onsdag 10 augusti 2011

Flugor.

Idag ska vi köpa sängbord. Det har vi planerat i några år nu. Sängen tog fyra år att skaffa och sängborden såg vi ut för tre år sedan. Vi arbetar ganska långsamt med lägenheten.

Dagens största problem är för övrigt de JÄVLA bananflugorna. Jag brukade vara mästare på att göra den där häxbrygden som fångar de små asen men i år har jag misslyckats totalt och de svärmar kring varenda liten smula.

10 kommentarer:

Fifi sa...

Vi köpte säng i februari och sängbord någon månad senare. Nu i sommar har vi köpt sänglampor. Jag känner inte igen oss längre.

Säg till om du vill ta en fika nån dag!

kram

Anonym sa...

En skål med vinäger där dom gillar att hänga tar kål på flugorna. Först är dom lite tveksamma å man tror att det misslyckats men så druttar dom i!!

Josefine sa...

Fifi: Ja du det var snabbt jobbat! Vi fick inte tag på sängborden idag (inte helt oväntat) men nu är de beställda i alla fall. Gärna fika snart! Nästa vecka kanske? Får besök av mamma imorgon och sen är det Wow för hela slanten!

Anonym: Ja, det är ju skitbra! Har bara testat det med diskmedel. Den magiska blandningen innan var vatten + ketchup + vinäger + diskmedel. De fastnade i skummet de små stackarna.

Anonym sa...

Jag har upptäckt att de små bananflugerackarna är regelrätta alkisar. Ställ fram ett glas vin och vänta så ska du se att de snart drunknar (lyckliga?)

Talsey sa...

En del småflugor bygger bo i vattenlåsen i kök och badrum. Om man misstänker att det kan vara så (det brukar fuga upp någon när man spolar vatten på morgon) kan man hälla kokande vatten i slasken/handfatet. Och/eller ättiksprit.

Josefine sa...

anonym: hahaha... lustigt. Jag såg samma igår. Jag hade en liten espressokopp med vin som stod på vasken som jag skulle haft i maten men glömde. Och imorse rasade det ut flugor därifrån. Så vin alltså!

Talsey: Usch vad de är äckliga. Men nu är det upp till kamp!

Millas Hälsoblogg sa...

Fruktflugor har jobbigt med de rackarna varje år denna årstid.
Men ställer ut flera glas med blandningen vitvinsvinäger, vatten några droppar diskmedel.
Häller kokande vatten i diskhon varje kväll och tömmer soporna varje dag fast det kanske inte behövs.
Lycka till

Josefine sa...

Jag testar nu!

Anne sa...

Jag säger bara en sak: dammsugaren!

Jag testade blandningar i koppar men blev så less på att det tog flera dagar innan alla drunknat och under tiden fortsatte de ju att föröka sig lavinartat. Så till slut pluggade jag in dammsugaren i köket, och dammsög upp alla flugor jag såg. Detta upprepades några gånger under ett dygn, sen var de borta.

Karl sa...

Ville bara inflika att vinrester i glas, flaskor koppar eller vad det finn kvar i är som doping för banaflugor, därav diskmedel för minskad ytspänning i vinägerbryggden.

Svälta ut dem är bästa metoden. Lyckas man hålla bänkar o bord i köket lika rena som mormor fick lära sig o förvarar kompostsopor i kylskåpet tills de skall kastas så är flugorna borta på ngr dagar.