onsdag 5 augusti 2009

Födelesedag.

Jag fick ett objektiv av min M. Ett dyrt fint fantastiskt som jag aldrig hade haft råd att köpa själv. Nu blir det kul att fota igen.

Har fått frukost framdukad och lite pussar och så.

Nu ska vi hit och äta födelsedagslunch i solen.

Har hunnit läsa en bok på förmiddagen: Linn Ullmans "Nåd". Härligt med lite ångest och död så på morgonkvisten. Sen bestämde jag mig för att läsa Jerker Virdborgs "Landhöjning, två centimeter per natt" men det satte M stopp för. Han tycker att det går för snabbt i bokläsningen nu och vill sakta ner antalet jag hinner läsa i förhållande till hans konsumtion så nu blir det 748 sidig Haruki Murakami ("Fågeln som vrider upp världen") i stället. Och det börjar bra.

Igår dog jag lite av hur begåvad Bodil Malmsten är. Språket. Herre gud. Språket. Måste läsa hennes "Priset på vatten i Finistère" nu. Sen. När jag har den.

19 kommentarer:

Ron Obvious sa...

Bra val. Jag vill minnas att jag blev lite sorgsen när boken var slut och inte hade nån anledning att bära den med mig längre. Ja, Murakami, alltså.

Anna sa...

Åh - Murakami som är så bra! Jag plöjer just Kafta on the shore som är jätte bra trots outgrundliga fiskar som regnar från himlen. Och novellsamlingen After the quake var också superb!

Medelklassman sa...

Go Mikebike. Presenter är grejen.

Medelklassman sa...

Å grattis.

Madde sa...

Grattis på födelsedagen!

Vad var det för objektiv?

Och du, kan du inte göra en toplista på böcker du rekomenderar folk att läsa. Det måste inte nödvändigtvis vara dina favoritböcker eller så. Bara böcker du tycker är väldigt väldigt läsvärda och gärna väldigt väldigt bra.

Joline sa...

Apropå språket skulle jag vilja veta vad du egentligen tycker om Mare Kandre (som jag såg att du läst i något tidigare inlägg). Jag håller på och läser "Quinnan och Dr Dreuf" och redan på första sidan vred jag mig av obehag över stavfel och de/dem-missar. Har inte lyckats ta mig förbi sida 30 ungefär.

Joline sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anique sa...

Grattis på födelsedagen! Det låter som att den har varit mycket bra hittills. Vad var det för objektiv? Jag har också en egen kamerat nuförtiden.

Åh, Fågeln som vrider upp världen. Håller på med den just nu. Huh. Fasansfull bra! Tips: Bodil Malmsten sommarpratar på lördag.

Tinselflickan sa...

Stort grattis på födelsedagen!
Vad roligt att vi fyller dagarna efter varandra! :)

Själv fick jag en digital systemkamera - som jag aldrig hade köpt till mig själv annars men gärna ville ha.

Gabbe sa...

Grattis! Hoppas du får en kanonbra dag :)

Håller med övriga, vore roligt att veta vad för objektiv du fick, går själv och suktar efter ett makro men det får kanske bli en julklapp.

Och en boktopplista vore inte heller fel! Behöver helt klart lite bra tips.

Tinalinatiny sa...

Stort grattis bästaste Muffin! :)

LillaGrå sa...

Ja må hon leva.
Hurra!
Hurra!
Hurra!
Hurra!

Jo tjena sa...

Grattis =)

Kan du inte göra en lista på lite böcker man bör läsa? Känner att jag börjar få torka på bokfronten och tips är alltid välkomna =)

Anonym sa...

Grattis!

Jag håller med dig ang. Malmstens språk. Det är en njutning att läsa alla hennes texter.

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Stort grattis i efterskott!!! Hipp Hipp Hurra!!!!!!! Kramelikram

Agnes sa...

Åh murakami är ju underbar. fågeln som vrider upp världen är verkligen helt obegriplig och surrealistisk men lyckas ändå vara sjukt jordnära på något sätt, som att det skulle kunna hända vem som helst. gillade novellsamlingen elefanten som gick upp i rök också, och norweigan wood är underbar:D läs på, förresten, du och din man är ju sjukt sköna, kommer aldrig kunna beställa en McFlurry med den seriösa minen under resten va mitt liv är jag rädd!

Kerstin sa...

Hurra för bra objektiv. Önskar jag med hade fått ett i present...

Sassy sa...

Hej!
Nu är jag hemma igen!

Hur är det med dig?
Vilken fin present M gav dig förresten!

kram

Miiqa - jag överlevde min barndom sa...

Jag tror jag ska kika in någon av de där böckerna, har haft lite boktorka senaste veckorna.. ^^