onsdag 22 juni 2011

Jens.

M har skrivit ett blogginlägg om mina böcker och hade även varit lustig nog att ändra boken här på högersidan till en Lapidus. Det enda roliga som kom ur det blogginlägget var länken till DN:s recension av Lapidus senaste alster.

Jag minns att M övertalade mig att läsa "Snabba cash" för några år sedan. Han var inte den enda i vår bekantskapskrets som tyckte att det var en spännande och "bra" bok. Till slut gav jag upp, läste och undrade vad fan de tänkte på. Och ja, jag vet. Det är många som tycker att den är bra. Men Lapidus telegramspråk var enerverande redan då så att någon överhuvudtaget orkat ta sig igenom hans slarvspråk hela vägen genom triologin får väl betraktas som någon sorts mirakel.

P.S. Jag tyckte även att det var en tunn och trist story. Jag tyckte att den var dålig helt enkelt. Därmed inte sagt att jag föraktar den typen av litteratur eller de som uppskattar den (som jag anklagats för ett antal gånger både här och i M:s blogg). Den är bara inte för mig.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Haha, skrattar nu väldigt mycket åt att jag inte fattade att det var ironiskt - läste M:s inlägg och tänkte verkligen "men alltså, är hon verkligen sådär förtjust i den?! Really?!". Nu känns allt så begripligt igen.

dumihuvetidagtydligen_84

emster sa...

Gu vad jag håller med. Den boken: urtrist! Gillade inte ens ngn av karaktärerna. Fattar inte hur jag orkade mig igenom den. Blev lika besviken på hypade da Vinci koden. Sjukt tråkig.