torsdag 14 oktober 2010

Obehagliga upptäckter på Facebook.

En gammal klasskamrat från grundskolan hyllar "Efterlyst" i sin statusrad i dag. Hon tycker att programmet är "the shit!". Hon är också chockerad över någon pixlad bild hon sett på den misstänkte våldtäktsmannen i Örebro. Jag har inte sett bilden men av konversationen att döma som följer under hennes statusrad visar bilden en vit man. Det här är det som chockar mest. De indignerade kommentatorerna skriver att man borde ha spelat på betson. Att det är 1 på 6000 men att det finns "psykiskt störda svenskar också". En annan föreslår att han "kanske har bytt namn och blekt sig med klorin". En annan skriver att han kanske är "undantaget som bekräftar regeln". Statusmakaren själv skärskådar bilden och kommer fram till att den misstänkte ändå "verkar ha lite sneda ögon".

En våldtäktsman är och förblir alltså en man med ursprung i ett annat land långt långt från vårt kära fosterland (kulturellt såväl som geografiskt). Är det inte en invandrad person (som förmodats undlåtit att ta till sig de svenska sederna "här våldtar vi inte") så är det en "psykstörd" person. Att våldtäkter handlar om makt på olika sätt finns inte med i tankebilden överhuvudtaget.

Slutknorren i deras resonemang: är det då moraliskt rätt att föda barn till "denna nu så sjuka värld :(?"

Nu ska jag skriva en kommentar hos henne och sen säger vi nog hejdå till varandra.

20 kommentarer:

Medelklassman sa...

Hälsa från mig att hon kan dra åt helvete.

Madde sa...

Och alla dom andra som kommenterat också... Iddis!

Johannka sa...

Vad skriver du?

Josefine sa...

30+: haha.. ja det kanske jag gör.

madde: ja det var helt otroligt!

johannka: jag skrev att våldtäkter inte sitter i etnicitet utan handlar om andre mer komplicerade saker. inget svar än så länge.

Jo tjena sa...

Ja, det är bara utländska män som våldtar, Sverige hade inte alls en lag som legitimerade våldtäkter fram till 1965 om det skedde inom äktenskapet, etnicitet är det som ligger bakom det hela. Givetvis. H e r r e g u d. Hur tänker hon egentligen...och bra svar av dig!

Anonym sa...

Ja herre gud. Hagamannen var alltså inte en etnisk svensk som bedömdes frisk (hur frisk nu en våldtäktsman kan vara) utan en psykiskt sjuk arab? Tidningarna ljög för oss?

Suck.

Emil sa...

Lysande svar, ibland blir jag så jävla trött på svennebananer.

LillaGrå sa...

På min praktikplats satt två stycken ur personalen och pratade högt och tydligt om "alla jävla negrer" och om "svartingar som inte är kloka" och om att det flyttat in en ny familj i huset "och självklart är det några jävla negrer, det är ju som jävla Bagdad".
Började må illa och gick därifrån. Var för feg i den situationen så jag sade inte något då. Sedan fick deras chef veta i alla fall, men känner mig otroligt dålig som inte sade ifrån. Det gnager i mig, jag som brukar säga ifrån, stå för mina åsikter och våga ta diskussion.

emster sa...

var hon lågbegåvad när ni gick i skolan?

Josefine sa...

jo tjena: ja, jag blir helt matt samtidigt som det bara börjar brinna i hjärnan på mig när jag läser sådan idioti.

mr arboc: ja men så måste det ju ha varit! eller så var det klorin i hans fall också. ingen vet.

emil: ja herre gud. visst blir man trött. och jag blir fortfarande förvånad över hur otroligt ytligt folk resonerar. slänger sig med sina "sanningar". äckligt.

lillagrå: fy fan. ja men det är ju det som är kruxet. att våga säga till. det är ju verkligen inte enkelt. och jag är väldigt konflikträdd i många fall och extremt blyg. så jag hade också haft svårt att säga till i din situation även om jag gärna hade velat!

emster: jag minns knappt hur hon var. hon var en av de coola i alla fall. jävligt cool nu.

knasokalas sa...

Heja dig säger jag!

Hanna sa...

Dock får vi ju ändå ta hänsyn till det vi möts av i media och även vad statistiken säger:

"Andelen utrikes födda som registrerats som misstänkta för våldtäkt var 5 gånger högre än andelen registrerade bland dem med svenskfödda föräldrar."
Och vidare att
"Vissa etniska grupper begår oproportionerligt mycket sexualbrott. Vi ämnar inte att spekulera i varför det är så, teorier om kulturella eller biologiska bakgrunder lämnar vi till andra. Vi tänker däremot inte dölja fakta som kan förhindra våldtäkter, på samma sätt som vi inte ämnar förvägra viktig information till potentiella våldtäktsoffer gällande potentiella våldtäktsmän."

Källa: stoppavaldtakterna.nu

Jag är gift med en utländsk man och han är världens bästa, såklart, så vad jag vill säga är att det inte är något rasistiskt utfall jag gör men det är ju tyvärr så att när statistiken ger oss denna bild är det kanske inte så konstigt att vi blir rädda och drar slutsatser och i värsta fall blir fördomsfulla och tyvärr till och med rasistiska. Sen är det ytterligare en dimension att vissa av våra invandrare som kommer hit behöver mer hjälp av oss att anpassa sig till samhället mtp de tragiska upplevelser de varit med om och/eller att man gör vissa traditioner (extremt) överdrivna.

Josefine sa...

knasokalas: :)

hanna: den verkar inte helt seriös den sidan. retoriken låter misstänkt sverigedemokratisk och uttryck som "Vi accepterar inte att våra kvinnor inte längre kan röra sig fritt.." gör mig direkt illamående. "våra kvinnor". den synen är i sig problematisk.

hilda sa...

Jag gör ständigt massa obehagliga upptäckter på fejjan. En gång var det en av mina "vänner" som är polis som skrev i sin statusuppdatering att hon skulle till rosengård och ville ha lyckönskningar av kollegor. Det fick hon, i form av: bussa hunden på dem och liknande idiotkommentarer som syftade på att typ alla där var kriminella invandrare som borde akta sig ungefär. Jag skrev att jag tyvärr inte var förvånad över polisers uppenbara normala tillstånd av rasistiska värderingar. Vidrigt..

Anonym sa...

Ofta kopplar brottslighet snarare till social status/villkor än till något annat (ex etnicitet). Andelen brott är högre bland de som befinner sig långt ner socialt. Den sociala variabeln förklarar betydligt mer är ursprung.

Josefine sa...

hilda: usch. jag blir så jävla beklämd över att vissa av människorna jag har på min vänlista har jag haft en helt annan uppfattning om. så kommer det sånt där. jag blir helt.. perplex.

anonym: ja precis! det är ju så det är. men det här är väl människor som inte vill ha några analyser. det är skönare med ett enkelt svar "ja men det är dom. vi tar bort dom så är problemet löst".

S. sa...

Men herre gud!

Johanna sa...

Sidan som "Hanna" hänvisar till drivs av den nazistiska organisationen Folkfronten!

Riktigt obehaglig sida. Har dessutom en stor Facebook-grupp vars medlemmar förmodligen (förhoppningsvis) inte känner till kopplingen eftersom den aldrig uttalas.

Mirijam sa...

Hjälp.

Christopher Pedersen- Initiativtagare till stoppavåldtäkterna.nu sa...

Johanna

stoppavåldtäkterna.nu drivs inte av folkfronten eller något parti eller politisk organisation.

Kampanjen är opolitisk och fristående.

Något man knappast kan undgå att se eftersom vi A: Skriver detta tydligt. B: Inte driver någon politisk linje utöver den som direkt rör våldtäktsfrågan.

Hur kan du anse att en sida som uteslutande verkar för att motverka våldtäkter och sexualbrott samt ge stöd till offer för dessa är citat: "Riktigt obehaglig"?

Anser du att BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) är hemskare än oss då vi baserar majoriteten av vår statistik på deras uppgifter? Eller är det att vi inte mörkar uppgifter eller följer dogmatisk feministretorik som gör dig illa till mods?

(Ni kan läsa vår jättehemska statistik här: http://stoppavaldtakterna.nu/statistik.html

Det är nog ca 2-4% som rör den etniska aspekten. De offentliga källorna från de super-rasistiska och säkert smygnazistiska organisationerna och myndigheterna hittar ni här:
http://stoppavaldtakterna.nu/statistik%20kallregister.html
)

Är det kanske att vi lär ut effektivt självförsvar till kvinnor som skrämmer? ( http://stoppavaldtakterna.nu/defence.html )

Personligen kan jag inte förstå mig på individer likt dig. Att säga att det finns överrepresentation hos vissa förövare från vissa etniska grupper är enligt er värre än att dessa begår våldtäkter. Trots att det är sanningen! Obegripligt.

Jag har nästan daglig kontakt med våldtäktsoffer och är engagerad för att jag vill hjälpa dessa individer. Vad fan gör du för att bättra situationen vi befinner oss i idag? Stoppar huvudet längre ner i sanden och mumlar politiskt korrekta mantra tills samvetet inte tynger?