måndag 14 december 2009

Nu är det väl revolution på gång?

I fredags var M hos sin optiker. Han går dit en gång om året. Max.
Det upptäcktes att han visst hade fått alldeles för starka linser vilket troligtvis är förklaringen till att han haft huvudvärk dagligen i ett år ungefär. M har funderat över alla möjliga orsaker till huvudvärken: hjärntumör, svininfluensa, stel nacke, sovit för lite, behov av massage, det myckna sittandet vid dator o.s.v

Jag har sökt förklaringen i hans treo-drickande. Ingen dag är hel utan ett glas treo. Han har förvarat röret i jackfickan. Lite missbrukar-varning på det tycker jag. Nu känner jag mig lite dum när det visar sig att han missbrukar treo för att optikern givit honom fel recept på linserna.

Och då kommer vi till det löjligaste. Recepten. I somras hade M något utbrott på Frölunda torg över hur "jävla ini helvetes idiotiskt" det är att optiker skriver recept (då hade han ändå FÅTT ett par linser av optikern där eftersom han var i desperat behov av ett par - och han hade fått dem utan att visa något recept). Vilka tror de att de är? Läkare? Fy fan. Han skulle starta uppror mot de här förbannade optikerna som gick runt och trodde att de var något för att de skriver recept. Efter fem minuter hade han glömt alltsammans. Sen var han alltså tillbaka hos sin vanliga optiker i fredags och återigen rivs de gamla såren upp. Hans optiker skriver ut recept åt honom. M vill inte ha något JÄVLA recept. Vi är hos mina föräldrar på kvällen. Då försöker han elda upp dem också till hat mot optikers receptskrivande. Han lyckas inte. Ingen är på det klara med vad det egentligen är han retar sig på. Han funderar. Åh herre gud som han funderar. Så kommer han på det: MINNESLAPP! Det är en minneslapp han vill ha. Inte recept. Nej. Det är stor skillnad där. Nästa gång ska han ta med en lapp han ska tvinga optikern att skriva styrkan på. Han ska nog plocka ner de där sprättiga optikerna med sin jävla recept på jorden.

Det är underbart att vara tillsammans med en så samhällsengagerad medborgare. Han brinner för de stora frågorna och han tvekar inte att gå till strid. Försök förstå ynnesten att få vara kvinnan bakom mannen som skulle gå i krig mot optikerna och deras receptskrivande. Han kanske förändrar optikervärlden? Går vidare med andra svåra frågor.. Butiker som ger en kvitton, caféer som häller upp bryggkaffe i koppar av porslin (vad fan tror de att de har för sorts kaffe egentligen? Sånt skitkaffe kan man hälla i pappersmugg), människor som har lås på sina dörrar (vilka tror de att de är? att de har något någon vill sno?).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Se upp för Treo!! En vanligt förekommande bieffekt av för mycket användande är huvudvärk! (abstinens?) Har två personer i min nära omgivning som varit helt beroende och nära nog fått genomgå avgiftning för att komma loss ur Treos lömska grepp. Det borde inte få säljas alls, eller åtminstone inte utan recept ;-)

Josefine sa...

Ja jag vet. Han har avgiftat sig själv några gånger (på mitt initiativ). Men nu har han faktiskt dragit ner på det ordentligt. Det var faktistk längesen jag såg ett pulvrigt glas här nu när jag tänker efter.

Anique sa...

Moahahaha. Mycket roligt skrivet. Men vem tror han att han är egentligen? Nån som inte behöver recept?!

Serafim sa...

Det är inte Treon i sig som sannolikt ger abstinens utan koffeinet..

Däremot är det ju en aning intressant att många amerikanska läkare rekommenderar att man ska ta en dos "asprin" varje dag i förbyggande syfte. Iofs till personer som har ökad risk för sådant som hjärtinfark, blodproppar. Risken med acetylsalicylic acid är annars att det finns en ökad risk för magsår.

Så vill du skrämma honom så kan du ju prata om att det sannolikt gett honom magsår..

Martha sa...

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Anonym sa...

Brukar alltid be min optiker om en liten minneslapp för att komma ihåg styrkan. Inga problem alls utan får en utskriven i visitkortsstrolek som passar bra i plånboken :)

Timjan o Akleja sa...

Aahahaaah, fantastiskt!! Ja vem tror han att han är, behöver inget recept minsann? :D Otroligt roligt skrivet, du gör min kväll!!