måndag 30 augusti 2010

Frukosthjälp.

Jag vill gärna ha förslag på goda och nyttiga frukostar. Känner mig oerhört trött på fullkornsmackorna och yoghurten med branflakesen. Senaste tillskottet är keso och hackat päron med kanel över. Vansinnigt gott. Bra tips från Lilo.

Jag skulle bli väldigt glad för fler tips!

17 kommentarer:

Jo tjena sa...

Ett tips är att rosta lite linfrön, solrosfrön, lite fiberrika havregryn, ringa honung över och sen in i ugnen en stund. Är så otroligt gott! Sen gillar jag att tärna ett halvt äpple, koka med i havregrynsgröten och i med lite kanel. Mums!

Anonym sa...

Smoothie! Jag och 11-månader gamla dottern brukar dela. En halv banan, en näve bär (företrädesvis blåbär eller hallon eller vad fan som helst ifrån frysdisken), turkisk yoghurt (eller valfri) och så krydda med kardemumma. Mumma sa jag.

Honey sa...

Jag brukar äta grekisk/turkisk yoghurt alt. keso med lite upptinade bär (gärna blåbär och hallon), samt lite linfrö och mandelflagor. Annars älskar jag långfil med smulade pepparkakor och kanel.

Madde sa...

Den absolut bästa frukosten är knäckebröd med avokado & keso på. Ovanpå det lite italiensk salladskrydda. TEST, du kan typ inte bli besviken!

Pulber sa...

Här kommer mitt recept på MACKAN (med inte bara stort M, utan även med stora, feta A C K A N !), MACKAN som min kompis Gustav kallade för en "orgasm i munnen" och som en skotsk kille betalade mig £20 för att göra + servera honom på sängen en dag när han var lite mer bakfull än vanligt. Here goes, i tur och ordning - från botten och upp:

rostat bröd (Lingongrova tycker jag blir godast)
Philadelphiaost (naturell)
mosad avokado
svartpeppar
örtsalt
ev. chaynnepeppar eller chilipulver
salami (jag brukar köra på grönpepparsalami, eller nån annan stark sort)
tomatskivor

Kanske inget man äter till frukost varje dag i veckan.. Men prova till en lång helgfrukost med juice, kaffe och morgontidningen,, it will not let you down.

Anonym sa...

Kaffe & littlecandy.

Vaddå... alla andra verkar så ordentliga och rostar frön och bakar bröd och tovar garn.

Linda

Helena mitt i smeten sa...

Den här bloggen innehåller 183 inlägg om frukost. Där kanske du kan hitta nåt?!

http://www.matsaklart.se/

emma sa...

Naturell yoghurt med hasselnötter och slajsad nektarin. Eventuellt havrefras i också. Och lite flytande honung.

Milla sa...

Smoothies, underbart o snabbt. I bland med bara frukter o juice, i bland även med yoghurt och linfrön för lite mer mättande.

Det finns massor av goda frysta bär o frukter. Mango/hallon är jättegott! Lingon, blåbär och dagens nya mix från ICA Goji/havtorn/blåbär/björnbär/tranbär och röda vinbär. Ska bli spännande att prova.

Emi sa...

Men gud vad alla orkar hålla på. Äggröra. Det kan man göra i sömnen. Jag är till och med så lat att jag knäcker äggen direkt i pannan och rör om lite då och då tills det är klart en minut senare. Dessutom går det snabbt som blixten att äta, till och med om man tar en klick keso till och äter en tomat (hel, som andra äter äpple), men det orkar jag bara ibland. Eventuellt te till. I don't do pigga morgnar med massa skivade frukter och prylar.

Mirijam sa...

Alltså, älskar blandningen av folk här: värsta avancerade och värsta lata. Så jävla gött, precis som man är själv beroende på dagsform/humör/börsens uppgång och fall.

Anyway, jag rekommenderar turkisk honung med microtinade blåbär. Vill man ha den som onyttig variant, typ till fotmassagen i soffan, så slänger man på en näve minimarshmallows.

OCH KAFFE!

Mumsfillibabba säger jag bara.

Tinalinatiny sa...

Ja, det här med frukost. För min del blir det alltid mackor, juice & kaffe. Skittrist. Men å andra sidan orkar jag aldrig något annat ändå.

karibien sa...

Just nu har jag ett barndomsnostalgiskt ryck och sätter i mig sånt som nyponsoppa och mackor med ägg & kaviar. Fast inget slår scrambled eggs med rökt lax, rosta bröd, te, juice :)

Tpsar också om frukostfakta, tankar och diskussion med diverse frukostexempel hos Lisa

http://taffel.se/artiklar/frukost-en-bra-borjan

http://matalskaren.taffel.se/2010/06/20/artikeldiskussion-finfrulle-fulfrulle-eller-nollfrulle/

AnnaFilippa sa...

Fyller på med mer äggtips, bästa omeletten är den här: http://www.nigella.com/recipes/view/corsican-omelette-228

Funkar lite när som helst egentligen.

Josefine sa...

Tusen tack allihopa! Jättebra tips! Kul med lite variation. Bra grej det här med bloggen. Så många smarta människor det finns runtomkring.

Anne sa...

Min frukost är skittråkig, men jag delar med mig av den ändå. Jag äter havregrynsgröt med kanel, mjölk och linfrön, ett ägg och en halv grapefrukt. Varje morgon. Sju dagar i veckan.

Anonym sa...

Havregrynsgröt, noga rörd och genomkokt. Ett täcke av en hel mosad banan, ett skalat äpple i småbitar (alt rivet), kokoksflingor, hasselnötter/mandlar el andra nötter, russin och sist men inte minst små hackade bitar av torkad frukt (det ska vara en blandning av fikon, jordgubbar, ananas, mango, aprikos, papaya). Sen handlar du Icas solhavremjölk, skakar den väl, häller överalltsammans, tar en stor sked och njuuuuuuter. Supergott! och nyttigt!