tisdag 9 mars 2010

Mitt vuxna liv.

Idag ska jag träffa handledaren och diskutera min uppsats som jag ska sätta igång med nu. Eller så snart som möjligt i alla fall. Det känns lite märkligt att traska in på institutionen med bebis och barnvagn. Sist jag var där hade jag inte en tanke på att tillverka några barn.

Det ska bli underbart med tvättäkta vuxentänkande. Akademiskt. Leta artiklar. Läsa böcker. Eventuellt göra intervjuer. Se dokumentärer. Tänka. Och framförallt: skriva!

6 kommentarer:

Kråksång sa...

Jag hade med Liten vid ett tillfälle. Det slutade med att jag i stället för att prata uppsats fick råd om att inte köpa brios leksaksspis utan mickis istället. Den hade tydligen bättre magneter och bättre rattar att ställa temperaturen med. Handledaren övergav mig så smått ju längre mötet gick, ju mer Liten demolerade de lägre bokhyllorna, ju mer okoncentrerad och förtjust blev handledaren.

Kråksång sa...

Men lycka till!! Det var ju det jag skulle säga.

Jo tjena sa...

Oh vad härligt =) Vad ska du plugga?

Tinalinatiny sa...

Det låter som att du saknat det :)
Undrar också vad du ska läsa?

KARLAVAGNEN sa...

Glöm bara inte att regelbundet göra back-up på det du skriver!!! Lycka till!

Josefine sa...

kråksång: hahaha... ja min handledare sa "ja det är ju nästan mer intressant att titta på henne än med uppsatsen" och då gillar han ändå verkligen min idé. Men det var skönt att det gick så bra att ha med henne - att det inte kändes som att han tyckte att det var jobbigt. Och tack!

jo tjena: Ja verkligen! Jag ska skriva c-uppsatsen som jag lade ner förra året nån gång. Jag har helt bytt ämne på den och ska skriva om film igen. Om vart de kvinnliga filmregissörerna tar vägen, typ. Om dokumentärfilmare och hur det kommer sig att det är så många av kvinnorna som väljer dokumentär och kortfilm som format. Jag har ingen exakt och förfinad formulering på det än så länge - men i stora drag är det vad det ska handla om. Det är min kandidatuppsats i kulturvetenskap.

tinalinatiny: ja det har jag gjort. Jättemycket till och med märker jag nu när jag börjar komma igång igen. Jag älskar den typen av skrivande!