fredag 20 augusti 2010

Kliché.

M är förkyld. Igen. Svinförkyld. Blev det över natten bara. Som det kan bli. Och så förbannat mycket gnäll för i stort sett ingenting. Jag tror att han tror att jag ska tycka att han är lite rolig när han går runt och ojjar sig som en som fortfarande tycker att den där skitreklamen med han gubben som säger "ni kvinnor snackar om att föda barn men när en man är riktigt förkyld" (som hämtat ur vilken Stefan & Krister-grej som helst).

Efter en stund när både skratt och medlidande uteblivit säger han indignerat
- Jag trodde att du skulle.. tycka synd om mig?
- Mhmm.
- Det är verkligen tycksyndom nu vet du!
- Ja. Du vad sa D (S:ets mamma) när du höll på så här?
- Ja. Jag vet inte. Hon tog hand om mig.
- Jaså. Hur då?
- Ja. Hon bäddade ner mig. Kom med thé. Hjälpte mig. Tyckte synd om mig. Kom med biskvier.
- Kom med biskvier? Jaja. Jaha. Synd att det blev så här då.
- Ja.
- Om jag ska göra sånt så förväntar jag mig exakt samma behandling när jag blir sjuk.
- Mm.. Men det var nog mer att jag la mig i sängen under täcket. Och.. att jag kunde ropa på henne så kanske hon kom med thé.
- Okej. Du vi plockar av bordet nu.
- Okej. Men jag har verkligen SVINONT överallt.
- Usch.. Jag har lite ont i huvudet.
- Jag har fruktansvärt ont i huvudet.

6 kommentarer:

Mirijam sa...

Hahaha. Vissa karlar alltså. När min kille skar sig i fingret så bara "ser jag inte lite blek ut?" och då hade han väl tappat hela 5 ml blod eller nåt.

lisa lightning sa...

det där gnället är både drygt och dumdristigt. när min sambo hållt på två dagar i rad en gång, och gnällt varken mer eller mindre än vanligt, så fick jag nog. "om det är så jävla farligt så får du väl ringa sjukvårdsupplysningen!?" och det gjorde han, och blev skickad till akuten och full av slangar och dropp och gudvetvad. han hade tydligen fullt av vätska i lungorna. läxan? kanske kan vara bra att spara gnället... /hon som bor med pojken som ropade varg

Unknown sa...

Jag blev förbjuden att kommentera detta inlägg. Jag säger bara: bah!

/D

Anna med Sigge sa...

Tack för att du skriver det här! Medan jag födde vårt barn noterade min sambo att fåtöljen han satt i var ganska obekväm, gav honom ryggvärk.

Ja. Han sa så. Just nu har han ont i axeln. Han har ropat vargen så många gånger nu så min första reaktion om han visar minsta sjukdomstecken är att bli så in i norden arg. Mina kompisars killar är likadana. Jag VÄGRAR uppfostra min son till den sortens människa.

Puh. Tack igen, det här behövde jag få ur mig.

Jo tjena sa...

Ja, så har mina manliga ex varit också. Så fort någon råkat hosta i deras riktning har dom kastat sig på soffan och trott att dom skulle dö i förkylning. Mina kvinnliga ex har bitit ihop och härdat ut skiten utan direkt gnäll.

Josefine sa...

mirjam: hahaha.. ja här talas det om hjärnhinneinflammation men det gick över efter en kopp kaffe.

lisa lightning: hahaha! tack för denna famtastiska sedelärande historia!

dorro: ja han sa det men jag trodde inte att han menade allvar!

anna med sigge: hahaha... tack för DEN historien! tydligen hade fadern till ditt barn varnat m för detta. att det inte mottogs så väl om man gnällde på möblemanget medan flickvännen håller på att pressa en människa genom hela kroppen. det hade m tagit till sig. som han sa "ja och det var ju bra för det är ju vedertaget att det är synnerligen obekväma möbler på BB:n". bra varning. annars hade kanske inte tintin haft några samboende föräldrar nu.

jo tjena: ja det är mycket märkligt det här. jag funderar på om jag också ska bli gnällig. extra gnällig. alltså jävligt gnällig för att få slut på hans gnyenden och stönanden och suckanden och utropanden och misstankar om dödliga sjukdomar.