onsdag 10 augusti 2011

Lillbyxan.

Om vi nu ska potträna lillfisan så innebär det också att vi får köpa underbyxor till henne. Hon har kanske världens minsta rumpa. Finns det ens i hennes storlek (80 - men hennes raka lilla barnkropp kommer att tappa trosor i den storleken)? Jag tycker att hela grejen känns helt bisarr. Hon är ju pytteliten! Men eftersom hon går runt och säger "äck" (äckligt) och pekar på blöjan så fort det är något på gång/har hänt så antar jag att det är bäst att fånga ögonblicket. När blev hon så stor?

8 kommentarer:

Lisa sa...

Men shit så galet! Är hon redan så stor? Vi hade typ tänkt börja potträna till nästa sommar, men vad vet jag, de blir kanske större fortare än man tror..
Och underbyxor i stl 80 är tveksamt, tror aldrig jag sett några. Eller jo, på Ullared förresten! Med barbapappa, minns att jag stod och höll i dom när jag var där och undrade hur tusan dom tänkte med en liten pyttetrosa ovanpå blöjan, men då finns det alltså en anledning till att de finns så små. =)

jos sa...

Vi är också i ett sånt skede att det nog är dags att börja potträna (och jag känner mest "hjälp hur gör man?!). Känns ju helkonstigt att bara tänka tanken på att ungen inte ska ha blöja, han var ju bebis igår typ.

Josefine sa...

lisa: Ja det är helt galet! Jag minns hur himla skönt det var när avblöjningen var klar med S:et men processen fram till det. Mein Gott! Det blir inte lätt det här.

Jos: Ja hur fan gör man? Jag vill inte göra fel heller och pajja allt för lång tid. Jag gissar att ledordet i frågan är Tålamod.

Anonym sa...

Kan man ha hängslen på underbyxor så att dom inte trillar av?

;-)

Anja sa...

Min dotter slutade helt med blöja när hon var 16 månader. Ida T har små trosor. Annars får man köpa minsta storleken och klippa upp översta kantbandet och lägga in en gummisnodd för att dom ska sitta kvar :)
Lycka till!

Linan sa...

Kalsongerna med barbapappa från Åhléns är pyttesmå i storlekarna! 86/92 skulle jag snarare kalla 74/80 så de kan man väl köra med en period?!

Josefine sa...

mrarboc: hahaha!!! mycket bra idé!

anja: hur gjorde du? berätta allt? jag vill inte att hon ska bli traumatiserad av att vi liksom försöker för mycket...

linan: ah, tack för tipset! det ska jag kolla.

Emi sa...

De minsta jag har sett är 89/92, men eftersom de av nån fullständigt outgrundlig anledning är gjorda för att ha utanpå blöjan (why?), är de inte sällan större än de i st 98/104. Vår nyblivna tvååring med miniminirumpa fick gå med stora trosor länge när hon slutade med blöja.