fredag 15 oktober 2010

Nästa projekt:

baka skitkrånglig tårta till Tinos 1-årskalas. Alltså. Varför överlät jag ansvaret på val av tårta till S:et och M? De bara "åh här är mycket smör och socker. Den tar vi!". Det är en förbannad trestegs-tårta. Vi kommer att hålla på och krångla och bränna smör och socker kvällen lång. Och mald mandel? Kan man köpa mandel färdigmald?

7 kommentarer:

Unknown sa...

Oj det låter som ett stort projekt! Låta "barnen" i hushållet välja kan bli det dummaste man gör men ibland kan det bli väldigt lyckat. Du som är så bra på att baka ska nog klara det galant. Ha det så roligt på kalaset imorgon.

PS säg till om du behöver några tårtgrejer. Kanske har jag något du behöver.

Lycka till!

Jonna sa...

När jag frågar min unge om vi ska baka plockar hon fram Sju sorters kakor och pekar på Jubileumstårtan i tre våningar. Och så får jag bli tråkiga mamman och ba Nej, inte en sån, nu bestämmer jag istället fast jag gav dig illusionen att du skulle ha något att säga till om.

Linda sa...

Orutinerat! Klart barnen och mannen ska få välja... men ge dem några alternativ. De kan inte få välja fritt, då blir det lätt knas!

hilda sa...

tips 1 Den som väljer tårtan kan ju också baka den.

tips 2, släpp prestigehetsen, skit i hembakat och dra å köp en glasstårta.

Josefine sa...

dorro: haha.. ja det var kanske dumt men det blev bra!

jonna: det är lite så jag också arbetar!

linda: nä, det är sant!

hilda: de hade andra saker att fixa med. och jag gillar att baka. det var ingen prestigegrej utan bara för att det är kul att ha nåt lite mer trixigt att testa. inlägget var mest på skämt! :)

Linda sa...

Kolla! Kolla! Här kan du hitta bakverk till alla bemärkelsedagar som komma skall - och du kan hitta på egna högtidsdagar!
Underbar sida =)

http://bakemyday.se/

Josefine sa...

ah, tack för tipset! :)