tisdag 31 maj 2011

Stockholm.

Nu är både resa och hotell bokat.
Frågorna:
- Var ska vi äta?
- Var ska vi fika?
- Var ska vi ta en öl?
- Var ska vi shoppa?

11 kommentarer:

Talsey sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Talsey sa...

Jag gillar Marie Laveau. Schyst mat. Grym Whiskey Sour.

http://www.marielaveau.se/

Anonym sa...

Sturekatten!

Anonym sa...

http://www.paco.se/

Sofia sa...

Du är väl vegetarian så ni måste ju gå till Hermans (googla!) ifall ni inte har varit där på tidigare Stockholmsbesök. Jag menar verkligen att ni MÅSTE gå dit.

Övriga riktigt bra tips är Urban Deli på Nytorget. Stimmig restaurang/bar med toppenmat. Ska ni stanna även måndag kväll så kan jag rekommendera El Mundo, en bar vägg i vägg med en bra restaurang som heter Matkultur. Baren är supertrevlig i sig men på måndagar kör de en omtalad stand up-klubb helt gratis. Den är guld!

Nationalmuseum är alltid värt ett besök, och även Waldermarsudde. Lars Wallin ställer ut på Waldemarsudde nu, vet inte om det är bra men det är fantastiskt vackert där ute i alla fall. Djurgården öht är vackert, att promenera och fika i Rosendals trädgårdar är inte kattpiss.

Ett varmt tips är också att köpa ett lånecykelkort. 3 dagar 125:-. Lånecyklarna finns överallt och man hämtar/lämnar dem i ställ som finns över hela innerstan.

den där Andreas sa...

Äta gör ni med fördel på Sibiriens soppkök på Roslagsgatan 25. Grymt goda och extremt billiga och prisvärda soppor. Mysig restaurang där det det känns som att komma hem till någon.

Fika gör ni med fördel på Vete-Katten, http://www.vetekatten.se/

Anonym sa...

Tips på södermalm:
Barhäng, musik, klubb,resturang dvs alltiett: Debaser på Slussen (finns även på Medborgarplatsen) grym uteservering. Eller åk till Strand i Hornstull.

Restauranger: Noodle house (otroligt god vietnamesisk mat)på Götgatan, Matkultur (multikulturell mat skön stämmning) på Erstagatan. Ho's, anspråkslöst men smarrig kinamat i Hornstull. Urban Deli på Nytorget(trendigt). Runt Nytorget finns också massor av sköna fik bla"Lola"och rolig shopping, små barer i kvarteren runt omkring Åsög./Skåneg/Kocksgatan.
Lunch: Reggev hummus på Ringvägen eller prova sushin i tunnelbaneuppg. på Medborgarplatsen eller Samba sushi i Götgatsbacken..
Ett sista utanför Söder tips, restaurang Lao wai på Luntmakargatan..garanterar den godaste vegetariska mat du någonsin kommer äta i Stockholm, väl värt ett besök men boka bord, väldigt populärt. Ha en skön helg! ;)Marika

Anonym sa...

Eller prova utomhusrestaurangen Nyfiken Gul nere vid båtklubben i Skanstull... oslagbart vid fint väder.. man grillar sin mat själv! ;)

Sofia sa...

Fika på Louie Louie på bondegatan 13 så klart!

Josefine sa...

Ja men ni är ju bäst! Tack tack tack för tipsen!

P.S. Är inte vego längre.. men äter ändå väldigt gärna vegetariskt!

Anonym sa...

Ja, nu hann ju inte jag med att svara här, men kontrar med frågan: Vilken/vilka fiskrestauranger är i topp i Göteborg?

Supertacksam för svar!

/Mija