tisdag 6 april 2010

Lång vecka.

Veckan som gick var ur vissa hänseenden den mest improduktiva på länge. Jag hann knappt läsa någonting, inte träna, nästan ingen promenad, nästan... ingenting. Däremot hann vi planera och genomföra ett namnkalas efter den segaste magsjukan i mannaminne - illamåendet ville aldrig släppa på någon av oss.

Efter att namnkalaset var avklarat gjorde vi ett sista ryck: frukost på Zenit, åkte till stan, kollade glasögon till M, promenerade mot några leksaksbutiker och Slottskogen med S:et på kickbike. Tog en kaffe på La Tazza, hängde en stund på Plikta innan upphämtning av S skedde. Sen tog vi en öl på Villa Belparc innan vi gick hem, såg något Klovn i sängen och däckade av trötthet i några timmar.

Efter det har det bara varit vila. Jag har fått läsa ut Legend of a Suicide (bra bra bra! jämförelsen med Cormac Mccarthy känns helt rätt), vi har sett Fish tank, Away we go, Hurt locker och halva A Prophet igår kväll (sen blev vi trötta - men den är mycket bra än så länge).

Nu ska jag ta en bloggrunda - vilket jag inte hunnit med överhuvudtaget under påsken.

7 kommentarer:

Sofia sa...

Köpte "legend of..." för att den var så jäkla snygg, men har inte börjat än. blir dock lite skraj för mccarthy-paralellen, "vägen" var kanske det jobbigaste jag läst på många år (men bra alltså) och då hade jag inte fått barn än. nu skulle jag aldrig våga läsa om den, det känns som att det vore att sätta min mentala hälsa på spel.

Josefine sa...

Jag läste vägen när ärtan låg i magen - jag var überkänslig då. och ja den var verkligen tung. och det är den här också. väldigt sorglig men väldigt väldigt fin också. men långt ifrån feel good kan man säga... känner mi ganska sugen på nåt sånt nu. nåt kul och kärleksfullt och fint. tips?

Sofia sa...

Världens finaste (men tyvärr också kortaste) kärlekshistoria är Erlend Loe och Kim Hiorthöys "Maria och Jose". Men den tar slut så fort. Annars skriver Kim Hiorthöy lite klurig och skön kortprosa tex "Man kan inte svika sin bäste vän och bli bra på att sjunga samtidigt".
Och "The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time" av Mark Haddon också en jättejättefin liten historia!

Josefine sa...

Åh tack! Vad snällt. Det ska jag kolla.

Madde sa...

Vad tyckte du om filmerna?

Har du några filmtips för övrigt förresten? Grymt sugen på filmmaraton i veckan/till helgen!

Josefine sa...

hmm.. vi har varit skitdåliga på att se film i det senaste. vi har fastnat i nåt slags tv-serie-träsk. men nu har vi satt igång igen. de filmerna vi såg i helgen kan jag verkligen rekommendera. "away we go" var helt okej som underhållning även om jag lär ha glömt den om en dag till. de andra var skitbra. jag har sett att "red riding" finns att hyra nu! den är i tre delar och de två första delarna är släppta på dvd. de handlar om the yorkshire ripper - kolla trailer på youtube! verkar riktigt bra tycker jag. sen är jag väldigt sugen på att se "soraya m" (finns också att hyra nu). "flickan" kom ut för ett tag sen och den vill jag verkligen se. annars vet jag inte riktigt.

Tinalinatiny sa...

Bloggrunda, vilket bra ord! Det kommer jag nog anamma.

& nej, dåligt med bloggrunda för min del också under påsken. Hit går jag alltid först när det ska läsas ikapp, & nu har jag gjort det :)