måndag 29 augusti 2011

Pyssla pyssla

Det kanske är hösten som gjort det. Plötsligt är jag sugen på att pyssla. Det är helt emot min natur. Jag har noll tålamod med pilliga saker. När jag försökte lära mig sticka grät jag och de andra pekade och skrattade för att det gnisslade om maskorna som stramats åt runt stickorna. Jag fick nästan IG i syslöjden för att jag bara lyckades prestera en duk på en termin. Det tog alltså cirka tre månader för mig att sy en duk som är 30x30 cm. Och nu har jag plötsligt symaskin, tygblommor, konstgjord murgröna, och tyger högst på önskelistan. Det är dels Helenas fel som lånade ut den här boken (" Enkelt att sy") till mig och dels Etsys fel. Jag vet inte hur det kommer att gå men antagligen bättre än då i 7:an eller när det var. Fan vad jag var dålig på att göra saker med publik (syslöjdsläraren som stod bakom ryggen, hemkunskapsläraren som stod bakom ryggen, alla andra som smög bakom en i skolan).

6 kommentarer:

tiggerrr sa...

Men sånt var ju jobbigt. Jag älskade redan då att skriva, men då liksom nu måste jag få göra det ifred. Kom någon och hängde över axeln när jag skrev i min berättelsebok/på min uppsats så kröp jag ihop och la handen för (inga problem att låta andra läsa när det var klart alltså, men innan dess). Det uppskattades inte alltid, faktiskt inte ens ofta.

Helena mitt i smeten sa...

Ska bli kul att se vad du knåpar ihop!

Sofia sa...

"Enkelt att sy" - mycket bra ställe att börja! Ser fram emot redovisning! (?)

Josefine sa...

tiggerrr: ja exakt! jag hatar fortfarande när m står bakom ryggen på mig och ska läsa. blir så sjukt stressad.

helena mitt i smeten: haha.. ja det blir säkert kul!

sofia: ja, det verkar lagom för mig. till och med jag fattar anvisningarna. men det blir nog en annan sak att omsätta det i praktiken. jag och tålamodet = inte vänner

EnglandsNina sa...

Åh den boken ska jag införskaffa! Plus den där virkboken som kommer upp som förslag när man kollar syboken på Bokus. Inte för att jag har några förhoppningar om att faktiskt lyckas skapa nåt men det ska bli kul att läsa om det iallafall. Vilka fantastiska tips jag får här, radioprogram o pyssel, grymt! Och förlåt att jag stavade ditt namn fel i "berätta om dig själv" kommentaren!

Josefine sa...

englandsnina: ja men då får du återkomma med resultat! jag ska få min mammas symaskin. börjar nästan bli rädd för det här projektet... men nån gång ska jag nog lära mig att bemästra det där monstret. symaskinen alltså.