lördag 26 mars 2011

Spending my time.

Vi har tillbringat (nu fick jag nästan lust att skriva "spenderat" enbart i syfte att reta de språkpoliser som läser här) x antal timmar i badrumsinredningsbutik idag. Vi har valt allt allt allt som ska vara i badrummet nu. Vi visste inte ens vilken färg vi skulle ha på golvet när vi kom dit. Nu blir det ljusgrått. Allt var tvunget att väljas NU för att inte sabba tidsplaneringen för snickarna, rörläggaren, kakelsättaren, elektrikern och vem fan vet vilka fler. Också blir det badkar. Vilken lycka.

Ikväll ska vi dricka lite vin och bråka om ord (=spela Scrabble). Det blir nog kul och otrevligt på en och samma gång.

6 kommentarer:

Mia sa...

Åh men jag tycker gott att man kan skriva spendera, vårt liv bygger ju så himla mycket på metaforen att tid är pengar. Men på tal om detta med språkpoliseri, jag, som stort fan av din blogg, har noterat att du ofta skriver också där jag får för mig att det ska vara och så. Här i fallet med badkaret. Jag har absolut inget facit, älskälskar bloggen och vill inte bidra till språkpolisens fadda stämning och liksom, äsch, nu ångrar jag mig nästan - men ja, har noterat det och undrar om man "får" göra så. Äsch herregud, rörigt. Jaja trevlig helg och lycka till med nya badrummet!

inte skyldig sa...

Tack för att du skrev tillbringa. Jag retar mig varje gång på "spendera tid" - det liksom sticker lite i ögonen. Även om det kanske är accepterat numera.

Mvh
språkpolis

Anonym sa...

Hoppas du vinner!

Anonym sa...

Hoppas du vinner!

Miss Muffin sa...

mia: haha.. ja jag slarvar ganska mycket med språket. jag bara gillar att inleda korta meningar med också. skriver inte så i artiklar eller uppsatser. jag har hyfsat god koll på grammatik men jag bryr mig inte så mycket om det när det kommer till själva bloggeriet.

och tack!

inte skyldig: haha.. ja jag bara kom att tänka på det för att jag läste en lång räcka kommentarer om det där hos nån annan.

anonym: tack! jag ska göra mitt bästa!

Kulturkoftan sa...

Badkar!