måndag 11 oktober 2010

Energi.

Jag har en liten stund om dagen då allt känns möjligt. Den infaller efter två koppar kaffe på morgonen. Jag funderar på resttentor jag bara ska ta tag i och få gjorda, sätta mig och skriva nån trist notis, rensa garderoben, springa en runda, städa och skrubba hela lägenheten eller ja vad som helst. Så väntar jag några minuter för länge. Ögonblicket är förbi. Allt är som vanligt segt och så krävs det vilda ansträngningar för att faktiskt ta tag i dagen.

10 kommentarer:

Medelklassman sa...

För min del infaller det oftast precis när jag ska somna.

"Imorrn, då jävlarrrr ska jag..."

Sen när jag vaknar är det som vanligt oöverstigligt svårt allting.

Josefine sa...

Ja, nu när du säger det så inser jag ju att jag också brukar ha höga ambitioner för morgondagen när det dags att sova. Dagen efter får jag övertala mig själv att ens kliva ur sängen.

Medelklassman sa...

Det är ju inte direkt de låga ambitionerna man har vid läggdags heller. Nej, det är ju alltid "åh, vilken jättebra start på en roman" eller "vilken fantastisk företagsidé".

Kan det vara omdömet som går och lägger sig före resten av kroppen? För sen när man står i duschen på morgonen så: "å fy fan vilket pekoral till roman, vem tror du att du äääär" eller "men du, det där företaget skulle konka efter tre dagar".

Mirijam sa...

I hear you! Men jag håller med 30+, jag kan sitta på kvällen (är ju nattmänniska) med fetaste listan och så bara "imorgon, DÅ ska jag beta av listan, en sak i taget, bara göra det" men så vaknar man och bara zzzzzzzzzzzz. Jobbigt!

LillaGrå sa...

Ack så hög igenkänning, både vad gäller den alldeles för snabbt övergående morgonkänslan och kvällsplanerna.

Och så undrar jag varför jag är så stressad jämt? Tänk om man faktiskt skulle göra ungefär hälften av de saker man tror att man ska göra precis då när lusten infaller sig?

Kulturkoftan sa...

Eller "dammsuga hela skiten" Hihi.

Josefine sa...

30+: haha nä, jag brukar fundera på om jag ska satsa på marathonlopp. eh. det brukar ha dött till frukosten.

mirijam: ja det gör jag också! kan känna mig skitpeppad på en massa saker när jag ligger och halvsover i soffan (beror troligen på att jag vet att inget av det går att genomföra vid den tiden på dygnet)

lillagrå: ja det är kanske det man ska göra. vara lite mer impulsiv. så om klockan är mitt i natten och jag känner mig sugen på att springa borde jag göra det direkt. för stressad känner jag mig också.. vilken skithjärna man har ibland. (jag är för lat!)

kulturkoftan: hahaha.. ja exakt!

Jonna sa...

Jag får lust att säga något som innefattar orden "carpe diem". Har faktiskt lyckats fånga den där energin några gånger och jävlar vad man får saker gjort. Efteråt fattar man liksom inte vad det var som hände. Tyvärr handlar det oftast mest om hushållsnära sysslor och sällan om något verkligt kreativt. Aldrig maraton eller romaner.

Josefine sa...

åh herre gud har du! det har jag kanske gjort två gånger i mitt liv. det är liksom alltid något som kommer ivägen (ehrmm.. oftast typ facebook..)

lisa lightning sa...

håller med jonna. peppen kommer, energin växer och så kastar man sig ut i det stora äventyr som är... ehrm...tvättsortering? skåpstädning? toaskurning? och inte är det nån jävel som märker det efteråt heller.