tisdag 8 december 2009

Ett ögonkast! Ett ögonkast! Mitt kungarike för ett ögonkast!

Idag har jag och Tintin varit iväg och träffat föräldragruppen. De har lagt det på den inte helt smarta tiden 15.00.

Vi fick se den ultra-omoderna filmen "Kärlekens dialog". Man fick tips om att pappan "kan hjälpa till i den nya familjen". Även vår barnmorska tipsade om att det är möjligt att be pappan "hjälpa till" där hemma.

Sen kom det ett skitbra förslag till eventuella latjävlar till pappor där ute! Det är hämtat direkt från den ultra-omoderna filmen "Kärlekens dialog" (bara namnet får mig att vilja gråta):

- Ett ögonkast vid badbaljan kan hjälpa en trött mamma igenom vaknätter och trötthet.

Jag kan säga så här:
Om Mikael hade levt i den komplett vansinniga föreställningen att blott ett uppskattande ögonkast skulle räcka för att få mig att orka igenom vaknätter eller annat så hade han bott ensam nu.

19 kommentarer:

Cecilia sa...

Jag skrattade högt åt det här! Hur kan de ens med att visa den där filmen? Känner så väl igen mig i ditt förra inlägg också. Under min graviditet diskuterades min kropp i all oändlighet. Nu frågas det istället om amning och lillens vikt.. Något annat som jag skulle vilja ha lite mindre av är alla goda råd om hur lillen är klädd (för mycket eller för lite), matning, rapning osv. Jag känner mig så granskad! Älskar din blogg och hoppas att du fortsätter att blogga!

kryddan sa...

Otroligt! har tiden helt stått stilla på BVC eller?

ullis sa...

Men hur kan dom INTE skaffa nya filmer? Det är som den där sexualundervisningsfilmen från sjuttiotalet vi alla fick se i skolan på 2000-talet. Fast mycket värre.

Anonym sa...

Jag önskar att jag kunde uttrycka mig lika precist som du. Heja Miss Muffin!

Jo tjena sa...

Hahaha det här är ett skämt? Säg att det är det! Herregud, man kan ju bli mörkrädd för mindre...

Julia sa...

I min föräldragrupp uppmuntrades vi alla att läsa den lärorika boken Kvinnor är från Venus män är från Mars. Jag blev så jävla upprörd att jag fick blodstörtning. När BVC-kvinnan sedan började prata om mäns "instinker från tiden då de bodde i grottor och jagade sin middag" var det något som gick sönder inom mig. Typ ett kärl i hjärnan.

Sofia sa...

men gud. igen.
hade gärna hört dig och M gå loss i en gemensam svada på den där föräldragruppen!

Sofia sa...

A var med på föräldragruppen igår och nu när jag läste upp det här inlägget för honom sa han: "ja, men det var ju typ så jag kände igår. jag tror inte det är så kontroversiellt egentligen för många av de mammor som var där igår."
Han menade att trots att en fasad av att papporna hade en lika självklar plats på mötet som mammorna, så fanns det en rätt tydlig atmosfär av att det här var mödrarnas forum, att han inte kunde delta med samma djuplodade engagemang som vi.
Jag vart skitless. På hela grejen.
Hur less måste inte han känt sig...

Josefine sa...

cecilia: nä de är inte kloka. de har ju BARA filmer från början av 80-talet. uppdatera kanske? och tack tack tack! :)

kryddan: ja det verkar inte bättre. det skulle ju inte vara så svårt att slänga ihop en lite modernare film. den är inget mästerverk den de har direkt.

ullis: nä, vad fan tänker de på? in med nytt eller låt bli att visa skiten ni har liksom!

anonym: tack!!! :)

jo tjena: ja du. du skulle varit där. men då hade du nog dött p riktigt.

julia: åh herre gud! ÅH HERRE GUD. den där jävla john grey har ju infekterat okänt antal människors hjärnor. och att nån tipsar om den. det är ju mycket möjligt att den är världens sämsta bok.

sofia: ja jag tyckte också att det kändes så idag. det var bara en pappa med. i vår grupp är det mammorna som är hemma först och de flesta kan inte gå från jobbet vid den tiden. men man förstod på vår barnmorska att hon inte tyckte det var nån idé att ha träffen kanske en timme senare så att fler pappor hade kunnat närvara. tror att hon vill ha den lilla "kvinnovärlden" (som en annan barnmorska kallade den under föräldrautbildningen) intakt. fick den där obehagliga känslan av hon tyckte att pappan som var med var lite duktig och fin som "ställde upp" och följde med. barnmorskan tyckte så synd om papporna som är trötta efter jobbet och som kanske inte har lust att ta hand om sina bebisar när de kommer hem också är mamman så trött och har förväntningar på den stackaren. då sa han "ja men just nu är det nog jobbigast för min tjej som är hemma - hon drar det tyngsta lasset nu".

Tinnar och torn sa...

Men herregud. Jag ska ha en sladdis snart, hoppas inte jag behöver konfronteras med den filmen för då kommer jag inte kunna hålla käften! Jösses inte ens för 20 år sedan när jag fick min första fick vi se sån dynga. Vad är det med folk?! Hjälpa till??? Hmmpf....

Sofia sa...

men gud. för 3e gången.
på nåt möte vi var, minns inte vilket av alla, sa en mer insiktsfull barnmorska att "bara för att den ena föräldern jobbar är det inte nödvändigtvis just den personen som behöver sin nattsömn mest."
samma uppfriskande melodi var det profylaxkursen där läraren sa att kursen var för mammor också.

jag antar att vi än så länge haft tur med den vårdpersonal vi mött. A's feeling på föräldragruppen hängde nog mer på de andra mammorna än vår barnmorska..

Jonna sa...

O: Hahaha! Varför fick inte vi se den filmen?
Jag: Vi gick inte på någon föräldragrupp.
O: Jaha.

LillaGrå sa...

Men jag undrar: De som jobbar med det här, är inte de normalt funtade människor med insikt om jämställdhet och hur det ser ut idag och hur man i allmänhet vill att det ska se ut? Det verkar som om de alla har gått och blivit lobotomerade under någon utbildning någon gång och slutat vara tänkande individer utan någon kontakt med omvärlden. Det. Är. Ju. Helt. Sjukt. Hur kan de stå för ett sådant utbildningsmaterial? Fattar ingenting.

Medelklassman sa...

Ja jävlars. Fast nu ska jag komma med en liten invändning. Jag tror att många av oss som läser här har ett modernt synsätt. Vi ser på jämställdhet som något naturligt. Men jag tror att gamla värderingar och vanor lever kvar i många delar av samhället. Det kan man se på t.ex. andelen pappor som tar ut föräldraledighet. Det är nog fortfarande många familjer som har könsroller mer från 1909 än 2009, är jag rädd. Eller har jag fel?

Tyvärr behövs nog diskussionen på BVC, även om den där filmen borde uppdateras pronto. "Kärlekens dialog", hohoho. Sicket namn.

Sara-Li sa...

Det är sorgligt men jag funderar faktiskt på att föda barn utomlands. Inte för att jag tror att de är mer jämställda i Norge eller USA, men enligt de jag har pratat med verkar man i alla fall i allmänhet vara mer professionella och inriktade på vetenskap och fakta och inte vara så inkladdade i otäck ideologi och fanatism t ex när det gäller amning och smärtlindring som i Sverige. Fy!

Men fint att du skriver så bra inlägg om det i alla fall. Heja dig!

Sara sa...

Det är sorgligt men jag funderar faktiskt på att föda barn utomlands. Inte för att jag tror att de är mer jämställda i Norge eller USA, men enligt de jag har pratat med verkar man i alla fall i allmänhet vara mer professionella och inriktade på vetenskap och fakta och inte vara så inkladdade i otäck ideologi och fanatism t ex när det gäller amning och smärtlindring som i Sverige. Fy!

Men fint att du skriver så bra inlägg om det i alla fall. Heja dig!

miri sa...

wtf?!!!? i vilket årtionde fastnade föräldrargruppen? vad vidrigt roligt, bisarrt och ja, bara vidrigt. ett ögonkast.

kryddan sa...

Ett tillägg - som kanske avslöjar mina fördomar - men jag har fattat det som att ni bor bortåt majorna till, och där är väl inte direkt tunnsått med jämställda föräldrar som kan öppna mun och säga ifrån.
Trodde ärligt talat inte det gick att genomföra såna mossiga föräldragrupper i ett sådant område.

För 30+ : visst kan det vara så att samhället inte hänger med i svängarna, när det gäller delning av föräldraledighet och annat, men visst sjutton har det ökat såpass att tillräckligt många föräldrar borde kunna ryta till när de blir erbjudna sånt här trams. Men man kanske gör ett tyst val? Går inte dit?

Världen enligt J. sa...

Jag dör. Seriöst.

Men samtidigt...de där kvinnorna i vår föräldragrupp, som betraktade mig som ett komplett UFO för att vi delade på f-ledighet från 2 månaders ålder, de skulle nog tycka att ett ögonkast var tillräckligt. De var ungefär så mycket inblandning de ville ha från sina partners (som jag för övrigt aldrig såg till).

Besöken i föräldragruppen såg jag mest som en utflykt till en annan värld. De sista gångerna gick jag mest dit för att reta omgivningen....