lördag 9 oktober 2010

Rävsax.

Efter vårens gårdsstädning där ingen märkte att vi skrubbade ren hela äckliga tvättrummet skiter vi idag i att gå ut när det är dags för höststädningen. Sist stod en liten unge och kastade ner spadar och hinkar på Tino när hon låg och sov medan vi var nere i tvättstugan. Bredvid stod ungens mamma - som INTE sa till sitt barn.

Det sura med vår gård (vi har utgång åt två men den ena är den vi "tillhör") är att de som bossar över den inte hälsar när man säger hej. Det har gjort oss lite mindre sugna på att delta i gemensamma aktiviteter.

Idag stannade vi således inne och tittade på I Annelie och åt frukost när det egentligen var dags att ge sig ut. Sen insåg vi att vi ska iväg och lämna Tino hos farmor och farfar och därmed behöver barnvagnen som är i barnvagnsrummet. För att nå dit måste man korsa gården där alla livsfarliga skitduktiga grannar städar just nu. Vi har klunsat om att ta dödsstöten att hämta vagnen. Jag förlorade. Jag kommer inte hämta vagnen. Ingen vill hämta vagnen. Vi är fast i lägenheten. Vi överväger att ringa någon kompis som kan komma hit och ta ut vagnen åt oss och möta oss på andra sidan.

Det är svårt att vara vuxen.

6 kommentarer:

Mirijam sa...

Har ni ingen kompis ni kan låna en vagn av? Så vuxensmiter ni snabbt ut på andra sidan?

Övriga förslag: Peruk, solglasögon, burka.

Josefine sa...

Mirijam: Haha.. det hade varit mycket bättre! Vi fick bita i det skitsura äpplet och gå ut. Walk of shame var det. Ordentligt. Sen mötte vi vår enda trevliga granne som också smet. HOn hade gått och köpt bullar för att blidka. Den kör vi nog också nästa gång!

Sofia sa...

Tokig på grannar som inte hälsar. Hade ett par i stan som fortfarande inte hälsade efter 10 år! Man bara: va?
I vår förening hade vi en avgift på 100 kr om man ville köpa sig fri från städning. Det var det värt för att slippa skämmas!

Ida sa...

I Anneli är så jäkla roligt. Sissela Benn är briljant! Jag låg dubbelvikt när hon var Jeppe på berget :)

Linda sa...

Hejja! Kul att det inte bara är jag som nojjar när det är gruppaktiviteter i hemmabyggnaden :-)

Josefine sa...

sofia: ja vad fan är grejen? jag hälsar på alla här. inte längre iofs efter att vid ett flertal tillfällen ha blivit ignorerad trots att vi varit två meter ifrån varandra.

ida: ja visst är det! :)

linda: haha.. jaså du också! önskar att vi också kunde betala hundra spänn för att slippa som sofia kunde!