tisdag 31 maj 2011

En sak jag lärt mig i år:

det är ett jävla helvete att planera möhippa. Jag hade värsta konflikten med systerns vänner via mail under några veckor (eller det var väl bara två). De ville förnedring. Jag ville kul. Syster E hade givit oss tydliga instruktioner innan om att jag och yngsta systern skulle stoppa all form av förnedring på stan vid eventuell möhippa. Och sen började det. De ville att hon skulle paddla full i Nissan och sälja biljetter till skiten för att det skulle finansiera sig självt, de ville att hon skulle vara utklädd till Snövit och sälja marsipankukar på stan. Jag ville gocart och trevlig middag på kvällen. Efter X antal mail där det antyddes att jag var pryd (för att jag sa att systern inte kommer att gå med på att stå packad på stan (i den stad som är fylld av hennes klienter - hon är socionom) och sälja könsorgan ) och en massa annan "diskussion" slutade det väldigt bra med kompromisser. Hon fick ta på sig alla sina leopardkläder, hon har en hel del av den varan, cykla genom stan till gocart och laserdome-stället, sen blev det drinkrunda med quiz och lunch hemma hos alla och allting avslutades med middag på Lilla Helfwetet (extremt långsam service men mycket god mat). Mycket nöjd med att jag tog den där konflikten. Det kom några små pikar och jag tror att de hatar mig. Men det gör inte mig någonting. Som straff körde jag i alla fall i full fart rakt in i en stolpe i finalen i gocarten varpå två stycken körde rakt in i mig. Nacken kändes.. pajj. Men nu är den (ganska) bra igen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Förnedringshippor och svensexor är SÅ white trash!

Normala människor med lite klass undviker dylika dumheter och ägnar sig istället åt någon trevlig gemensam aktivitet som just gocart, paintball, vinprovnning eller liknande.

Bra att du stod på dig, önskade exempel (herregud marsipankukar!) visar på en bottenlös idioti, hälsa dem gärna det.

Sofia sa...

Väl rutet. Efter den senaste möhippan jag var på skakade jag och min bästa kompis hand på att om vi någon gång ska styra upp möhippa för varandra så är det trevligheter som gäller. Marsinpankukhippa låter som insparken i gymnasiet. Vi passerade den grejen för rätt länge sen...

Lisa sa...

Bra jobbat! Avsäger mig sedan en tid tillbaka alla sorts inblandning i möhippor. Är det inte för mycket av det ena är det för mycket av det andra. Hoppas din syster hade kul.

Dorro sa...

Vad bra att du inte gick med på alla dumma idéer. Du känner väl din syster bäst! Att bli krockad på var ju inte bra men hoppas att du hade roligt i alla fall.

Josefine sa...

anonym: ja, det blev verkligen en skitbra dag till slut. jag var på väg att skita i det och bara låta dem få sin vilja igenom och det hade jag väl gjort om det inte varit för att det var min syster.

sofia: ja visst var det! det ska ju vara en fin och minnesvärd dag. jag ser ingen poäng i att göra bort huvudpersonen. i vilket fall som helst blir det ju egentligen mest pinsamt för de andra eftersom det är de som styrt upp det fjantiga.

lisa: ja, hon hade sjukt kul och var rörd över hur fint och bra vi ordnat det. det kändes bra.

dorro: exakt. det var det hon sa innan också. ni känner mig bäst så ni får se till att det blir något roligt. pressen!

Johanna sa...

Men gud, jag fattar verkligen inte varför folk vill ha förnedringstema. Verkar ju bara sjukt jobbigt och hemskt för alla inblandade. Herregud.

Fifi sa...

Jag skulle aldrig delta i någon sådan förnedring. Aldrig.

Colombialiv sa...

Men herregud, vad är det för fel på folk som fortfarande tror att det är skojigt med förnedring?

Här är det istället snarare lag på stripptease på såväl möhippor som svensexor. Inte heller så kul.

Mycket bra jobbat att du lyckades styra upp det till något bra.

Mirijam sa...

Men blluuöööth för sånt tråk på en möhippa alltså.
Alltså allvarligt, den som drar på mig en pippi långstrump-peruk och tvingar mig att göra förnedrande saker på stan ska dö. och får inte komma på bröllopet.

miri sa...

heja dej. skitbra att du stod på dej. jag har aldrig förstått det därmed att förnedra på möhippor. varför liksom? jag skulle totalvägra, både att förnedra och förnedras.