onsdag 2 november 2011

Öl & symaskin.

När jag pluggade var jag ute och drack öl ofta. Nu: nästan aldrig. Så himla deppigt. Dels är jag kanske dålig på att fråga folk om de har lust och dels har folk kanske inte tid. Eller så tycker de inte att det är kul. Men jag saknar det. Jag bli skitglad när någon frågar om jag vill. Måste vända den här trenden.

Nu ska jag i alla fall fundera på en intervju medan jag klipper i tyg. Jag har börjat använda symaskinen nu. Ja det är sant. Det började med att jag sydde så att undertråden trasslade sig. Lögn. Det började med att jag fick ringa min syster och fråga hur man får in raksömmen. Sen ringde jag två gånger till om andra symaskinsrelaterade frågor. Hon sa att det bara var att dra upp trasslet. Jag drog. Och drog. Och drog. Klippte lite. Drog med pincett. Svettades. Det kröp i hela kroppen. S:et stod bredvid "Jojo är det kul att sy? Är det kul att sy? Är det kul att sy?" och jag "TYYYYYYYYYYYYYST det är JÄTTEKUL". Fick stark lust att sparka ner symaskinen. Bära ut den på gården och slå en slägga genom den. Sen löste jag trasslet. Började sy igen och nålen bröts av. Då rann det svett på ryggen. Mikael fick komma upp och fixa allt för då var mitt tålamod slut. Sen sydde jag, HALLELUJA, två kuddfodral och två ärtpåsar. Nu ska jag ge mig på en present till S:et som snart fyller år. HAHAHA. Vilken idiotisk idé. Hon frågade om det är en pyjmas jag ska sy. HAHAHA, sa jag till henne. Nä det sa jag inte men det var vad jag tänkte. Sy kläder? Tror inte det. Jag ska nog hålla mig till saker man bara kan sy rakt framåt.

14 kommentarer:

Talsey sa...

Gillar verkligen rubriken :)

Jag har verkligen en hatkärlek till att sy. Syr mest "inredningsgrejer" och gillar att kunna göra min egna gardiner, men det finns inget mer frusterande än när det börjar strula, eller jag syr fel för jag inte orkat nåla/klippa/whatever ordentligt.

Josefine sa...

Haha... Ja och det här med att pressa. Nåla och pressa. Vill att nån ska säga att det är överskattat men det verkar inte så...

Dorro sa...

Jag måste tyvärr säga att detta med att pressa som är så ofantligt tråkigt är tokviktigt och ett måste. Min lärare på utbildningen säger att man ska lägga lika mkt tid på att pressa som man sitter vid maskinen och syr. Trist men det blir så mkt bättre resultat om man pressar. Men det absolut tristaste måste ändå vara att sprätta.

Superroligt att du börjat sy tycker jag. S:et har berättat om dina fina kuddfodral och förklarar för mig hur enkelt det är att sy ärtpåsar.

Josefine sa...

Jag struntade i att pressa den här gången. Orkade inte släpa fram strykjärnet. Men det blev bra ändå... inte så noga med just den här skapelsen tror jag. Det är en sittpuff! Hon får nog den på måndag när hon kommer hem. Orkar inte vänta till hennes födelsedag.

Helena mitt i smeten sa...

Jag känner verkligen igen mig i din beskrivning! Jag blir galen på allt trassel och nålar som går av och inställningar på maskinen som är omöjliga att förstå sig på (åtminstone på min maskin från 1800-talet). Jag har gett upp, jag blir aldrig någon sömmerska, även om jag gärna hade velat kunna sy. Klarar inte ens raksöm...

jos sa...

Jag kan också sakna det där öldrickandet. Något alldeles förskräckligt mycket..

Johanna sa...

Hahahah, dör av skratt och igenkänning. Herregud liksom. Vill också använda min symaskin men på två år har den producerat: två kuddfodral. De blev skitbra. Vågar inte utmana ödet och ge mig på något svårare.

Och ÖL, vi ska ju såklart ses och dricka den himla ölen, och det mycket snart. Den här veckan är jättegalen men nästa? Nu bestämmer vi att jag mailar/ringer dig i början av nästa v, och så hugger vi en dag bara. Spontant tänker jag att ons kan funka. Hur känns det? (Jobbar dock till fem i Borås onsdag och tors, så kanske inte kan ses förrän... 8, eller så).

Jenny sa...

Åh, trassliga undertrådar. PRECIS därför jag undvikar symaskiner. Och ska inte vi ta en öl ihop???

Josefine sa...

helena: nä jag trodde faktiskt aldrig att det här skulle hända. att jag skulle sätta mig och sy helt frivilligt. tror att det blev lite enklare och roligare av att ingens stod bakom och pekade petade och kommenterade.

jos: ja! alltså det är ju så grymt kul att dricka öl och prata. ett av mina favoritsätt att umgås på.

johanna: haha... ja du. det var ganska spänd stämning i köket kan man säga under tiden det producerades.

och ja! absolut nästa vecka. från 8 funkar skitbra för mig. då hinner jag äta middag hemma och sådär och hänga med t & s en stund. eh och m såklart. onsdag går bra för mig. måste dubbelkolla med mikael bara så han inte har något bokat! men vi hörs längre fram om det.

jenny: jo det måste vi ju! av erfarenhet vet jag att våra veckor brukar köra ihop sig rätt rejält. jag tänker hela tiden: nästa vecka då är det lugnt. det brukar bli en kväll var ute i veckan och sen fylls det på med en massa annat så att man inte hinner mer. så inte nästa vecka men veckan därpå kanske?

Jenny sa...

Ja, det tror jag passar mig också! Kul!

Sofia sa...

kan rekommendera att sy förkläden. mitt favoritmönster består av bara långa raka sömmar, går snabbt och är mycket bekvämt! :)

Josefine sa...

jenny: ja!! då hörs vi längre fram om det!

sofia: men ja! har du nåt tips på bra mönster?

Jonna sa...

Jag vill dricka öl!

Kulturkoftan sa...

Vill du dricka öl snart?