tisdag 14 september 2010

Politiker.

Idag har vi haft politiker på besök i skolan (SSU, LUF, FI och Kdu). Man kan säga att det var blandad nivå på både politiker och reaktioner bland åhörarna. Jag tycker att det är direkt förkastligt när människor ställer sig och skrattar åt och högt pratar om den människa som just stått och hållt en anförande från scenen innan personen i fråga ens hunnit lämna rummet.

Det mest anmärkningsvärda var dock Kdu. Kristdemokraten i fråga lyckades inte svara på frågan hur deras tanke om "Syskonskap" (som är en av deras fem "balkar" i partiet) och allas lika värde går ihop med deras nej till adoption för samkönade par. Kristdemokraten undvek gång på gång att svara eller svarade svävande vilket resulterade i att folk fortsatte ställa samma fråga. Till slut räckte någon upp handen och sa "men ärligt talat.. hur rimmar det? Att ni talar om allas lika värde, kärlek till nästan och att vi är ansvariga för varandra här på jorden och ändå säger att homosexuella inte får adoptera?". På det svarade kristdemokraten "Nej, det rimmar inte." Kanske var det något av det ärligaste någon sa under den här dagen.

7 kommentarer:

Tinalinatiny sa...

Väldigt ärligt, för inte rimmar det alltså!
Deras syskonskap-logik är ju inte av denna värld alltså..

Jo tjena sa...

Inte dåligt att få ett rakt och ärligt svar! Verkar som en omöjlighet hos politiker att svara på något.

Fifi sa...

Hm, jag håller nog inte med om att jag är lik Lennox, men tack, det är ju helt klart en väldigt fin komplimang. Och roligare än att vara lik Gry Forsell…

Det var ju åtminstone ärligt av honom, det ska han ha en eloge för!

Lisa sa...

Kanske var det helt enkelt så att han inte höll med sitt parti om just den punkten. Råkar känna till en annan kristdemokrat som inte heller gör det. Hurra för ärliga svar iallafall.

Josefine sa...

tinalinatiny: ja, det var kul att hon sa så till sist.

jo tjena: nej, det var väldigt fint tyckte jag!

fifi: ja hon blev verkligen pressad av alla. tyckte att folk i allmänhet var skitdåliga efteråt när de flinade öppet efter att mikrofonen gått av. människor alltså.

lisa: ja självklart kan det vara så men eftersom hon framhärdade i att "vi tycker inte att homosexuella ska få adoptera för de behöver en man och en kvinna i familjen" blev det lite märkligt när hon inte kunde motivera ställningstagandet och matcha det med värdegrunden.

Lisa sa...

Jaha hon verkade alltså hålla med på den punkten ändå... Jag förstår (fast ju ändå inte men)

Josefine sa...

Nej, jag vet faktiskt inte för hon var dels väldigt tydlig med "vi tycker" men samtidigt verkade hon inte helt peppad på att stå för den åsikten heller. Hon hade kanske kunnat säga sin personliga åsikt och sedan förklara vad partiet står för för det är ju knappast någon hemlighet att det kan skilja sig åt. Jag ska nog maila henne! Blir lite nyfiken nu.