lördag 28 augusti 2010

Nostalgi.

Nån som minns manicklar? Fusk, S, super-c, cyklar och allt vad det var.
Herre gud vad vi spelade med dem på lågstadiet.
M vet inte ens vad det är men så är han skitgammal också.

Ett tag "föste" vi dem. Och så kunde man tävla genom att kasta dem. Oerhört meningsfullt. GP har en liten text om maniklarna här och hur de dök upp i Sverige.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag undrar var mina tog vägen. Hade en överfull tvåliters glasslåda med manicklar i alla dess färger och former.

Honey sa...

Oh, jag minns dem (och hade dem också i en tvåliters glasslåda)! På skolan där jag gick var de mintgröna dödskallarna värda mest. Hade massor...men bara ett enda super-S som jag fått av en kille i tvåan som var kär i mig :)

Anonym sa...

Jösses!

Jag som trodde att vi var jämnåriga, men dom här har jag inte ens hört talas om!

elvis sa...

I Trollhättan med omnejd kallades de för "kastisar". :)

Unknown sa...

Inte en blekaste aning. Har jag aldrig hört talas om. Jepp, jag är gammal helt enkelt.

Anna sa...

I Stockholm hette de länkar, M kan inte vara för gammal...jag är 10 år äldre än honom och jag hade dem...
Jag hade dem i en kaffeburk.

LillaGrå sa...

Har aldrig sett, aldrig hört talas om!

J. sa...

mina kids har såna.. fast de är ganska "ute" nu väl? iaf häruppe. här kastar de stinkbomber i skolan iställen. iaf mina barn.

Gabbe sa...

Jag tror inte heller M är för gammal för jag är ett år äldre än honom (tror jag) och jag lekte med S som vi kallade dem för. Tror mer det spelar roll var man är uppvuxen ;)

Andreas sa...

Visst minns man, men vad är "maniklar" för ett konstigt ord? "Hopplänkor" hette de på östkusten..

Nina sa...

Vi kallade dem också för "S", och jag hade helt glömt av att de nånsin funnits! Jag är jämngammal med M så han har bara dåligt minne!

Anonym sa...

Hmm, jag är nog för ung för att minnas dem... Eller nej, vi är väl typ jämngamla? Jag är 30... Äh, de fanns nog inte i Småland där jag växte upp...

Josefine sa...

Vad spännande! Jag trodde att det mest var lågstadieungar i slutet på 80-talet som höll på men det var ju en himla massa. Kanske var en geografisk fråga då i alla fall. Maniklarna nådde alltså aldrig till Kungälv? Jag skojade mest om M:s ålder. Han är bara 6 år äldre än jag!

lilla S sa...

Haha, så det var det de var!XD Minns att man fick såna i Kalle Anka någon gång på 90-talet men jag fattade aldrig vad det var...

Anne sa...

Jag hade ett gäng såna, fast i och med att mina föräldrar är från Danmark har jag haft betydligt fler av de traditionella hönsringarna. De fanns i alla sorters utformningar och jag kämpade verkligen för att ha så många olika sorter som möjligt och hade en särskild ask för de allra finaste och ovanligaste.