måndag 22 december 2008

Dementorerna.

Jag är nu dränerad på allt vad glädje och julstämning heter.
Det finns inte ett spår av lugn kvar.
Man kan säga att själva julhandeln och Göteborg fungerade som dementorerna i Harry Potter. Det sög ut min själ. Jag ville lägga mig ner på marken och skrika och gråta och sparka men mitt sociala vett hindrade mig.

Sen skulle jag leta upp en bra bok till min far (surprise... du får bok i år också!) och hamnade vid faktahyllan. Där ser jag en bok med en leende kvinna (ett sådant där upphöjt lugnt leende) och under står titeln "Stressa mindre - meditera mera" och genast därefter fick jag syn på Mia Törnbloms stomatolleende och hurtiga äckliga boktitlar. Jag befann mig just då på Akademibokhandeln på Kungsportsplatsen. Det var mycket folk. Men jag slet ner alla böckerna med Törnblom och den där förbannade meditationsboken och släpade dem till mitten av lokalen. Jag hällde tändvätskan över alltihopa som jag turligt nog tagit med mig idag. Och sedan satte jag fyr på hela den glada skiten och åkte hem. Det var skönt.

Tyvärr var det där inte sant.
Jag hittade en bok till pappa och fick ställa mig i kön precis som alla andra. Och efter det gick jag vidare till nästa ställe där det var ännu mer köer. Och så har jag spenderat hela eftermiddagen.

Nu är mitt inre dött.
Eventuellt kan det bli bra igen om jag får fotmassage ikväll.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent! Jag har samma inställning till MT ;-)

Det skulle krävas en stridsvagn för att jag skulle orka ta mig ner på stan idag. Minst.

Josefine sa...

haha! vad skönt! en till. jag klarar inte av henne alls. jag förstår faktiskt inte hur jag lyckades överleva mentalt på stan.

Anonym sa...

Min mamma säger att det är helt okej att bete sig som en vettvilling, kasta sig ned på backen, skrika, vara förbannad och kasta saker fast man är vuxen. Så det gör jag. Det får du också! Just nu är jag dock less på min familj. Tjurar instängd på mitt rum och försöker stänga ute allt freaking noise.

Anonym sa...

Alla de där käcka självhjälpsböckerna är så glättiga att jag vill kräkas på dem...

Jag var inne i stan en kortis i dag, men jag höll mig som tur var utanför de stora massorna...

Vi ska till mina föräldrar i Jönköping!

Anonym sa...

Tänk på Ryss då, så blir du glad igen. Det funkar alltid, jag tog fram bilden på R i går när jag jobbade, sen var det lite roligare att jobba igen. Gissa vem som ska träffa honom i dag?! :)

Josefine sa...

Kajsa: det låter väldigt bra! jag tar dig på orden. Jag gillar verkligen att kasta saker.

sassy: glättigt ja. fy för den lede. glättigt utan gränser.

lilla anna: jaså du ska iväg och träffa the cat. det ska jag också snart! tjoho!