måndag 20 juni 2011

Kock & Vin.

Så var det maten på Kock & Vin. Det var som att dö matlyckodöden och åka till himlen och sen gör det om och om igen nio gånger. Så bra var det. Jordärtskocksglass, hur gott låter det? Men det var det. Det var så förbannat gott. Att lägga pengar på att äta god mat är en så sjukt bra investering rakt in i magen och själen. Och ja, det är svindyrt. Men matminnet! När jag tänker på den där skummade hummersåsen till marulken på Fond till exempel... då minns jag exakt hur den smakade och exakt hur hela den kvällen var (fantastisk!).

Och matpoesin
 • Grön sparris från Skedala
  med ljummen kräm på rökt makrill samt Strutbräken
 • Sallad på Bjärepotatis
  och färskostkräm av getmjölk från Skattegården samt flädervinäger
 • Stekt bohuskräfta
  med två färger av purjo och kräftolja
 • Bifångst
  i spetskål med smörad skaldjursbuljong samt råräka och rostade räkskal
 • Slarvsylta på kanin
  och korngryn med rädisa, gurka och inlagd majrova
 • Hängmörad kalvrygg
  från Sörgården i Seglora med kaffe, kalvbräss och blomkål (obs! under den här rätten blev jag yr av ur gott det var! kaffe i rödvinssås? så j.ä.v.l.a. genialt)
 • Kräm på Kvibille Gräddädel
  med rotselleri och rött vin samt rödbetsgelé och basilikafrön
 • Sorbet på rapsolja
  med frusna ärtor och sirapskaka
 • Brynt mandelkräm
  samt rabarber och malva serveras med glass på stekta jordärtskockor

8 kommentarer:

Sara sa...

Låter gudomligt, men är inte du vegetarian???

Doktoranden sa...

Dör nästintill lycklig av bara beskrivningen.

Om du och M någon gång befinner er i München så kan jag bara å det varmaste rekommendera ett helt fantastiskt franskt litet ställe; Les Cuisiners. Gudomligt gott! (åt där förra helgen)

Josefine sa...

sara: ja det var det verkligen! nej, jag var fuskvego (åt fisk nån gång ibland) fram tills i julas. 14 år. sen kom ett dödligt sug efter kött och jag övergav alla principer. jag trodde faktiskt aldrig att det skulle bli så men det blev det. och det är ju... krångligt för samvetet såklart. men gott. väldigt gott.

doktoranden: ja, kommer du til göteborg och har lust att göra av med 2000 på mat så testa kock & vin! och tack för tipset! det ska jag faktiskt skriva upp.

Josefine sa...

"til". eh ja stavningen idag. mvh/slarver

Doktoranden sa...

Eftersom min chef jobbar halvtid i götet numera så kommer även jag befinna mig där emellanåt. Hög risk för att sprätta dållars således. HÖG, I tell you.

Josefine sa...

Ja gör det! Fond var också alldeles fantastiskt bra. Och på Wasa allé är de grymma på viner. Bara ekologiskt allting. Grymt bra mat också! De har "Stolen" som är en femrätters för 555 spänn. Mycket prisvärd. Kolla det!

Johanna sa...

Alltså det här med Kock och Vin. Är SJUKT AVUNDSJUKT PÅ ER FÖR HELA DEN HÄR GREJEN.

Josefine sa...

Ja, det var en väldigt fin och bra kväll!