mej var det en "den", en sak, nåt som gjorde mig sjuk. så jag är nog helt fel person att diskutera gulliga projektnamn med. det blev en överlevnadsfråga och jag struntade i om det lät kyligt för andra...

arbetsnamn händer eller inte, tror jag. det finns ju oftast en story som går med namnet, annars blir det ju de vanliga (pyret, pysen, grodan, ärtan, grodden mm). och de är inte heller fel.

Anonym sa...

Haha! Vad roliga namn många har. Bebisen i magen kallar vi för Ärtan. Lilla S.et kallades Pigge Piggelin och mina kompisar kallade magen för Stellan.

/mamman

Emi sa...

Vår treåring har bestämt att bebisen i magen ska heta Maggan. Hon är i och för sig också övertygad om att det blir en storebror som är en flicka också, så vi får väl se. I alla fall går magen under namnet Mhaghghahne bland jobbarkompisarna. Skulle säkert platsa på Familjeliv.se ;)

Sara sa...

Min mamma är florist.. Så givetvis skulle vi barn ha blomster-namn när vi låg i magen. Jag fick heta Svea Hortensia & lillebror Knut Kalla. Av någon anledning visste mamma redan när vi låg i magen vilket kön det var. Vi hade våra små söta namn tills dopdagen. Tradition i vår familj att inte avslöja barnets namn förrän under dopet. Jag har alltid haft en speciell känsla & kärlek till just hortensior.

Evertus sa...

Dottern hette gurkan i magen och det fortsatte även efter hon fötts och fått sitt riktiga namn. Nu är hon 15 och det händer att vi säger gurkan om henne när vi är lite sentimentala...

emster sa...

mina kompisar kallade magen gert-jörgen. det blev en teo när han kom ut.

Anonym sa...

"Skuttungen", dels hoppade den lille Alex omkring rätt ordentligt, dels passerade vi en ort som heter Skuttunge på väg mot Norrland

Anonym sa...

Min lilla Elin, 3år, hette Fjållan :) när hon var i magen, detta pga jag tyckte ett F namn passade bra, vi har storasyster på C (min styvdotter 17år) en vovva på D och en katt på E, alltså skulle det bli ett F namn denna gång. Vilket det inte blev pga vissa andra orsaker.