tisdag 22 mars 2011

Haruki & Miri.


Häromveckan när jag som vanligt läste om Miris liv på tredje våningen påmindes jag om Haruki Murakamis senaste (i två delar!) som bara låg och väntade på att bli hemklickad nånstans ifrån. Så jag klickade. Och igår anlände de till godisbutiken på hörnet. Men stressad som jag var mitt i hämtning överlämning och uppfiskande av bananer och choklad som jag skulle mata barn och barnvakt med glömde jag hämta ut lille Haruki. Så idag på lunchen passade jag på att vräka i mig den chilimarinerade tonfisksalladen på Briggen i en sällan skådad hastighet för att hinna pipa hemåt Majorna och hämta fina bokpaketet. Sen spatserade jag i solen tillbaka till redaktionen. Det ljuva i att öppna nya bokpaket. Jag har luktat lite på dem och har god lust att dumpa Lionel Shriver (inte för att Dubbelfel är så himla dålig men alltså.. emellanåt är det så övertydligt så att jag rodnar) innan jag är färdig för en dos av Murakami istället. Älskar hur alla hans böcker inleds med ett soundtrack. Den här gången: Janáceks "Sinfonietta". Jag har tjuvkikat med andra ord. Det var förresten tack vare Miri jag en gång i tiden fick upp ögonen för den maratonlöpande författaren. Så tack Miri.

6 kommentarer:

Sofia sa...

Murakami är underbar! Jag vet inte vad du läst av honom hittills, men "Kafka på stranden" är väldigt bra och "Fågeln som vrider upp världen" är nog den bästa bok jag någonsin läst. 700 sidor eufori, och då överdriver jag inte!

Miss Muffin sa...

Jag har läst allt utom den senaste och Underground. Norwegian wood tyckte jag dock att det var lite gubbfantasti över. Inte hela tiden men lite väl mycket för min smak.

miri sa...

tack själv! blir alltid så löjligt glad när jag blir omnämnd i din fina blogg. en ära minsann. jag har kommit halvvägs i första boken och är fortfarande uppspelt över det faktum att jag läser en ny murakami!

celina sa...

Men å! JA! Måste också klicka. Och på tal om Murakami och Norwegian wood - har du sett filmen?

Miss Muffin sa...

miri: men oj vad glad jag blev för din kommentar! jag började på boken igår. och nu längtar jag efter oceaner av lästid.

celina: nä, har du? miri ska se den i helgen. jag vill gärna. trailern ser ju grym ut!

celina sa...

Jag såg den i onsdags. Bra! Fin. Men boken är bättre.