måndag 16 mars 2009

Ålderdomlighet.

Nu sitter Göran Hägglund i TV4 hos Malou och lallar om hur äktade heterosexuella känner sig "trampade på" när homosexuella får ingå äktenskap.

Malou är för en gång skull lite hård och framhärdar i att det är diskriminering han sysslar med. Men det säger han att det inte är.

Vad är det då?

Jag blir HELIGT förbannad när jag hör människor sitta och försvara en så förlegad syn på verkligheten. Det finns något så äckligt självgott i tron att man har patent på olika företeelser (i det här fallet äktenskap) för att man tillhör den ena eller andra "gruppen".

Det de gör är att göra skillnad på/för människor utifrån helt och hållet i sammanhanget irrelevanta saker som sexualitet.

När jag tänker på människor som låtsas att alla människor är lika värdefulla, betydelsefulla och (för de som är troende) älskade av Gud vem han/hon än är och sedan utan att blinka kan säga "men då är det hit men inte längre som gäller" blir jag vansinnig. Då kan man lika gärna från början säga "vissa är värda lite mer. är lite bättre än andra" än att hyckla på det där vidriga sättet.

Ah. Skit. Behöva lyssna på sådan smörja på morgonen. Orka framhärda i den gamla sörjan. Hur orkar ni era konservativa ohumanistiska odemokratiska människor?

Pinsamt. Jättepinsamt.

18 kommentarer:

Anonym sa...

vilken tur att göran hägglund finns. så det iaf finns nån som står upp och slåss för den utsatta gruppen "heterosexuella", speciellt då "vita heterosexuella". som de blivit förföljda genom tiderna, om de där elaka "homosexuella" ändå kunde sluta "trampa" på dem.

urs ju!

Medelklassman sa...

Väl befogad ilska.

Min syster röstade på Kd i senaste valet. Jag höll på att:

1. få hjärnblödning.
2. säga upp bekantskapen.

Men nu försöker jag förtränga det istället.

Anonym sa...

jävla idiot..varför skulle jag som hetero känna mig trampad på??
bara för att HAN är homofob...bläsch!

det är detta som stör mig mest med den regering vi har..vi har moderaterna som hävdar att de är så nytänkande och innovativa och ser till människans frihet och så regerar de tillsammans med ett så bakåtsträvande parti...

konservativa högern.

Anonym sa...

Jag bor i USA... det är väldigt påfrestande att bo här ibland. Eller ganska ofta, här är ju den vita högern extremt förtryckt... eh, not.

Vad trött man blir!

Anonym sa...

Du har helt rätt!

Anonym sa...

Vänta lite... Menar han att jag skulle känna att mitt äktenskap (om jag nu vore gift)inte respekteras för att två andra människor som älskar varandra får gifta sig? För att de råkar vara av samma kön? Det var det dummaste jag hört på väldigt, VÄLDIGT länge. Idiot!

Jo tjena sa...

Jag blir så förbannad...om det inte är diskriminerande, vad fan är det då? Gubben säger ju att två människor utav samma kön som älskar varandra inte ska ha samma rättigheter. Det är för helvete inte någon skillnad på kärlek! Jag blir så arg så det finns inte. Kan han och andra människor med förlegad människosyn bara dra något gammalt över sig!

Anonym sa...

Nåja, jag tycker att det är rätt märkligt att så många verkar tycka att det är ok att TVINGA kyrkan att utföra vissa vigslar om de anser att det är fel (för det är ju faktiskt vad det här handlar om från de troendes synvinkel). Låt kyrkan fortsatta sköta det ceremoniella för de som vill och låt äktenskap i den juridiska formen arrangeras av staten istället.

Tjoflöjt, alla nöjda, ingen blir trampad på, och så kan Göran Hägglund läsa på om internetcensur istället.

Caravaggio sa...

Sa Göran varför heterosexuella skulle ha känt sig trampade på? Var någonstans ligger problemet i att två människor av samma kön gifter sig?

Anonym sa...

Men fy fan för Hägglund och hans KD! Att heteropar skulle ta illa upp av att homosar gifter sig, vad har han fått det ifrån? Antagligen från käringarna i hans eget parti, ingen annan kan ju tycka så!

Wow passar mig bättre än leriga fyllefestivaler, men jag är ändå lite sugen på en lerfestival inna jag blir för gammal, hihi!

kram

Jenny sa...

väl rutet! kunde inte sagt det bättre själv.

Anonym sa...

"All animals are equal, but some animals are more equal than others"

egarcia sa...

vafan, kan han sluta prata för andra! jag känner mig inte ett dugg trampad på! Jag känner mig trampad på av alliansens (och därmed) KD:S politik däremot.

Anonym sa...

Hej!

Lust att ta en promenad idag?

kram

Anonym sa...

Hm, jag ska försöka städa lite först och ta ett bad...Blir det bra vid 15? Ska jag hämta upp dig då?

Anonym sa...

Inga problem!
Som den gentleman jag är står jag utanför din port 14:30!

Josefine sa...

ron obvious: det finns ju ganska uppenbara splittringar inom kyrkan där många präster inte tycker att det är något konstigt med att viga samkönade par till äktenskap. de präster som inte vill kan inte heller bli tvingade (så har det varit tidigare också.. att de inte kunnat tvingas viga ett par om de inte velat).

Anonym sa...

Fair enough, men (med risk för att avslöja hur dåligt insatt jag egentligen är) är det inte så att det kommer en ny lag nu som ändrar på detta? Det är väl därför som Göran Hägglund sitter i morgonsoffor just nu?