torsdag 12 november 2009

Mellanbarnet.

Innan bebisen kom pratade vi om hur vi skulle anstränga oss till det yttersta för att S:et inte skulle känna sig undanskuffad på något sätt alls. Det gick bra. Hon är nöjd och gillar verkligen sin lillasyster. Hon är dock pissed off för att Tintin får vara uppe längre OCH ligga kvar i sin säng när S:et går till dagis. Helt logiskt frågar hon oss varför hon själv måste gå och lägga sig när hon är pigg och sen gå upp när hon är trött. Och det har hon rätt i. Vad är det för jävla ordning?

Men.

Ryssland. Katten. Som tror att han är ett barn.
Han har blivit tokig.
Han välter ner nappflaskor, flaskborsten, nappar. Igår tuggade han sönder en napp under tiden som jag satt och matade Tintin. Den hade han hämtat i diskhon på torkstället (IKEA:s - skitbra!). Han har blivit helt vansinnigt svartsjuk. Och då har han ändå inte blivit bortglömd egentligen.

Nån som vet vad man ska göra?
Det är svårt att älska någon extra mycket som dagligen gör ett ihärdigt försök att ta livet av ens fötter och ben. Men det är nog det enda som fungerar. Det eller att M får lov att köpa ett soft air-gun i alla fall.

Nä. Det ska vi inte göra. Vi ska bara fantisera om det.
Ryssland under ett mordförsök på mina fötter.

13 kommentarer:

Nostalgia sa...

det är nog jättevanligt att katter blir knäppa när det kommer en bebis. min kompis ena katt kissar på allt som är bebisens. när jag fick barn hade jag en katt. första barnet gick ganska bra, men när andra kom så blev hon helt galen, och attackerade honom flera gånger.

men jag vet inte vad man kan göra :(
(vi fick avliva vår katt tillslut, hon var rätt gammal o ingen ville ha en elak katt)

Josefine sa...

Ja det är säkert det. Som tur är verkar han gillar lillungen ändå. Han luktar på henne och kommer och lägger sig jämte henne när vi vilar. Han verkar lägga allt sitt krut på att reta upp mig genom att sno hennes grejor. Samt som vanligt: leka med krukväxterna, knuffa på vattenglas, försöka sno min mat osv..

kryddan sa...

Tänk på honom som den svartsjuka 1,5 åringen - dvs han behöver lika mycket uppmärksamhet och passning (för att inte dänga till lillsyrran i smyg). Frustrerande men inte så ovanligt.

Josefine sa...

ja, då ska jag verkligen försöka ge honom det ännu mer. jag tycker så synd om honom. jag vill att han ska älska att bo med oss som vanligt.

Nostalgia sa...

det är bra att han är sur på dig o inte bebisen :)
och så är det ju roligare för honom att du inte hinner stoppa honom lika snabbt som förr, hehe :)

Anonym sa...

Testa och köp lite kattmynta så får han annat att tänka på.

http://www.agria.se/agria/index.nsf/LinkFrameSet?ReadForm&url=http://www.agria.se/agria/text.nsf/id/4296


JaB

lillräven sa...

Huga, bävar inför hur det kommer att bli... vi har inte en, men TVÅ katter. Och de har redan gjort sig väldigt hemmastadda i den nya barnvagnen.

Tinalinatiny sa...

Herregud, är det sant? Då kommer vi få ett helvete med våra tre små svansbarn som verkligen tror att dom är bebisar den dagen vi skaffar knodd, om vi nu gör det.

inna sa...

kolla hos veterinären, det finns både tabletter (inte knark) och en slags rumsdoft (som bara doftar för katter) som gör dem lugna om det är något som stör i omgivningen. Hoppas det går bra!

Heidi sa...

Jag har två katter. Den äldsta fyller snart två år. Henne köpte jag då hon var 9 månader gammal. Hon såldes av förra ägarna för att de hade en 3 månaders bebis som den här katten var extremt svartsjuk på. De andra två katterna de hade (de hade 3) var som vanligt, men den här fröken var svartsjuk. De var oroliga för att hon skulle göra något mot bebisen till slut.

Jag förstår att hon är svartsjuk. Hon är lite sådan när jag tillbringar tid med min pojkvän också.. hon kommer och klämmer ner sig mellan oss i soffan och i sängen. "Vara med" så att säga. Jag kan se framför mig att när vi väl skaffar barn så kommer hon att bli svartsjukare än svartsjukast igen..

Lösning på det vet jag inte. Hoppas Ryssland slutar stjäla saker snart. Annars får ni .. eh.. roa honom i skift, som att ha två bebisar... ;)

Josefine sa...

Tusen tack för alla tips och berättelser om katter! Vilka små skitungar de kan vara. Ska testa både kattmynta, kolla med veterinären samt ge mycket uppmärksamhet.

Anonym sa...

Jag lånade grabbens softairgun, en mini-Kalashinkov med rätt mesig eldkraft, men hög SPM (shoots per minute) och pepprade på en terrorkatt när den tänkte hoppa upp i bokhyllan och i vanlig ordning välta ner allt. Det funkade. Kattens hajade aldrig vad som hände, men slutade hoppa upp i bokhyllan.

KARLAVAGNEN sa...

Feliway - finns att köpa på apoteket (vissa apotek som har husdjursprodukter - apoteket i Eurostop tex om du ska neråt Halmstad) - men även i Gbg.
Feliway (feronomer)är inte biligt men är jättebra.