fredag 19 mars 2010

Rise & shine.

Det här med att ha en liten väckarklocka till bebis (hon vaknar vid 06.30 varje dag efter sköna 9 timmars sömn - lyxen!) är nästan lite trivsamt. Den här veckan har vi ätit frukost tillsammans hela familjen varje dag - vilket ALDRIG skulle inträffa om det inte vore för att vi tvingades upp på grund av/tack vare Ärtan.

Att vi ätit frukost och skrivit shoppinglista till morgondagens middag innan klockan hunnit slå 8 är för mig inget mindre än ett mirakel. Är det något jag aldrig kommer att bli så är det morgonmänniska by choice.

Idag ska jag hämta bokpaket och städa det förbannade köksskåpet som dräller av en nästintill odefinierbar massa - presentsnören, gamla kvitton, glödlampor, räkningar, kritor, pärlor, vykort, ett litet låtsasakvarium, knappar, klistermärken, hålslagare mm mm. Det är inte längre möjligt att öppna skåpet utan att ca 10% av innehållet hamnar på golvet. Jag undrar om alla har ett sådant där skamskåp - där allt man inte vet vart man ska göra av hamnar. Eller om det bara är vi. Vi är nog rent allmänt lite sämre än genomsnittet. Vi är såna som blir chockade när toalettpappret är slut och får panikrusa iväg när vi har gäster för att de ska kunna gå på toa. Mer sällan har vi glömt att köpa vin eller godis. Lite sämre än genomsnittet, som sagt.

En sak till. När jag var gravid och städade eller fixade så skulle någon säga "jaha, du boar ja!" varenda förbannade gång. Det är intressant hur ALLT man gjorde då relaterades till graviditeten. Om jag omorganiserar skåpet nu, städar eller bäddar sängar är det ingen som tolkar in något i det. Skönt. Skönt att inte bli analyserad hela tiden - inte vara så jävla mycket kropp och biologi och få höra sanningar om mig själv uttalade av någon annan.

15 kommentarer:

Jo tjena sa...

Sånt skåp har nog alla..Jag har det iaf. Får lite ångest varje gång jag måste öppna det.

Pulber sa...

Lite bättre än genomsnittet tycker jag att det låter som - jag har hellre sköna vänner som prioriterar vin och godis före toapapper och rent i skåpen!

Anonym sa...

Nog har jag ett sånt skåp alltid! Det är lite som Bermudatriangeln på något sätt. Allt försvinner där men ändå inte. Det går iaf aldrig att hitta det man söker.

lilla räven sa...

HAHA! Vi har flera såna skåp. Samt några såna högar lite här och där... Och är definitivt såna som torkar rumpan med hushållspapper en vecka, när den också är slut så börjar vi torka oss med pappersservetter som blivit över från någon fest... när de är slut går vi loss på bebisens stjärtpapperslappar... och ibland går det så långt att man får göra vad nöden kräver och ta bomullsrondeller. Ehm. Too much information?

Fröken Sverige sa...

Va! Vänta nu. Sover din bebis 9 timmar i sträck? NIO TIMMAR?? Åh, du lyckliga människa :)

Ni prioriterar helt rätt. Det finns massvis med substitut för toapapper (bomullsrondeller, gamla IKEA-servetter) men inga för vin och godis.

Jonna sa...

Skåp. Lådor. Kassar. Vindsförråd. Vad ska man med all skit till? Varför är det så svårt att slänga?

LillaGrå sa...

Vi gick så långt att vi hade ett skräprum, tidigare känt som klädkammare. Alla har skräplådor, skräpskåp, eller för vår del, skräprum. Nästan alla tror jag i alla fall. Jag blir så nöjd när jag är i ett sånt där "perfekt" hem och så kanske något ska tas fram och då visar det sig att även i "perfekta" hem finns det skräplådor. Fast sedan vi flyttade har vi inte riktigt hunnit skaffa oss en skräplåda, men den kommer. Oundvikligt.

Josefine sa...

jotjena: ja, vårt har varit farligt det senaste. det ramlar ner stora saker. och jag blir förbannad varje gång också - orkar inte bli arg varje dag på det längre...

pulber: det har du HELT rätt i!

anonym: nä precis. vi lägger allt sånt som inte får komma bort där. vilket det ändå gör.

lilla räven: åhhh skönt att höra! vi har dessutom en hel klädkammare som fyller ungefär samma funktion fast med de lite mer skrymmande sakerna. dammsugare som står ovanpå nån hink, en stor klädhög (jackor ingen använder), smutstvätt, julprydnader, pet-flaskor och så vidare...

och hahahahahaha.... då är ni till och med värre än oss. tror att vi går och handlar efter servetterna... :)

emelie: ja det är jag innerligt tacksam och glad för. jag fungerar inte öht när jag inte sover. hon har sovit så mycket sen hon var tre veckor ungefär med undantag för nån vecka sen när hon vaknade till några gånger per natt och somnade om igen - det är väl nån sån period i femmånadersåldern tror jag.

och visst har du rätt! vin är viktigare. allt det andra kan man lösa på annat sätt!

jonna: nä jag fattar inte. väldigt mycket grejor är också sånt som SKA kastas men som ändå bara "ja men vi lägger det här... så länge" yeah right. sen ligger det där i ett år tills nästa städning av skräpskåp.

lillagrå: hahaha.. skönt att höra. ja de flesta har nog ett sånt skåp. vi städar vårt.. ganska sällan.. men varje gång vi gjort det tänker jag "nu ska vi hålla ordning här hela tiden". det håller i ca två dagar.

emster sa...

jag har inte berättat på jobbet att jag är gravid av just den anledningen. Man kan va trött, ledsen, sur, hungrig etc även fast man inte är preggo!! det kallas livet har jag hört.

Josefine sa...

emster: ja jag förstår dig verkligen. jag blev våldsamt trött på det. efter graviditeten skyller alla allting på att man nyss fött barn, att man blir så himla annorlunda av att få barn (det märkte jag ingenting av - även om det naturligtvis var en stor händelse och kärleken liksom.. exanderade.. men jag är precis som jag var innan. mig själv.)

Anne sa...

Vi har exakt ett sånt skåp, vi med! Och det trillar ut saker därifrån. Axplock ur innehållet: (förhoppningsvis) betalda räkningar, dotterns teckningar, en icke komplett kortlek, laddare jag inte har en aning om vad de laddar, en gammal Ericssontelefon från sent nittiotal, fula ljusstakar vi inte kan slänga för att vi fått dem av min mamma, skruvar i diverse storlekar, intorkad limtub...
Usch, måste också röja.

kryddan sa...

Vi har en källare,klädkammare, diverse skåp.... vi måste helt enkelt bo här tills vi dör, jag orkar inte tänka på att rensa skiten.

Rebecca sa...

Skåp? Blir inte ALLA utrymmen såhär på ett närmast automatiskt sätt om man inte håller efter dem?

Josefine sa...

anne: haha.. det var ganska exkat den kompotten vi också hade. fattar inte varför vi inte bara slängt efterhand som skräp dykt upp. alltså. vissa kvittom jag hittade där inne - fattar inte hur de hamnade där från början. "tomater 7.56:-" viktigt kvitto att spara.

kryddan: ja fy fan. jag tänkte i några sekunder på vårt vindsförråd. men slutade genast. min hjärna höll på att smälta av bara tanken på den röran.

rebecca: jo. det är väl så. jag kanske bara ska skaffa nån typ av lucka eller något annat att bara lägga över all annan skit också. bara bygga nya lager av golv ovanpå alla våra miljoner saker som ligger strödda här som konfetti.

Caroline sa...

Ja men visst är det sanslöst att man inte kan rensa skrivbordet utan att boa!