onsdag 9 december 2009

Spara eller slänga, that's the question.

För några veckor sedan tittade jag lite närmre på S:ets huvudkudde. Den är Mikaels bidrag till hennes sömn. Jag har inte tittat så noga på kudden innan men flera gånger tänkt "herre gud vad är det här för platt skitkudde?" och sen glömt bort att vi måste skaffa ny till henne.
Så en dag tog jag då alltså en närmre titt på den. Den är uppenbart lastgammal. Jag säger förfärat till Mikael att "den här kudden är ju för fan från 60-talet eller nåt! kolla mönstret". Sen följde en diskussion jag inte orkar återge men som gick ut på att den (enligt Mikael) inte alls var gammal. Den var ganska ny. Verkligen inte alls från 60-talet. Nej, en nästintill ny kudde tillverkad och använd sedan 1970-talet (notera: trettio år bakåt om man räknar snällt från det FÖRRA SEKLET OCH ÅRTUSENDET. FYRTIO om man räknar från nu). Efter en stunds dividerade förstod han att S:et måste ha en ny kudde - en kudde som det finns något kvar i, som inte är som att sova på en plywood-skiva. Sen kom nästa chock.

J - Ja då slänger vi den här när vi köpt ny!
M - Slänger?
J - Ja?
M - Ska vi inte ha kvar den?
J - Ursäkta men till vaddå?
M - Ja men den är ju.. gammal... ett minne..
J - Herre gud. Ska du spara en gammal äcklig kudde? Var då?
M - Vet inte.. någonstans...?
J - Nej.
M - Jaha. Okej då. Vi får väl slänga den då.

I det fallet kan man tala om nostalgi som är långt inne i idiotens landskap. Spara en gammal infekterad bakteriehärd till kudde? Var då? Ska vi kanske köpa ett vitrinskåp, lägga den till allmän beskådan i skenet av en spotlight? Man vet inte vad han tänkte. Man vill heller inte veta. Och till minne av vad? Nackproblem? Löss? Dålig sömn?

8 kommentarer:

LillaGrå sa...

Hahaha, Kan vara bra att ha kanske? Några stackars gäster kanske kan få sova på den någon gång? Då kan den tas ut från sin hedersplats och få tjänstgöra som kudde?
Eller inte.

Nostalgia sa...

hahaha.
och nu när jag skrattat åt kudden så måste jag erkänna att min yngsta son sover mitt mitt gamla täcke. det är inte bara trasigt och hysteriskt blomstermönstrat, det är från 70-talet o:

Tinalinatiny sa...

Hahah!
Gästkudde månne? ;)

(Jag skrattar åt detta, samtidigt som det påminner mig om att jag själv sover på en lastgammal kudde.. Men jag har verkligen svårt att sova på en ny, fluffig sak.. Finns det nya, platta kuddar?)

Ann-Louise [En bulle ur ugnen] sa...

Hahahaha! Tror vi också har någon sån där üüübergammal kudde i någon garderob. Tror tom den har intorkade dreggelfläckar. Haha! Urk! Måste slänga. Kram

- sa...

känner igen det där skrämmande väl. allt från en trasig soffa till ett unket täcke ska konserveras enligt min man.

Sara Terese sa...

*mohahahahaha*

Medelklassman sa...

Sluta. Aldrig. Blogga.

Jonna sa...

Såna där gammelkuddar och -täcken har vi också. Till folk som sover över. Och priset för årets värdpar går till... *trumvirvel* Jonna och Oliver.